Så tjänar vi pengar >

Vad betyder UC score?

UC-Score är ett annat uttryck för kreditvärdighet. Din kreditvärdighet eller din UC-Score baseras på flera faktorer som rör din ekonomiska situation. Bland annat påverkas UC-Scoren av hur många förfrågningar du har, det vill säga hur många kreditupplysningar som har gjorts på dig.  

En annan faktor som påverkar din kreditvärdighet eller UC-Score är hur många beviljade krediter och lån du har redan idag. Givetvis är också din inkomst en avgörande faktor för hur hög eller låg din UC-Score blir. 

  1. Hög och låg UC score 

Om du har många beviljade krediter och många förfrågningar, det vill säga om det har gjorts många kreditupplysningar på dig blir din UC-Score lägre. Du som har en ostabil ekonomisk situation och har svårt att få hushållskassan att räcka till månad efter månad, har sannolikt ett lågt UC-Score. Det betyder att du som låntagare inte är en attraktiv kandidat för ett lån från en långivare eller ett kreditinstitut.  

Ett högt UC-Score får du som har en ordnad ekonomi och ett överskott i din budget varje månad. Om du har få beviljade krediter och om det har gjorts få kreditupplysningar på dig blir också din UC-Score högre. 

Förbättra din UC score och få bättre kreditvärdighet  

En av de avgörande faktorerna som kan höja ditt UC-Score är hur många beviljade krediter du har idag. Därutöver tittar många långivare på hur många förfrågningar som har gjorts på dig som låntagare, det vill säga hur många kreditupplysningar som har gjorts på dig. Undvik därför att göra kreditupplysningar i onödan. Långivare tittar också på hur många aktiva skulder du har idag. Betala därför tillbaka de skulder du kan innan du ansöker om ett nytt lån.   

Det finns också flera andra sätt att förbättra ditt UC-Score. Bland annat kan du samla dina mindre lån och krediter i ett större samlingslån. När du tar ett samlingslån får du möjlighet att påverka kostnaderna på lånet. Genom att jämföra olika samlingslån på marknaden kan du hitta ett lån som passar just din ekonomiska situation. Det gör att du kan spara en hel del pengar som du kan lägga på att betala av dina skulder snabbare än du gör idag.   

Genom att avsluta dina beviljade krediter och lån, som du inte använder, kan du höja din UC-Score väsentligt. En annan viktig faktor är att sköta dina betalningar i tid. Om du har en betalningsanmärkning sänks din UC-Score rejält så tänk på att betala alla räkningar i tid så att du inte får en betalningsanmärkning. 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot