MoreBanker

Ferratum

Med hjälp av den mobila banken Ferratum går det snabbt och enkelt att få det lånet som man eftersöker. Oavsett om det är tal kring en privatperson eller ett företag erbjuder Ferratum lån av varierande storlekar, alltifrån så lite som 1 000 kronor upp till 30 000 kronor. Allt kan lätt göras genom ens mobil, där man både ansöker om ett lån, får svar och sedan har sina pengar väl tillhands på sitt bankkonto. Hos Ferratum finns det inga uttagsavgifter och inte heller några uppläggningsavgifter.

- Läs mer -Vilka är Ferratum?

Ferratum är en mobil bank som bland annat lånar ut pengar till både företag och privatpersoner. Det var år 2005 som företaget slog upp sina portar i Helsingfors, och numera kan man ta del av deras tjänster i 25 olika länder världen över. Trots att Ferratum grundades i början av 2000-talet var det först 2016 som den mobila versionen av banken lanserades, och sedan dess har det varit fullt möjligt att ta del av en hel uppsjö av produkter såsom omedelbara betalningar och överföringar genom en applikation samt tillgång till en mängd olika lån.

 

Lånebelopp och återbetalningstid

Om det är ett lån hos Ferratum som man är ute efter kan de erbjuda mindre belopp såsom 1 000 kronor, men även mycket större belopp såsom 30 000 kronor. När man tar ett lån hos Ferratum har man en återbetalningstid på minst 4 månader och max 46 månader. Den effektiva räntan hos Ferratum ligger på 47,64 %. Varje månad kommer man att ha en minimum månadskostnad på antingen 300 kronor eller 4 % av den utestående krediten. Vilken av dessa det blir beror på beror på vilket alternativ som blir det största beloppet.

 

Att låna pengar hos Ferratum

Hur går det egentligen till när man ska ansöka om ett lån hos Ferratum? Först av allt går man in på deras sida eller applikation och väljer det beloppet som man är intresserad av att låna. Därefter anger man diverse personuppgifter såsom namn, mobilnummer, personnummer, mejl och dylikt. Inte mer än 10 minuter efter dess att man har skickat in sin ansökan kommer man att få svar från Ferratum.

 

Att låna utan UC

Många kallar det inkorrekt att ”låna utan kreditupplysning”, men alla långivare är tvungna att ta en kreditupplysning när man ansöker om ett lån. Huruvida denne kreditupplysning görs genom UC eller inte är dock en helt annan fråga. När man exempelvis ansöker om lån hos en fysisk bank kommer de vanligtvis enbart att titta på de kreditupplysningarna som gjorts via UC, så att istället välja Ferratums ”lån utan UC” kan hjälpa en avsevärt i framtiden. Istället för UC genomförs då kreditupplysningen via Creditsafe på ett snabbt och enkelt vis. Lyckligtvis nog är det lika enkelt att ansöka om ett lån utan UC som det är att ansöka om ett lån med UC. Fyll i de viktiga uppgifterna, bekräfta med BankID och snart är det då klappat och klart.

E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor