NYA LÅN 2023 | Se en lista över nya långivare!
Så tjänar vi pengar >

Nya lån 2023 - här kan du se nya långivare och lånebolag!

Jämför nya lån och ansök redan idag

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Här kan du se nya lån som kommer på den svenska marknaden. Det finns otroligt många lånegivare och det kommer ständigt fler och fler. Därför har vi samlat alla nya lån så att du enkelt kan få en överblick över nya aktörer på marknaden. Jämför nya lån och hitta ditt bästa lån 2023.

Nya lån 2023, en guide till årets lån

Marknaden för lån växer och det kommer ständigt nya lån och lånemöjligheter i Sverige. Den hårda konkurrensen gör att det är bankerna som behöver konkurrera om kunderna istället för att det ska vara tvärtom. 

Det kan finnas många anledningar till varför du letar efter ett nya lån eller efter en ny långivare. Det kan vara allt från att du letar efter nya förmåner, söker efter nya lånevillkor eller bara önskar att låna hos en ny aktör. 

I och med marknaden växer kommer det ständigt nya lån på marknaden och det finns därför många lån att jämföra mellan när du behöver låna pengar 2023. 

Så oavsett varför du söker efter nya lån vill vi göra det enkelt för dig genom att på denna sida visa alla nya långivare och låneförmedlare, så att du kan få en överblick över nya lån 2022

Nya lån

Saker du bör ha i åtanke när du ansöker om ett nytt lån

Det kommer en tid i nästan alla människors liv där vi står inför beslutet om att ansöka om ett lån. Det kan handla om ett lån för att täcka oförutsedda utgifter eller ett lån för att finansiera sitt drömhus eller bil.

Oavsett vilken anledning du har för att ansöka om ett lån är det viktigt att du känner till viss information om lån, både så att du kan tillhandahålla den till potentiella långivare och för din egen skull. Några av dessa ting kanske du redan vet, som dina inkomster och utgifter, men det finns också andra saker du kan behöva bekanta dig med innan du ansöker om lånet. 

Känn till de olika lånetyperna 

Lån finns tillgängliga i alla typer och storlekar. Att förstå vilka lånealternativ som finns tillgängliga och vilka långivare som finns på marknaden gör det enklare för dig att ansöka om de pengarna du är i behov av. Innan du bestämmer dig för att låna pengar måste du förstå de olika lånealternativen som finns tillgängliga. 

Privatlån/konsumtionslån: Privatlån, konsumtionslån eller blancolån som det även kallas för är en väldigt populär låneform som innebär ett lån utan säkerhet.

Detta betyder att du inte säkrar en egendom som exempelvis en bil eller hus som pant. Privatlån varierar betydligt när det gäller beloppet, men de flesta långivare brukar erbjuda privatlån på upp till 600 000 kronor. En fördel med dessa lån är att du slipper redogöra för långivaren vad du ska använda dina pengar till.

Bolån: Det säger sig själv vad ett bolån är. Det är helt enkelt en låneform som används vid bostadsköp och där din bostad agerar som säkerhet.

I Sverige får ett bolån omfatta högst 85% av bostadens värde och resten ska betalas genom kontantinsatsen. Förutom att bekosta en bostad kan detta lån med fördel även användas för att täcka renoveringskostnader.

Billån: Precis som namnet antyder är ett billån ett lån som kan hjälpa till med finansieringen av en ny bil. Även här säkrar du lånet med en egendom, i detta fall din bil. Långivare brukar medge billån upp till 80% av bilens värde och resten får låntagaren lägga i kontantinsats.

Snabblån/mikrolån/smslån: Snabblån, eller mikrolån och smslån som det även kallas, är ett lån på en mindre summa som tas snabbt för att täcka tillfälliga kostnader. Det kan röra sig om ett plötsligt tandläkarbesök som var betydligt dyrare än du trodde, eller en reparation på bilen eller huset som måste genomföras omgående. Dessa lån har vanligtvis en kort löptid och hög ränta.

Jämför nya lån 2023

Nya lån kommer hela tiden in på marknaden med tanke på att efterfrågan ständigt ökar. Människor letar efter alternativ för att finansiera sina drömmar och långivare försöker möta de behov som finns. Därför finns det idag en mängd olika långivare tillgängliga fysiskt såväl som online.

Det stora utbudet kan upplevas som problematiskt för många, men i själva verket är det endast fördelaktigt. Du har mer att välja mellan och kan hitta fantastiska erbjudanden då de olika långivarna konkurrerar mot varandra. Du kan med fördel använda en jämförelsetjänst eller själv lista för- respektive nackdelarna med de olika långivarna mot varandra.

När du jämför lån ska du hitta det lån som är bäst och billigast för dig oavsett om det har funnits på marknaden en lång till eller om det är nya lån så är det viktigt att du jämför lån, så att du kan få den bästa räntan. 

Liksom varje finansiell verksamhet i Sverige är våra långivare under uppsyn av en statlig myndighet. Det är dessa som har i uppgift att kontrollera att finansiella verksamheter upprätthåller bestämmelserna. Därför behöver du inte vara orolig för nya långivare. 

Undersök räntan hos olika långivare

Räntan på ett lån är det belopp som banken eller en annan långivare lägger till på ditt lånade belopp utöver de pengar du lånat från början. Det du vill hitta är ett lån som kan ge dig den lägsta möjliga räntan så att du istället kan fokusera på att återbetala de pengar du lånade snarare än extra räntan.

Här avgör lånetypen räntan något enormt. Är lånet säkrat med en tillgång, exempelvis ett bil- eller huslån, blir räntan vanligtvis lägre än ett lån som inte är säkrat.

Nya lån online

Med ett traditionellt banklån kommer du att kunna boka en tid i ett bankkontor, träffa en bankman och förklara till vilket ändamål du ska använda lånet. Baserat på dina uppgifter kommer banken att göra en noggrann kreditkontroll och beräkna risken bunden till att låna ut pengar till dig. Med andra ord deras chans att få pengarna tillbaka. 

Ett traditionellt banklån är alltså en lång och besvärlig process. Därför är det inte överraskande att marknaden för online lån har fått stor popularitet under de senaste åren.

Med ett onlinelån garanteras du blixtsnabb behandlingstid, snabb utbetalning och du blir generellt bemött av ganska få krav. Du slipper också att förklara skälet till ditt lån och du behöver inte heller uppvisa säkerhet för lånet varken i form av hus eller bil. 

Den här typen av lån utan säkerhet har blivit mycket populärt. Det kan särskilt visa sig vara en enkel lösning om det uppstår en oförutsägbar utgift ganska plötsligt. 

Eftersom att antal långivare ökar, ökar också chansen för dig att hitta ett lån med villkor och förutsättningar som passar dig och din ekonomiska situation. 

Denna hårda konkurrens som är på den svenska marknaden just nu är en fördel för dig eftersom det skapar bättre produkter. De villkor som en ny långivare kan konkurrera med är:

  • Lägre räntor
  • Kreditkoll hos annan än UC
  • Snabbare utbetalning
  • Bevilja betalningsanmärkningar

Om en ny långivare inte kan erbjuda bättre villkor och räntor, kan de istället fokusera på ett annat kundsegment som är beroende av snabba utbetalningar, godkänner betalningsanmärkningar eller erbjuder lån utan UC

Nya snabblån

Behöver du låna en mindre summa till en oförutsedd utgift så kanske ett snabblån något för dig. Det kommer ofta nya sms lån på marknaden med olika erbjudanden som om att du kan låna utan UC eller med betalningsanmärkning. 

Alla nya långivare av sms lån på den svenska marknaden blir kontrollerade att de upprätthåller de regler som gäller

Nya lån med betalningsanmärkning

Det blir allt vanligare att långivarna ser din nuvarande ekonomiska situation istället för vad som har hänt tidigare. Det finns allt fler långivare som ger dig en chans att kunna få lån med betalningsanmärkningar. 

Antalet betalningsanmärkningar som beviljas varierar från långivare till långivare. Håll utkik och jämför alltid innan du lånar, så kommer du att hitta ett nytt lån som kan ge dig bäst lånevillkor.

Nya lån utan UC

Det finns många långivare som erbjuder lån utan UC och det kommer hela tiden fler. Det är viktigt att veta att om du söker efter nya lån utan UC att det betyder att det INTE tas en kreditupplysning på dig. 

Nya som äldre långivare har en skyldighet enligt lag att ta en kreditupplysning på alla som ansöker om nya lån. Att låna utan UC betyder alltså bara att din kreditupplysning kommer att tas via ett annat kreditbolag, såsom Bisnode eller Creditsafe. 

Har du många kreditupplysningar hos UC kan det bli svårare att få ditt lån beviljat och genom att använda en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag kan du öka chansen för att lånet ska gå igenom. 

Var uppmärksam på att behöva låna utan UC kan vara ett tecken på att din ekonomi är ostadig och att du ofta kommer att få ett lån med högre räntor och sämre villkor.

Fundera kring hur du planerar att återbetala lånet

Det må kanske verka som en självklar sak, men det är oerhört viktigt att du redan innan du ansöker om ditt lån planerar hur du har tänkt dig att återbetala skulden. Hur ser löptiden ut på lånet? Ska du betala varje vecka eller varannan, eller kanske göra månatliga återbetalningar?

Kan du uppfylla dessa krav på återbetalningen? Planerar du kanske till och med att betala av lånet tidigare än löptiden? Dessa faktorer är enormt viktiga för att välja rätt lån och därmed undvika onödiga kostnader. 

Olika långivare ställer olika krav på låntagaren och därför ska du noggrant jämföra de alternativ som finns på marknaden innan du gör ditt val. I vissa fall så tar långivare ut extra kostnader om man vill återbetala lånet tidigare än löptiden. Detta är givetvis viktigt att ha i åtanke om du planerar att betala tillbaka din skuld tidigare.

Överväg om du verkligen behöver ett nytt lån

Ibland oroar vi oss över att vi inte hinner genomföra viktiga betalningar eller har råd med de ting vi tror är avgörande för att vi ska leva ett lyckligt liv.

När vi upplever dessa känslor antar många av oss att det enda alternativet är att ansöka om ett lån. Innan du börjar jämföra lån och skickar in dina ansökningar är det dock viktigt att du överväger din ekonomiska situation noggrant och avgör om du verkligen behöver ta ett lån. En del människor kastar sig in i ett lån utan att tänka på om de ens behöver pengarna, eller om de har råd att betala tillbaka den summa de lånar. 

Om du inte kan betala tillbaka ditt lån i tid kan du sätta dig i ännu värre skulder än tidigare. Ett lån ska med andra ord endast tas om du verkligen är i behov av det.

Det kan handla om ekonomiska nödsituationer eller pengar till något du drömt om längre och din vanliga inkomst helt enkelt inte räcker till – som ett bröllop eller en första familjeresa. Ibland är ett lån det enda alternativet, och det behöver inte vara en dålig idé om du väljer ett bra lån med låga avgifter och bra ränta.

Se över din nuvarande ekonomiska situation

Den viktigaste faktorn för att låna pengar är dig själv. Det är viktigt att du ser över din nuvarande ekonomiska situation och tittar på dina månatliga och årliga inkomster och utgifter för att förstå hur mycket pengar du har råd att låna.

Om du bestämmer dig för att låna pengar bör du kontrollera din nuvarande kreditvärdighet för att säkerställa att du får bästa möjliga lån.

Om du överväger att låna ett mindre belopp för att täcka utgifter som en semester eller nya prylar bör du fundera en extra gång på om du verkligen är i behov av pengarna med det samma, eller om du istället kan börja spara för att finansiera det.

Frågor och svar om nya lån

✅Vilket är det bästa nya lånet?

Det är svårt att säga vilket som är bäst för just dig eftersom vi alla är olika. Därför är det viktigt att du jämför och hitta rätt lån som passar dig och din ekonomi.

✅Hur mycket kan jag låna?

Det kan variera beroende på långivare, men oftast från 1.000 - 600.000 kr.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot