Så tjänar vi pengar >

Hur påverkar kreditupplysningen ett lån?

Att ha för många kreditupplysningar på samma tid kommer att påverka din kreditvärdighet negativt, vilket kan leda till sämre lånevillkor. Många långivare lägger nämligen vikt på hur många kreditupplysningar som har gjorts. 

Så kan du förbättra din kreditvärdighet  

Att ha en bra kreditvärdighet är A och O för att bli beviljad ett lån och få bra villkor. Det är självklart inte skrivet i sten att den som inte har en hög kreditvärdighet inte kan bli beviljad ett lån. Men det man bör veta är att ju sämre kreditvärdighet, desto dyrare lån. Därför kan det vara en bra idé att sätta sig in i vilka faktorer som påverkar din kreditvärdighet. På så sätt kan du själv göra vad du kan för att förbättra din kreditvärdighet och det leder i sin tur till att du kan säkra dig ett så bra och billigt lån som möjligt.   

Du kanske tror att det är kört om du inte har en särskilt bra kreditvärdighet. Alltså om långivare inte anser dig för att vara en önskvärd lånekandidat. En låg kreditvärdighet betyder allt som oftast att långivaren anser att chansen för att du ska kunna återbetala ditt lån i tid är låg eller ringa.   

Påverka din ekonomi 

Det finns faktiskt flera saker du själv kan gör för att förbättra din kreditvärdighet och på det viset öka dina chanser för att bli beviljad ett lån eller en kredit. Samtidigt gör du något bra för din ekonomi. Men vad ska man då göra, tänker du kanske? Jo, det handlar i mångt och mycket om att du ska ordna din ekonomi på ett sådant sätt att du får så mycket pengar över som möjligt efter att alla räkningar och utgifter är betalade. 

Det bästa sättet att få en ordnad ekonomi är att börja med att gå igenom din ekonomiska situation. Gör en budget över dina inkomster och utgifter. Titta noga på dina utgifter. Finns det några onödiga utgifter? Kanske saker du kan dra ner på eller göra annorlunda.   

En annan faktor som påverkar din kreditvärdighet är om du har betalningsanmärkningar. Se därför till att betala alla dina räkningar i tid.   
Slutligen kommer vi till antal beviljade krediter. Om du har många krediter beviljade kan det sänka din kreditvärdighet. Avsluta därför kreditkort och annat som du inte använder. 

 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot