Vad är ett hopbakslån? Läs svaret här.
Så tjänar vi pengar >

Vad är ett hopbakslån?

Om man har flera olika små lån med hög ränta kan det vara en bra idé att samla lån till ett större hopbakslån med lägre ränta. Hopbakslån går ofta under namnet samlingslån. Det finns flera olika långivare som erbjuder hopbakslån.

Då bör du ansöka om ett hopbakslån 

Att ta lån är en del av livet för de flesta människor. Det uppstår sannolikt situationer då du behöver pengar snabbt och inte har hunnit spara ihop tillräckligt med pengar. Med tiden kan några små lån bli ganska många - det är ofta dyrt och kan påverka din ekonomi negativt.   

Du som har flera små lån och krediter kan med fördel titta närmare på ett samlingslån som samlar alla lånen i ett enda lån. Men varför är ett samlingslån en fördel för dig rent ekonomiskt, kanske du tänker? Först och främst betalar du ofta olika avgifter för varje lån du har. Det handlar exempelvis om aviavgiften.  

Den är kanske inte särskilt hög men med många bäckar små kan du spara pengar. Med ett enda lån betalar du helt enkelt endast en aviavgift. Men det kan även finnas andra fördelar med att lägga om dina små lån och krediter till ett enda stort hopbakslån.   

Sannolikt är det skillnad på dina olika lån. En del av lånen kan ha högre ränta och därmed bli ganska dyra med tiden. När du lägger om lånen har du möjlighet att välja ett nytt lån med en bra ränta. Om reporäntan är låg kan du med fördel välja ett lån med fast ränta. 

Tips när du tar ett hopbakslån 

Om du är intresserad av att ta ett samlingslån bör du först och främst börja med skapa överblick över dina nuvarande lån, krediter och skulder. Det gör du enkelt genom att göra en budget över din privatekonomi.   

Du listar helt enkelt alla dina utgifter, skulder, lån och krediter. Glöm inte att notera hur mycket du har kvar att betala på varje skuld. Därefter listar du dina inkomster och sedan kan du göra en uträkning för att få en tydlig bild över hur din privatekonomiska situation ser ut.  

När du har gjort en budget över din privatekonomi kan du börja titta på olika samlingslån. I din budget har du noterat hur stor din totala skuld är och det är sedan det beloppet du ska använda dig av när du ansöker om ditt samlingslån. Samlingslånet ska täcka alla dina nuvarande skulder, lån och krediter.  

Det är viktigt att jämföra olika långivare och lån innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta. Det säkrar nämligen dig som låntagare ett så fördelaktigt samlingslån som möjligt. När du är klar med din jämförelse och har bestämt dig för vilket samlingslån du vill ta kan du enkelt ansöka om lånet med BankId direkt över internet.  

Du som ska ansöka om lån kan med fördel använda dig av en låneförmedlare. Med en låneförmedlare kan du enkelt göra en låneansökan och får sedan svar från flera olika långivare och kreditinstitut på en och samma gång med hjälp av endast en kreditupplysning. 

Förutom att du kan använda ditt bankId när du ansöker om lånet över internet, får du en bra översikt över de alternativ som finns. I samband med din ansökan uppger du dina personuppgifter samt hur stort lån du vill ansöka om.  

Beroende på hur din privatekonomiska situation ser ut kan du välja mellan olika återbetalningsperioder. Du som har ett mindre disponibelt belopp, det vill säga det belopp du har kvar efter att ha betalat alla räkningar varje månad, bör välja ett lån med en längre löptid. En längre löptid ger nämligen ett lägre månadsbelopp att betala per månad.

Vad är ett hopbakslån

Relaterade inlägg:

Vad är ett privatlån?

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot