Så tjänar vi pengar >

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en mellanhand mellan låntagare och långivare. Låneförmedlaren gör det möjligt att för låntagaren att jämföra flera låneerbjudanden. Det är gratis för dig som vill låna pengar att använda en låneförmedlare. En låneförmedlare lånar själv inte ut några pengar, utan hjälper bara låntagaren att jämföra lån.

Så tjänar låneförmedlare pengar  

En låneförmedlare presenterar många olika lån från många långivare på marknaden. En låneförmedlare sluter avtal med kreditinstitut och långivare och får sedan betalt när låntagare väljer ett av de lån som låneförmedlaren presenterar på sin sida.   

Fördelen att använda en låneförmedlare  

En fördel med att låna via en låneförmedlare är att det endast görs en kreditupplysning på dig även fast du får flera erbjudanden från olika långivare. 

När du ansöker om lån är det din kreditvärdighet som är avgörande om du blir beviljad lånet eller inte. Kreditvärdigheten bygger på flera olika ekonomiska faktorer och en av dessa är antalet förfrågningar. Antalet förfrågningar är ett begrepp som används på lånemarknaden i Sverige och syftar på hur många kreditupplysningar som har gjorts på dig. 

En del långivare anser att många förfrågningar är negativt och därför kan det bli svårare att få ett lån när man har många förfrågningar. Om lånet blir beviljat kan det dessutom bli dyrare för dig som låntagare om du väljer en långivare som anser att många förfrågningar är negativt.   

Det är viktigt att veta att en låneförmedlare kan ge dig många lånealternativ på en och samma gång med endast en kreditupplysning. Det är en fördel för dig som vill jämföra flera olika lånealternativ på marknaden, men undvika att det görs många kreditupplysningar på dig. När du använder en låneförmedlare får du presenterat många olika lånealternativ för dig. Det gör att det blir enklare att hitta ett lån som passar just din privatekonomiska situation.  

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot