10 smslån med direkt utbetalning 2023 – låna pengar snabbt
Så tjänar vi pengar >

Smslån med direkt utbetalning

Jämför sms lån med utbetalning 24/7

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Här kan du läsa dig till all information du behöver veta om du vill låna pengar genom att ta ett smslån med direktutbetalning. I den här texten kommer vi gå igenom allting du behöver veta, känna till och ta reda på när du ska ta ett smslån med direkt utbetalning. Om du behöver ett smslån med direkt utbetalning beror det förmodligen på att du står i en situation där du behöver pengar just här och nu.

Bra att veta om SMS lån med direkt utbetalning

Ett smslån med direkt utbetalning vara ett bra alternativ eftersom att du får pengarna utbetalda direkt. Men det finns en hel del faktorer som är bra att känna till, så du kan välja rätt smslån med direkt utbetalning. Det handlar inte bara om att du ska få ett så billigt lån som möjligt, utan även om att du ska välja rätt typ av lån och på så sätt komma undan så billigt som möjligt.

Allt du behöver veta om lån

Det som är viktigt att känna till när man ska låna pengar är att man behöver ha koll på några saker innan man tar sitt lån. Man kan säga att låneprocessen är indelad i tre olika steg.

1. Först och främst har vi förarbetet.

2. Sedan kommer vi till själva jämförelsen av lånen på marknaden.

3. Och sist kommer själva ansökningsprocessen och utbetalningen av lånet.

Vi kommer att gå kronologiskt fram i denna text. Det betyder att vi kommer att börja med den första delen, det vill säga förarbetet, innan du kan sätta igång och börja titta på olika typer av lån. Därnäst kommer vi att titta på hur du ska göra när du ska jämföra olika typer av lån på lånemarknaden i Sverige. Vi kommer sedan avsluta med den sista delen som handlar om själva ansökningsprocessen.

Om du redan känner till en av dessa tre delar, när det kommer till smslån med direkt utbetalning, kan du givetvis hoppa över den delen och gå vidare till nästa. Men tänk på att en låneprocess innehåller många olika moment och det kan vara lätt att glömma något. Så att om du vill vara säker på att få så billigt och bra lån som överhuvudtaget möjligt, så rekommenderar vi dig att läsa igenom hela texten.

Du får en övergripande bild över hur en låneprocess går till, över alla uttryck du behöver känna till, vanliga missar, bra tips på hur du får tag i ett billigt och bra lån och vilka säkerhetsrisker det finns när du ska ta ett smslån med direkt utbetalning.

Uttryck som är bra att ha koll på

För att du överhuvudtaget ska kunna förstå texten som kommer här nedan, behöver du givetvis känna till de olika facktermer och uttryck som används inom bank- och finansvärlden. Om man inte har tagit en ekonomisk utbildning känner man förmodligen inte till alla uttryck som har med lån och bankärenden att göra.

En del uttryck har du säkerligen hört förut och då kan du givetvis hoppa över den informationen, men om du vill vara säker på att du förstår all information som kommer här nedan, så kan det vara bra att ta en titt på vad uttrycken betyder. Om inget annat så får du en uppfräschning av de uttryck och ord som du kanske redan känner till. Du ska inte känna dig avskräckt om du tycker att det här med smslån med direktutbetalning låter krångligt och att det finns mycket text att läsa.

I själva verket kan du själv bestämma om du vill läsa texten här eller inte. Om du hellre vill gå ut och ta ett smslån med direkt utbetalning nu direkt så kan du givetvis göra det. Det finns inget krav om att läsa på innan du tar ditt smslån med direkt utbetalning, men den som tjänar på att göra det är du och inte minst en din plånbok.

För när du läser på och gör lite förarbete innan du tar ett smslån med direkt utbetalning så kan du trygga dig själv ett så billigt och bra lån som möjligt. Det gör att du i slutändan får mer pengar över i plånboken och en massa stora tusenlappar i händerna.

Så fungerar kreditinstitut

Den första uttrycket vi ska titta närmare på är kreditinstitut. Det är kreditinstitutet som lånar ut pengar till dig och därför är det givetvis viktigt att känna till vad just ett kreditinstitut är för något. Kreditinstitut är egentligen ett lite krångligare ord för en vanlig bank.

Men det kan faktiskt också betyda en annan sak. Och det är ett företag som lånar ut pengar. Så ett kreditinstitut kan alltså vara en bank, ett företag eller en organisation som lånar ut pengar till privatpersoner och företag.

Vad är kreditvärdighet?

Vi hoppar raskt vidare till kreditvärdighet. Kreditvärdighet är ett något mer invecklat uttryck än kreditinstitut som vi precis har pratat lite om. Men låt dig inte avskräckas för det. Kreditvärdigheten är viktig när det kommer till lån och även om det kan tyckas innehålla en hel del information så kan du enkelt lära dig det du behöver veta om kreditvärdighet genom att läsa på i texten här.

Vi ska på ett enkelt sätt förklara vad kreditvärdighet är för något, vad som påverkar kreditvärdigheten, hur kreditvärdigheten används av banker och kreditinstitut och inte minst hur du själv kan påverka din kreditvärdighet. Just det där sista med att du själv kan påverka din kreditvärdighet är kanske något av det viktigaste du kommer läsa i den här texten och eftersom det är så viktigt ska det stycket få en egen paragraf och den kommer vi till lite längre fram i texten.

Hög kreditvärdighet

Kreditvärdighet handlar om hur önskvärd du som låntagare är för en långivare. Om du anses vara en låntagare som har lätt för att betala tillbaka ett lån inom den låneperiod som har överenskommits med långivaren, så anses du ha en hög kreditvärdighet. En hög kreditvärdighet betyder att du är en önskvärd kandidat för att låna pengar. Med andra ord vill kreditinstitutet gärna låna ut pengar till dig som har en hög kreditvärdighet eftersom sannolikheten för att du kommer betala tillbaka lånet i tid stor.

Låg kreditvärdighet

En låg kreditvärdighet betyder å andra sidan att en person anses ha en instabil ekonomisk situation, något som kan få påföljder i form av att lånet inte återbetalas inom den återbetalningsperiod som har överenskommits mellan låntagaren och långivaren. Faktorer som kan sänka din kreditvärdighet är bland annat om du har många förfrågningar.

Förfrågningar är ett annat ord för kreditupplysningar och en låntagare som har många kreditförfrågningar i form av kreditupplysningar från kreditupplysningsföretag i Sverige, anses som icke önskvärda låntagare. Det beror bland annat på att långivaren kan tycka att det ser konstigt ut om en låntagare har ansökt om lån väldigt många gånger.

För att du ska kunna sätta dig in i hur du själv kan påverka din kreditvärdighet – som vi kommer till lite senare i texten – så är det viktigt att du förstår hur långivaren tänker när de tittar på din kreditupplysning. För det är med kreditupplysningen i handen som långivaren gör sin kreditbedömning, och i slutändan ger ett avslag eller en beviljning av en låneansökan.

När långivaren ser att en låntagare har ansökt om lån många gånger så tänker långivaren sannolikt att låntagaren har varit runt på väldigt många olika banker och ansökt om lån. Eftersom låntagaren igen ansöker om ett lån, förmodas det att de lån som låntagaren redan ansökt om, inte har beviljats. Det kan göra långivaren orolig och osäker och därmed sänka din kreditvärdighet. En annan faktor som kan sänka din kreditvärdighet är om du har många beviljade lån och kredit sedan innan.

Långivaren är skyldig att göra en bedömning av huruvida du har möjlighet att återbetala ditt lån eller inte. Du som har många beviljade lån och krediter sedan tidigare anses få svår att återbetala ditt lån eftersom du kan utnyttja det krediter och lån som du redan har fått beviljade.

Vad är UC?

Sist men inte minst kommer vi till UC. UC står för Upplysningscentralen och har varit ett av Sveriges största företag som erbjuder kreditupplysningar till kreditinstitut och banker. Upplysningscentralen var tidigare ägt av svenska staten och var den största förmedlaren av kreditupplysningar inom Sverige.

Idag är kreditupplysningsföretaget ett vanligt företag på lånemarknaden i Sverige och drivs parallellt med andra konkurrerande företag med målet att erbjuda kreditupplysningar till banker och kreditinstitut. Eftersom UC tidigare var det största företaget inom branschen i Sverige, är det många som förknippar uttrycket eller bokstäverna UC med kreditupplysningar.

Men det är viktigt att notera att en kreditupplysning och UC inte är samma sak. Det finns följaktligen många andra kreditupplysningsföretag som gör kreditupplysningar i Sverige, utöver just Upplysningscentralen. Dessa kreditupplysningsföretag erbjuder kreditupplysningar som är lika gällande som de kreditupplysningar som tas via Upplysningscentralen.

Det är även viktigt att känna till att om du har många beviljade lån och krediter som har beviljats med kreditupplysningar som kommer från just kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen, så kommer dessa vara en del av alla nya kreditupplysningar som tas genom Upplysningscentralen.

Om du söker ett lån eller en kredit där kreditupplysningen tas genom ett annat kreditupplysningsföretag, kommer inte det lån och krediter som redan är beviljade av banker och kreditinstitut, som använder Upplysningscentralen som kreditupplysningsföretag, att vara en del av den kreditupplysningen. Det kan alltså vara till din fördel om du redan har många beviljade krediter och lån. Det som är viktigt att tänka på här är att du inte ska försöka hålla tillbaka information från den bank eller det kreditinstitut där du försöker låna pengar.

När allt kommer omkring handlar det också om huruvida du kommer ha möjlighet att återbetala det lån eller den kredit som du tar. Och det är något som i slutändan kan blir dyrt. Om du inte kommer ha möjlighet att betala tillbaka ditt lån eller din kredit inom den återbetalningsperiod som har bestämts mellan dig och långivaren, kan du få en betalningsanmärkningar och i slutändan kan din skuld överföras till Kronofogdemyndigheten.

Vad menas med en aktiv skuld?

En aktiv skuld hos Kronofogdemyndigheten betyder att du inte får lov att låna pengar enligt lag i Sverige. Om din aktiva skuld hos Kronofogdemyndigheten inte återbetalas inom den återbetalningsperiod som har överenskommits mellan dig och Kronofogdemyndigheten, kan utmätning komma att bli aktuellt.

Utmätning är ett av de verktyg som regeringen har gett Kronofogdemyndigheten för att hålla den ekonomiska balansen stabil i Sverige bland den breda befolkningen. Utmätning betyder att Kronofogdemyndighetens tjänstemän kommer hem till dig och beslagtar dina ägodelar.

De beslagtar ägodelar som anses ha ett lika högt värde som den skuld som du har. Kronofogdemyndigheten säljer sedan av dina ägodelar för att betala tillbaka den skuld som du har på dragit dig.

Nu har du fått en god inblick i alla de uttryck och facktermer som används i texten här nedan och för övrigt i bank- och finansvärlden. Det gör att du enkelt kan ta till dig av den text och den information som du får här av oss.

Det gör också att du på ett enkelt och strukturerat sätt kan göra olika jämförelser och beräkningar av det lån som finns på marknaden i Sverige. I slutändan betyder det att du kan få tag i ett lån som är så billigt och bra, för din ekonomiska situation, som överhuvudtaget möjligt. Och det kommer inte bara du bli glad över – utan även din plånbok.

SMS lån med direkt utbetalning

Smslån med direktutbetalning - för dig som vill låna pengar nu

Vi ska behöva titta på smslån med direktutbetalning och vad som karaktäriserar just denna typen av lån. I Sverige finns det många olika typer av lån, man kan säga att det finns två övergripande kategorier av lån. Den första kategorin av lån handlar om lån där låntagaren har rätt att göra vad hen vill med pengarna som lånas. Det handlar om smslån 5 000 kr direkt, privatlån, mikrolån och liknande låneprodukter.

I motsättning finns det även lån där det är fastlagt i lånevillkoren vad pengarna ska användas till. Det har att göra med att en del lån kräver en extra säkerhet och säkerheten kan då vara det som pengarna används till. Låter detta krångligt? I så fall kommer här en lite enklare förklaring av vad som menas.

Om du till exempel ska köpa en bostad behöver du sannerligen låna lite pengar för att bekosta bostaden. Men för att banken ska kunna vara säker på att få tillbaka sina pengar om du till exempel skulle mista jobbet, förlora din arbetslöshetsersättning eller någon annan typ av inkomst som gör att du inte kan återbetala ditt lån, inom den låneperiod som överenskommet, så behöver banken ha en säkerhet.

Säkerheten är då den bostad som du köper för de pengar som du lånar. Om det skulle vara så att du inte har möjlighet att återbetala lånet, kan banken gå in och sälja bostaden och därmed få tillbaka sina pengar som du har lånat. Detta gäller bland annat vid ett bostadslån, billån och liknande typer av låneformer.

Om du istället vill ha ett lån där du har möjlighet att göra vad du vill med de pengarna som du lånar, ska du titta på det som kallas privatlån och smslån, den andra gruppen med lån. Den första gruppen består av olika typer av lån såsom smslån med direkt utbetalning, privatlån, konsumentlån och mikrolån. Dessa typer av lån ger dig som låntagare, rätten att använda pengarna hur du än vill utan att du behöver upplysa eller informera långivaren om detta.

Bra att veta om smslån

Man kan fråga sig om det bara finns positiva saker med ett smslån med direkt utbetalning, men självklart är det så att alla lån har fördelar och nackdelar för dig som låntagare. Det finns inga perfekta lån eller lån som är helt gratis, men det finns lån som passar mer eller mindre bra just till din ekonomiska situation.

Och genom att hitta ett lån som passar så bra som möjligt din ekonomiska situation, kan du komma undan så billigt som möjligt. Givetvis är det viktigt att veta att ett lån, där långivaren tar en större risk när pengarna lånas ut, ofta är dyrare än när riskerna är lägre. När man pratar om risker är det ofta ihop med låntagarens kreditvärdighet.

En låntagare med hög kreditvärdighet, är en person som långivarna gärna vill låna ut pengar till. Dessa lån tenderar ofta att vara billigare i form av en lägre ränta. I motsättning är lån som lånas ut till låntagare med låg kreditvärdighet ofta dyrare, då i form av högre ränta. Räntan kan förklaras som kostnaden för ditt lån, men mer om ränta lite längre fram.

Lån som ges till låntagare som har en låg kreditvärdighet blir alltså ofta dyrare. Samtidigt kan det vara en önskvärd lösning om du står i en situation där du behöver pengar snabbt och enkelt. Du som har en ekonomisk historik med betalningsanmärkningar eller en lägre kreditvärdighet kan få svårt att få ett lån beviljat.

I ett sådant fall kan ett lån där kraven på dig som långivare är lägre vara ett alternativ. Det är viktigt att veta att du som står i en ekonomisk obalanserad situation inte bara ska ta en massa lån och krediter för att lösa dina långsiktiga ekonomiska utmaningar. Men mer om hur du får en bra överblick över din ekonomiska situation lite längre fram under stycket “Så gör du en budget”.

Bra att veta om direkt utbetalning

Om du behöver pengar här och nu kan du välja att ta ett smslån med direkt utbetalning. Direkt utbetalning betyder att du får pengarna in på ditt konto direkt. Man bör dock som låntagare vara uppmärksam på att för att kunna få en direkt utbetalning behöver ofta den långivare man använder ha samma bank som låntagaren. Överföringar mellan banker tar nämligen ofta en till tre dagar i Sverige, men det finns undantag.

Så att om du vill välja en långivare som har direkt utbetalning, kan du få dina pengar utbetalda direkt in på ditt privatkonto. Om det är viktigt för dig att pengarna från ditt smslån med direkt utbetalning blir tillgängliga direkt, är det viktigt att du kontrollerar att långivaren har så kallad direkt utbetalning och att din bank kan ta emot pengarna och placera dem på ditt privatkonto direkt.

Hur snabbt kommer pengarna på kontot?

Det finns inget entydigt svar på hur snabbt du kan få in dina pengar på ditt konto om du väljer att ta ett smslån med direkt utbetalning. Det beror helt enkelt på vilken bank du använder idag och när långivaren kan betala ut dina pengar till ditt privatkonto.

Om det är viktigt för dig är att kunna få pengarna direkt, är det alltså viktigt att du undersöker detta innan du tar ditt smslån med direkt utbetalning. Du som ska ta ett smslån med direkt utbetalning kan alltid kontakta långivaren i fråga och höra dig för när pengar kan placeras på ditt privatkonto om din låneansökan görs direkt.

Att ansöka om ett smslån med direktutbetalning

Som tidigare beskrivits så består en låneprocess ofta av tre delar. Vi ska ha titta närmare på alla tre delar som du behöver ha koll på när du ska ta ett smslån med direktutbetalning. Om du redan vet hur du ska gå tillväga när du ska låna pengar kan du givetvis hoppa över detta avsnittet, men du kan givetvis ha missat något och därför kan det alltid bra att läsa igenom texten. På så sätt kan du vara säker på att du får ett så bra och billig smslån med direkt utbetalning som möjligt. 

Innan du tar lånet

Den första delen är som sagt förarbetet där du undersöker din egen privatekonomiska situation och undersöker vilken typ av lån som passar just din ekonomi bäst. Vi ska titta närmare på hur du gör förarbetet innan du tar ditt lån och därmed kan få fingrarna på det bästa och billigaste lånet på marknaden.

Hur stor lån behöver du ta?

Det första du behöver göra när det kommer till ditt förarbete är att ta reda på hur stort lån du behöver ta. Det kan du enkelt göra genom att göra en del beräkningar. Om du ska gå ut och köpa en ny tv eller en annan typ av produkt så behöver du givetvis bara låna samma belopp som produkten kostar, tänker du kanske. Men faktum är att det kan tillkomma extra kostnader i form av transport av produkten från butiken hem till dig.

Det kan även tillkomma extra kostnader i form av installation. Om du till exempel har köpt en tvättmaskin krävs det auktoriserade hantverkare för att installera tvättmaskinen och då tillkommer extra kostnader även för det.

Om du andra sidan ska låna pengar för att du ska renovera sommarstugan eller måla om i köket kan det tillkomma en hel del extra kostnader. Därför är det viktigt att man räknar med stor marginal när du ska ta och låna pengar till den typen av projekt. Om du till exempel ska renovera badrummet kan det uppstå oväntade situationer, rör kan gå sönder och projektet kan komma att bli försenat – något som ofta medför ytterligare kostnader.

Vilket lån ska du ta?

För att kunna ta reda på vilket lån du ska ta, behöver du göra vissa beräkningar över din ekonomiska situation. Dels behöver du veta hur mycket pengar du har råd att betala av per månad på det lån som du tar. Det gäller att ha en bra bild över vilka typer av lån som passar just din privatekonomiska situation bäst.

Om du har en budget där du har mycket pengar över per månad kan du ta ett lån där avbetalningstiden är kortare. Om du däremot har en budget där du endast har lite pengar över varje månad, efter att alla dina räkningar är betalda, kan ett lån med ett lägre avbetalningsbelopp per månad passar dig bättre.

Men hur kan jag ta reda på hur mycket pengar jag har över varje månad, när jag har betalat alla mina räkningar, tänker du kanske? Det är en ganska enkel beräkning som du själv kan göra. Det enklaste sättet att ta reda på det är genom att göra en budget och det tar oss till nästa stycke.

Så gör du en budget

Med en budget över din privatekonomiska situation kan du enkelt få en överblick över hur mycket pengar du har kvar varje månad, hur mycket utgifter du har och hur mycket pengar du får in varje månad.

Men för att du ska kunna göra en budget över din privatekonomiska situation och i slutändan få tag i det bästa smslånet med direktutbetalning som är så billigt som möjligt, behöver du känna till en del uttryck som används när man gör en budget. Några av de uttryck som används när man gör en budget är bland annat inkomster och utgifter.

Tyvärr är det många som tror att inkomster bara är pengar som kommer in i hushållet från lön. Men detta är felaktigt, inkomster täcker även andra typer av pengar som kommer in på ditt konto i form av bidrag, försäljning av ägodelar och andra typer av pengar som du får antingen vid enstaka tillfällen eller varje månad. Exempel på inkomster är a-kassa, sjukpenning, pension, lön, barnbidrag, bostadsbidrag, studiebidrag med mera. Alla dessa poster ska helt enkelt in under inkomster i din budget.

På andra sidan har vi utgifterna. Det är allt du betalar varje månad. Bland annat handlar det om din hyra, din elräkning och avgift för telefonabonnemang som några exempel. Du ska givetvis lista alla dina utgifter som du har varje månad. Glöm inte att ta med kostnader för pendlingskort, bensin och liknande utgifter.

Det är viktigt att du är säker på att du får med alla utgifter och inkomster eftersom du annars riskerar att göra en budget som är missvisande. En missvisande budget kan göra att du får skulder och i värsta fall knäcker hela din privatekonomi.

Om du är osäker på om du har fått med alla inkomster och utgifter i din budget kan du ta hjälp av din internetbank, om du har en sådan. I internetbanken kan du ofta se alla dina inkomster och utgifter. Tänk på att även ta med utgifter och inkomster som kommer in i din hushållskassa på annat sätt än just via ditt privatkonto.

För in alla uppgifter i din budget

När du har alla utgifter och inkomster på plats kan du börja föra in uppgifterna post för post i din budget. När du har fört in alla poster i din budget på inkomstsidan och utgiftssidan, kan du göra en beräkning. Om din beräkning visar att du ligger plus varje månad är din budget positiv. Men om det visar sig att du ligger minus efter du har gjort alla dina beräkningar i din budget så behöver du göra vissa förändringar i din ekonomiska situation.

Sannolikt lever du över dina tillgångar och därför kommer du behöva se över din budget. Det enklaste sättet är ofta att skära ner på utgifterna i förhållande till att öka inkomsterna. Man kan ofta se i en budget att man lägger pengar på många småutgifter. Om du exempelvis brukar köpa en kopp kaffe på väg till jobbet varje dag eller äta lunch ute på stan så blir det snabbt en del pengar när du räknar ihop kostnaderna. Det är kostnader som kan göra att du hamnar på plus varje månad istället för minus, men det beror givetvis på hur din övriga hushållsbudget ser ut.

När du väl har koll på hur mycket pengar du har över varje månad, vet du hur mycket du har råd att betala av på ditt lån varje månad också. Det är viktigt information som du kan använda som riktmärke när du ska välja lån.

Om du har mycket pengar över varje månad kan du enkelt välja ett lån där avbetalningsbeloppet per månad är högre. Du kommer då få en avbetalningsperiod som är kortare. Å andra sidan kan du med en längre avbetalningsperiod få ett lägre månadsbelopp och därmed skona din budget från stora utgifter. Vad som passar dig bäst beror helt på vilken typ av ekonomisk budget du har.

Men det är givetvis inte bara just avbetalningsbeloppet per månad som är avgörande för vilket lån du ska välja. Många andra faktorer är även aktuella när det kommer till val av lån. Däribland ränta, avgifter samt vad du ska göra med pengarna som du lånar. Om du vill ha valfriheten att kunna göra vad du vill med pengarna som du lånar, så bör du välja ett lån där det inte är krav på dig som låntagare i förhållande till vad pengarna ska användas till. Exempel på den typ av lån är smslån med direkt utbetalning, privatlån, konsumentlån och liknande låneprodukter.

Detta behöver du veta om ränta

En annan faktor som är viktig att ta hänsyn till när du ska låna pengar är givetvis räntan. Vi ska därför titta lite närmare på begreppet ränta och vad det egentligen betyder för dig som låntagare.

Räntan är kostnaden för ditt lån. Du kan välja mellan rörlig eller fast ränta, beroende på vad du önskar.

Påverka din kreditvärdighet

Som tidigare utlovat ska vi här ta upp lite information som berättar om hur du kan påverka din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten är den mest avgörande faktorn när du ska ta lån. Din kreditvärdighet består av flera olika faktorer och de flesta av dessa kommer från din kreditupplysning som din långivare tar på dig när du ska låna pengar. Med en låg kreditvärdighet minskar dina chanser för att få ett lån beviljat.

Om det dock blir beviljat blir lånet ofta dyrare om du har en låg kreditvärdighet. Har du å andra sidan en hög kreditvärdighet är du en attraktiv lånekandidat för banken eller kreditinstitutet. Du får med andra ord gärna låna pengar och oftast bli din ränta bra, eftersom det säkerhetsmässigt är få risker för långivaren att låna ut pengar till dig.

Du kan själv påverka din kreditvärdighet på olika sätt. Om du har många beviljade krediter och lån sedan tidigare kan du samla dina mindre lån och krediter i ett större samlingslån och på det sättet kan du därmed minska antalet beviljade krediter och lån.

Det är även viktigt att du som inte använder dina beviljade krediter och lån som du har sedan tidigare. Bara för att du har återbetalat en kredit eller ett lån betyder inte det att lånet eller krediten försvinner automatiskt.

Har du köpt ett par glasögon för många år sen på avbetalning och sedan återbetalat beloppet som glasögonen kostade, kan du fortfarande ha en beviljad kredit genom det kreditinstitut som har beviljat dig krediten och som gjorde att du kunde köpa dina glasögon. Det är alltså viktigt att ha koll på vilka krediter och lån som man har fått beviljade sedan tidigare.

Du som har svårt att komma ihåg vilka lån och krediter du har fått beviljade sedan tidigare kan begära ett utdrag från Upplysningscentralen eller något av det andra större kreditupplysningsföretagen i Sverige. Du får då information om vilka krediter och lån som du har fått beviljad och hur mycket dessa lyder på.

Här kan du få smslån direkt 24/7

Nedan får du två exempel på företag som erbjuder smslån med direktutbetalning till dig som låntagare. Det är viktigt att veta att du måste kontrollera med din bank om de kan placera pengarna som du får in på ditt privatkonto direkt, eftersom att du annars inte kommer att få tillgång till dina pengar även om du tar ett smslån med direkt utbetalning.

Ferratum

Ferratum erbjuder lån på belopp mellan 1 000 kr och 45 000 kr. Du som väljer att ta ett smslån med direkt utbetalning från Ferratum kan välja en avbetalningsperiod på mellan 4 månader och 46 månader. Den effektiva räntan ligger på 46,64 % och om du väljer ett smslån med direkt utbetalning även natt,och du får dina pengar direkt.

Lumify

Lumify erbjuder lån på mellan 2 000 och 50 000 kr. Du som låntagare kan välja mellan återbetalningstid på mellan 1 och 12 månader. Räntan ligger på 39,5 %. Du som låntagare behöver inte betala uppläggningsavgift när du väljer att ta ett lån genom Lumify. Och Lumify använder inte heller Upplysningscentralen som kreditupplysningsföretag.

Dessa är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning.För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Detta ska du tänka på innan du tar ett smslån med direkt utbetalning

Ett smslån med direktutbetalning ska ses som en nödlösning i ett läge där du behöver pengar snabbt. Om du är i en ekonomiskt ansträngd situation med många skulder kan det vara en mindre bra idé att ta ett smslån med direkt utbetalning eftersom det kan förvärra din ekonomiska situation. Ett smslån med direkt utbetalning ska inte ses som en långsiktig lösning på gamla skulder som du har dragit på dig.

Du som har en ekonomisk historik med betalningsanmärkningar eller ansträngd ekonomi, men som idag har en fullt fungerande hushållsekonomi kan däremot välja ett smslån med direkt utbetalning som ett alternativ. Om du står och behöver pengar nu direkt är ett smslån med direkt utbetalning ett av de alternativ som med all säkerhet kommer passa dig bäst. Tänk på att din kreditvärdighet kan påverka kostnaderna för lånet. Det är därför viktigt att sätta in sig i lånevillkoren innan man skriver under på lånet.

Det är dessutom viktigt att tänka på att alla lån ska återbetalas till långivaren och att det alltid tillkommer ränta och avgifter när du lånar pengar. Exakt vilka räntor och avgifter som gäller för ett lån kan hittas i lånevillkoren. Dessa är därför viktiga att läsa igenom noggrant. Titta även på räntan och avgifterna när du jämför olika lån på marknaden.

Du läsa mer om vanliga frågor och svar som har med lån och smslån med direktutbetalning att göra. Det är viktigt att alltid hålla sig uppdaterad eftersom lagar och regler konstant kan förändras i en marknad som hela tiden är i utveckling. Det tillkommer hela tiden nya typer av låneprodukter på marknaden och det är därför viktigt att man kontrollerar vad som gäller just när man tar sitt lån.

Vanliga frågor och svar om sms lån med direkt utbetalning

✅ Kan man ta ett smslån direkt på 24 timmar om man har en betalningsanmärkning?

Ja, för i Sverige finns det inget lagkrav som säger att man inte får låna pengar när man har en betalningsanmärkning. Lagen säger dock att du som har en aktiv skuld hos Kronofogdemyndigheten inte får lov att låna pengar.

✅ Måste man vara skriven i Sverige för att få låna pengar?

Det finns inga formella lagkrav som säger att man måste vara svensk medborgare för att få låna pengar i Sverige. Men däremot gäller det att man måste vara skriven i Sverige på en svensk adress för att få lov att låna pengar från ett svenskt kreditinstitut eller en svensk bank.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot