Så tjänar vi pengar >

Kan jag låna med betalningsanmärkning?

Ja, du kan låna även fast du har en eller flera betalningsanmärkningar. Du ska däremot vara uppmärksam på att detta kommer att vara med och påverka din ränta. 

Så lånar du med betalningsanmärkning 

Genom att ha kännedom om lånevillkoren och reglerna, ökar du dina chanser att få ett lån eller en kredit beviljad och samtidigt säkra dig så bra lånevillkor som möjligt. Det är givetvis viktigt att vara medveten om att alla lån och krediter innebär en extra utgift varje månad. Du som redan har en ansträngd ekonomi och har svårt att få hushållskassan att räcka varje månad bör överväga om ett lån är rätt val just för dig.   

Om du har haft en ansträngd ekonomi och behöver pengar för att komma på fötter igen kan du välja att ta ett lån eller en kredit. Även om du idag har en mer stabil ekonomisk situation tittar många långivare bakåt i tiden. Dels tittar man på din deklarerade inkomst som innehåller uppgifter från föregående år, dels tittar man tre år bakåt i tiden när det kommer till betalningsanmärkningar. Alla betalningsanmärkningar ligger nämligen kvar i upp till tre år. Men det finns en del långivare på marknaden som ger lån även till låntagare med betalningsanmärkningar.  

Det finns långivare som fokuserar mer på din nuvarande ekonomiska situation framför hur det har sett ut tidigare och det kan vara ett alternativ för dig som vill låna med betalningsanmärkning. Dessutom finns det ett antal faktorer som du själv kan påverka för att öka din kreditvärdighet.   

Kreditvärdighet är ett begrepp som används inom lånebranschen. Vi ska strax berätta mer om vad kreditvärdighet betyder, men först kommer här några av de faktorer som du själv kan påverka för att öka dina chanser att få ett lån eller en kredit beviljad.   

Om du har en betalningsanmärkning kan dina chanser för att få ett lån eller en kredit beviljad minska. Det beror på att långivaren anser att låntagare med betalningsanmärkningar har sämre förutsättningar att betala tillbaka ett lån i tid, men det betyder inte att det är omöjligt att få ett lån. Det gäller helt enkelt att säkerställa att de andra faktorer som rör din privatekonomi som långivaren tittar på, är så bra som möjligt.   

Här är ett urval av några av de saker du själv kan förändra och förbättra:  

  • Många förfrågningar  
  • Höga utgifter och låg inkomst  
  • Grundkrav  
  • Många beviljade krediter och lån  

Men vad menas egentligen med ovanstående punkter? Om vi börjar med att titta på antal förfrågningar, handlar det om hur många gånger det har gjorts en kreditupplysning på dig i samband med att du har sökt om lån eller en kredit. Informationen om antal förfrågningar hämtas ur kreditupplysningsföretaget egen databas.   

Det finns med andra ord ingen gemensam databas för alla kreditupplysningsföretag utan varje företag har sin egen. Det kan vara en fördel för dig som låntagare eftersom du kan välja att söka ett lån där kreditupplysningen görs genom ett annat företag, än det företag du har många förfrågningar vid. Om vi går vidare och tittar på dina utgifter. Har du möjlighet att lägga om dina befintliga lån genom ett samlingslån eller försöka skära ner på onödiga kostnader, så är det bra.   

Grundkraven måste uppfyllas för att få ett lån beviljat. Det handlar bland annat om att du ska vara skriven i Sverige och att du ska vara myndig.  
Om du har många beviljade krediter sedan tidigare, som du inte använder, kan du avsluta dessa genom att kontakta respektive långivare.  

Kreditvärdighet  

Kreditvärdigheten baseras bland annat på det samlade värdet av alla dina beviljade krediter, din inkomst, antal förfrågningar samt om du har fast arbete eller inte – bara för att nämna några faktorer. Långivare I Sverige bedömer din kreditvärdighet på lite olika sätt och därför är det viktigt att jämföra lån och krediter från flera olika långivare på marknaden.  

En del långivare fokuserar mer på om du är fast anställd eller inte medan andra tycker att din inkomst är viktigast. Det beror helt enkelt på vilken långivare eller vilket kreditinstitut det handlar om.   

Därför är det svårare att få lån med en betalningsanmärkning  

Det är ofta svårare att få ett lån eller en kredit beviljad för dig som har en betalningsanmärkning. Det beror på att det inte är lika många långivare som beviljar lån och krediter till låntagare med betalningsanmärkningar än utan.   

Detta krävs för att du ska få ett lån med betalningsanmärkning  

För att få ett lån om du har en betalningsanmärkning behöver du uppfylla de grundläggande kraven för att få ditt lån beviljat och givetvis hitta en långivare som beviljar lån till låntagare med betalningsanmärkningar. 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot