Snabblån direkt utbetalning > Låna pengar direkt
Så tjänar vi pengar >

Snabblån direkt utbetalning

Snabblån direkt utbetalning

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Sitter du och överväger att ta ett snabblån? På denna sida har vi samlat all information om snabblån med direkt utbetalning. Behöver du låna pengar direkt så kan det vara en bra idé att se dig om på lånemarknaden innan du tar ditt beslut. Det finns en hel uppsjö av olika typer av lån, räntor och villkor att förhålla sig till. Därtill finns det även en massa olika långivare. I den här texten kommer vi att reda ut vad som är vad och vilka saker det är viktigt att ha koll på när man ska ta ett stort lån eller ett mindre lån.

Snabblån med utbetalning direkt

Inom bank och finansvärlden finns det en del uttryck som kan vara bra att känna till när man ska låna pengar. Det kan till exempel vara uttrycket långivare eller låntagare. Lite längre fram i texten kommer vi reda ut vad de olika begreppen betyder och när de respektive uttrycken används. Det är bra och nyttig information för dig som överväger att låna pengar. Vi kommer även att dyka ner i lite mer information om vad som är viktigt att tänka på innan man gör sin låneansökan.

När det kommer till lån handlar det nämligen inte bara om att titta på en aspekt, man måste väga in flera olika faktorer för att kunna ta ett så bra beslut som möjligt. Det leder i slutändan till att du får ett så billigt lån som överhuvudtaget är möjligt, och dessutom får du ett lån som passar just din privata ekonomiska situation. Det kallas bra ekonomisk planering och är bokstavligen guld värd.

Genom att planera din ekonomi kan du dra ner på onödiga kostnader. Just kostnader, eller utgifter som det heter på finansspråk, är något som man alltid ska försöka minska, mer om detta lite längre fram. Först ska vi fortsätta titta på vad du får för information här på sidan. Om du redan vet allt om lån och hur du ska göra för att jämföra de olika lånealternativ som finns på marknaden för till slut komma fram till vilket lån som blir billigast och bäst för just dig och din privatekonomi, så är det bara att gå vidare till själva lånen. Men du som vill ha lite mer information har hamnat på rätt plats.

Texten här fokuserar på så kallade snabblån med direkt utbetalning. Det är lån som betalas ut direkt till dig som låntagare. Ett snabblån med utbetalning direkt betyder lite olika saker, och vi ska gå igenom allt du behöver veta för att kunna ta rätt typ av lån. Ett snabblån med direkt utbetalning är inte alltid ett lån där du får pengarna direkt i handen – men det kan vara det. Låter det krångligt?

Egentligen är det inte särskilt svårt. Det gäller helt enkelt bara att ha koll på vilka lån som erbjuder vad och vilka långivare som erbjuder de fördelar du söker. Här kan du rusta dig med information, kunskap om uttryck och en massa annat smått och gott som gör att du kan vara säker på att du får precis rätt lån från redan från början.

Snabblån med utbetalning direkt

Guide till dig som vill låna pengar direkt

Detta är en komplett guide till dig som vill ta ett lån med utbetalning direkt. Oavsett vilket lån du ska ta är det bra att läsa på lite om lånemarknaden. Det finns massor att lära men det betyder inte att du behöver vara expert för att få tag i ett riktigt bra lån. Du behöver bara göra lite förarbete så kan du vara säker på att du får ett bra lån som passar just din ekonomi.

Du kan använda denna guide om du vill ta ett snabblån med direkt utbetalning och vill lära dig mer om vad som är bra att tänka på när man ska låna pengar.

Varför är det viktigt att ta rätt lån från början?

Det är viktigt att man tar rätt typ av lån direkt eftersom det ofta kan vara svårt att ångra ett lån. Det finns olika typer av lån och du som tar lånet kan välja mellan olika typer av långivare, villkor och avbetalningsperiod. Alla dessa faktorer spelar in när du tar lån.

Och eftersom de är flera faktorer som är viktiga, är det en bra idé att sätta av lite tid för att undersöka lånemarknaden och olika typer av lån innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta. Här nedan kan du läsa om allt du behöver veta för att ta ett bra lån.

Avbetalningsperioden är viktig

En lång avbetalningsperiod betyder att du betalar av lånet under en längre tid. Snabblån med direkt utbetalning är å andra sidan ofta lån som löper över en kortare period. Det som är viktigt att veta är att låneperioden, tillsammans med räntan, återspeglar din månadsavgift som du får på lånet. Ju längre avbetalningsperiod, desto lägre månadskostnad.

Det är ganska logiskt om man tänker sig att man lånar 1 000 kr och betalar av 100 kr per månad, då är lånet återbetalat efter tio månader (10 månad x 100 kr = 1000 kr). Det man ska komma ihåg är också att räkna in räntan. Om man väljer ett lån med fast ränta är räntan alltid den samma. Rörlig ränta betyder å andra sidan att räntan rör sig upp och ner. När man letar efter ett lån är det alltså viktigt att ha återbetalningsperioden i åtanke precis som räntan.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är kort sagt en sammanställning med uppgifter kring din privatekonomi. Sammanställningen innehåller ofta personnummer, skatteupplysningar, inkomst, tidigare förfrågningar och nuvarande krediter. De företag som erbjuder kreditupplysningar till kreditinstitut kan ha särskilda kreditupplysningar som kan vara mer eller mindre omfattande. En vanlig typ av kreditupplysning är så kallas mikro.

Den innehåller endast information om personen som söker lånet eller krediten, har en betalningsanmärkning eller inte. Den typen av kreditupplysningar är vanliga eftersom många kreditinstitut inte lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar, men inget är hugget i sten. Det finns även lån för dig med betalningsanmärkning. Bland annat kan man i sådant fall titta på snabblån utan UC med direkt utbetalning. Det är ett alternativ för dig med betalningsanmärkning som vill ha ta ett snabblån med direkt utbetalning.

Vad är en UC?

UC är en förkortning för UpplysningsCentralen. UC förväxlas ofta med en betalningsanmärkning. Men de båda begreppen betyder i själva verket olika saker. UC står alltså för företaget UpplysningsCentralen, som tidigare var ett statsägt företag i Sverige, som erbjöd kreditupplysningar till samtliga företag och näringsidkare i Sverige.

UpplysningsCentralen är idag ett aktiebolag och är inte längre ägs av den svenska staten. UC är en förkortning av UpplysningsCentralen och förväxlas alltså ofta med en kreditupplysning eftersom

UC eller UpplysningsCentralen, som är det fulla namnet på bolaget, var det företag som ofta stod för att utföra själva kreditupplysningen. Men i själva verket är UC alltså bara en förkortning på ett aktiebolag som erbjuder kreditupplysningar.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en typ av anmärkning i ett register. Om man inte betalar en räkning i tid kan man få en betalningsanmärkning. Det är ofta inte av betydelse vilken typ av räkning det handlar om. När själva betalningen förfaller får man ofta en påminnelse, och ofta också en påminnelseavgift. Om man inte betalar räkningen efter påminnelsen kan man få en betalningsanmärkning.

Olika företag har olika policy när det kommer till förfallna betalningar. En del företag skickar ärendet relativt fort till inkasso och då får man en betalningsanmärkning. Andra företag skickar flera påminnelser och då får man längre tid på sig att betala räkningen, innan den skickas till inkasso och man får en betalningsanmärkning.

När man får en betalningsanmärkning, registreras den hos myndigheterna. I kreditupplysningar ingår i princip alltid information om betalningsanmärkningar, men inte alltid. En del företag som lånar ut pengar fokuserar mer på din nuvarande ekonomiska situation, istället för att titta bakåt i tiden. Och då kan en kreditupplysning göras utan information om betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning ligger oftast kvar i upp till tre år. Det är en lång period och rent ekonomiskt kan situationen ha ändrats ganska mycket på tre år.

Jämför snabblån med direkt utbetalning

Om du överväger att ta ett snabblån är det en bra idé att börja med att jämföra din alternativ. Men innan du gör det behöver du såklart veta hur mycket pengar du ska låna. Det första du bör göra är alltså att överväga hur pass stort lån du behöver. Vissa gånger kan det vara enkelt att veta precis hur mycket pengar man behöver låna och andra gånger kan det vara svårare.

Drömmer du om en ny mobiltelefon, tvättmaskin eller kanske en bil, så är priset många gånger fast. Det gör processen med att välja hur stort lån du behöver enklare. Om du ska köpa en ny tvättmaskin är det självklart en ganska enkel process. Du kollar upp vad tvättmaskinen kostar och tar sedan ett lån på den summan. Enklare kan det inte bli. Men innan du rusar iväg och köper din nya tvättmaskin bör du tänka på att även räkna in andra eventuella kostnader.

Det gäller förstås även om du inte ska köpa just en tvättmaskin, utan istället en TV eller liknande. Andra kostnader, tänker du kanske? Det är lätt att glömma extrakostnader när man köper saker som behöver installeras. En tvättmaskin ska ofta installeras av en auktoriserad VVS-hantverkare och därför kan det tillkomma kostnader för det.

Därtill kan kostnader för transport komma att läggas till på priset för tvättmaskinen eller vad det nu är för en produkt eller tjänst du ska köpa. Det är helt enkelt en bra idé att sätta sig ner och överväga vad det är man ska köpa och vilka extrakostnader som kan komma att bli aktuella. När du sedan har räknat ihop alla dessa kostnader är det bara att sätta igång och börja jämföra lån och till slut göra din låneansökan för ett snabblån med direkt utbetalning.

Ska du å andra sidan inte köpa en produkt som en tvättmaskin eller en TV, som oftast har ett fast pris, kan det bli lite krångligare att räkna ut hur stort lån du ska ta. Men det är ingen grund till att bli bekymrad. Här kommer lite tips på hur du ska tänka i en sådan situation också. Om vi först och främst börjar med ett exempel så blir det enklare att hänga med i svängarna.

Låt oss säga att ditt badrum har sett bättre dagar. Du kanske drömmer om att riva ut en gammal plastmatta på golvet och få upp lite nytt kakel på väggarna? Kanske är det ett badkar som lockar? Oavsett vad, så ska du renovera ditt badrum och behöver därför ett snabblån med direkt utbetalning så du kan sätta igång så snabbt som möjligt. Nu till den stora frågan som inleder nästa avsnitt.

Hur vet du hur stort ditt lån behöver vara?

Det kan vara svårare att beräkna storleken på lånet när det handlar om just renoveringar. Dels beror det på att det kan uppstå nya utmaningar, och därmed också kostnader under projektets gång, dels att det kan uppstår fel som gör att projektet blir dyrare. Det kan tyckas som en omöjlig uppgift att beräkna lånekostnader för ett renoveringsprojekt, men lösningen kommer här. Den lyder som följer: räkna med ordentlig marginal.

Om du räknar med god marginal kan du nästan vara ett hundra procent säker på att ditt snabblån med direkt utbetalning kommer att räcka för ditt projekt. Och återigen, som med föregående exempel, är det givetvis viktigt att tänka på alla extra tänkbara kostnader som kan uppstå under projektets gång. Med tvättmaskinen var det transport och installation och med ett badrum är det materialval, kostnader för hantverkare, ny inredning och liknande som behöver räknas in i budgeten.

Så när allt kommer omkring handlar det kort sagt om att göra en budget över de kostnader som du vill att ditt snabblån med direkt utbetalning ska täcka. Det är bra ekonomisk planering och det skyddar dig på flera sätt. Dels behöver du inte oroa dig för att ditt lån inte räcker till de utgifter de ska täcka, dels undviker du att ta ett för stort lån i onödan. När du väl är färdig med din budget och vet hur mycket pengar du behöver låna, kan du börja jämföra lån och det ska vi titta närmare på nu.

Så jämför du lån och effektiv ränta

Vi har precis gått igenom vad du behöver tänka på innan du börjar jämföra de snabblån med direkt utbetalning som finns på marknaden och nu får du lite information som är bra att ha i åtanke när du börjar att jämföra lånen. Först och främst behöver du ha en klar och tydlig bild över din privatekonomi. Det är viktigt eftersom det ger dig en klar förståelse för vad du bör prioritera när det kommer till val av lån.

Som tidigare nämnt finns det många lånealternativ. En del lån har en längre löptid och andra har kortare. Om du vill läsa mer om hur låneperioden påverkar dig och lånekostnaderna kan du göra det lite längre upp i texten. Nu ska vi istället prata lite mer om villkor. Alla snabblån med direkt utbetalning såväl som alla andra typer av lån har ett set med villkor. Det är lånevillkoren som styr hur snabbt du ska återbetala ditt lån, alla kostnader som är förbundna med lånet och allt annat som är relaterat till ditt lån.

Det är helt enkelt viktigt att du orienterar dig om lånevillkoren när du jämför lån. På så sätt kan du säkra dig ett lån som passar din privatekonomiska situation. Och när det kommer till ekonomi är det alltid bäst att ta det säkra före det osäkra.

Vilka snabblån har direkt utbetalning dygnet runt?

Behöver du pengar snabbt? Vill du ha en massa stora tusenlappar i plånboken som du kan spendera precis som du vill? I så fall ska du välja ett så kallat snabblån eller privatlån. Det är en typ av lån där det inte är krav på vad du ska använda lånet till. Det betyder kort sagt att du kan använda pengarna till vad som helst.

Det är en frihet för många och det är med all säkerhet en av orsakerna till att många väljer snabblån med direkt utbetalning. Ibland kan det till och med vara svårt att veta precis vad man ska använda ett lån till, särskilt om det handlar om ett lån till en renovering eller liknande.

Utöver villkoren som vi precis har tagit upp så är det givetvis viktigt att du hittar ett lån som lever upp till de behov och önskemål du har. Om du vill ha ett snabblån med direkt utbetalning dygnet runt kan du givetvis ansöka online för att göra låneprocessen snabbare. Om du vill ansöka om ett snabblån med direkt utbetalning till Swedbank, så kan du använda ditt BankID som verifiering vid låneansökan. Det gör att du kan få ditt snabblån med direkt utbetalning snabbt.

Om du väljer att göra en traditionell ansökan med papper och penna tar det givetvis mycket längre tid. Du kan därför en fördel att sköta din ansökningsprocess med ditt snabblån med direkt utbetalning med ditt BankID. Det finns flera olika snabblån med direkt utbetalning. Om det är ett sådant lån du är ute efter kan du titta närmare på Ferratum, SMSpengar eller Monetti. Lite längre fram i texten kommer vi även att ta upp vilka lån som har direkt utbetalning till respektive banker i Sverige.

Vilken bank använder du?

Det handlar inte bara om vilka långivare som erbjuder direkt utbetalning, det hänger även ihop med din bank. Ofta handlar det om att långivare ska ha ett avtal med banken i fråga eller använda samma bank själva. Det finns även några andra saker som du behöver ha i åtanke och eventuellt kontrollera innan du kan vara säker på att du kan få ett snabblån med direkt utbetalning, men mer om detta strax.

När du ska välja snabblån med direkt utbetalning ska du helt enkelt fokusera på att kontrollera villkoren så att det verkligen är ett lån med direkt utbetalning. I lånevillkoren kan man hitta all information som rör lånet och det rekommenderas alltid att läsa igenom alla lånevillkor innan man skriver under på att ta ett nytt lån. Det gör att du vet precis vilka kostnader du kan förvänta dig och dessutom kan du veta säkert vad det är för typ av lån du har valt. Låt oss gå vidare och titta närmare på vad mer du behöver tänka på när du vill ta ett snabblån med direkt utbetalning dygnet runt.

Kontrollera att du har en bank som gör att du kan få ett snabblån direkt utbetalt

Att ta ett snabblån med direkt utbetalning kan tyckas krångligt, men i själva verket är det en ganska enkel process att låna pengar. Om du lånar pengar online kan du vara säker på att processen går snabbt och är enkelt. Men det finns i själva verket ännu fler fördelar. Genom att ta ditt lån online får du även alla säkerhetsföreskrifter med på köpet. Många banker och kreditinstitut använder BankID som sägs vara en av de säkraste legitimationerna som finns.

Om det är viktig för dig att du får tag i pengar direkt ska du helt klart titta efter snabblån med direkt utbetalning. Men du behöver även försäkra dig om att din bank kan ta emot pengarna direkt. Transaktioner mellan banker sker oftast på vardagar och under bankernas öppettider. Men det är inte en regel som alltid gäller.

Med dagens teknik, har i stort sett alla banker automatiserade system som gör det möjligt att skicka pengar banker emellan även på tidpunkter när bankerna är stängda. Det som emellertid är viktigt är att du, trots dagens tekniska möjligheter, försäkrar dig om att din bank kan ta emot pengar dygnet runt – om du behöver utbetalning direkt.

Om du vill ta reda på huruvida din bank placerar inkommande transaktioner, kan du med all säkerhet läsa mer om detta på respektive banks hemsida. Om inget annat kan du alltid ringa till din bank och fråga om det är en möjlighet att ta emot pengar dygnet runt.

Långivare som har utbetalning direkt till Nordea

Behöver du låna pengar och är bankkund hos Nordea, så kan du få dina pengar i handen snabbt och lätt. Det är en fördel för personer som står i en situation där pengar fattas och behöver ett snabblån med direkt utbetalning som kan täcka de utgifter som har uppstått. Som tidigare nämnt är det givetvis viktigt att du försäkrar dig om att din egen bank kan ta emot pengarna direkt.

Letar du efter snabblån med direkt utbetalning och är Nordeakund? I så fall kan du titta närmare på dessa långivare:

  • Ferratum
  • Monetti
  • SMSpengar

Som du har kunnat läsa i texten är det självfallet viktigt att göra förarbetet innan du tar lånet. Du behöver helt enkelt bli klar över hur stort lån du behöver och hur lång tid du vill ha på dig betala tillbaka ditt snabblån med direkt utbetalning.

Långivare som har utbetalning direkt till Swedbank

Har du Swedbank och vill ha ett snabblån med direkt utbetalning ska du titta närmare på följande långivare:

  • Ferratum
  • Lumify
  • Monetti

I listan kan du se tre olika alternativ och det är en fördel för dig som låntagare att se över alternativen innan du väljer. Du bör helt enkelt jämföra lånen och se över de olika fördelar och nackdelar varje lån har. På det viset kan du säkra dig det bästa lånet till just din privatekonomiska situation.

Långivare som har utbetalning direkt till Handelsbanken

I listan här nedan kan du se de långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning till Handelsbanken:

  • DayPay
  • Ferratum
  • Mobillån

Glöm inte att alltid räkna in alla kostnader när du beräknar kostnaden för ditt lån. Utöver räntan kan det förekomma avgifter när du tar lån och därför är det viktigt att du även tar med dem i din beräkning. Det gör att du slipper oroa dig för om du kommer ha råd med lånet eller inte.

Observera att alla lån ovan är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning.För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Långivare som erbjuder snabblån utan UC med direkt utbetalning

Även om man har en betalningsanmärkning kan man få lån. Det finns flera olika långivare som ger lån till personer med betalningsanmärkningar. Dessa långivare fokuserar på låntagarens nuvarande ekonomiska situation framför betalningsanmärkningar som kan vara upp till tre år gamla.

Du som vill ta ett snabblån med direkt utbetalning och har en betalningsanmärkning kan titta efter lån utan UC. Som tidigare beskrivet här i artikeln syftar UC egentligen på företaget UpplysningsCentralen, som tidigare var ett statsägt kreditbolag, som erbjöd kreditupplysningar till kreditinstitut och banker. Men begreppet lever kvar än idag och syftar alltså oftast på själva kreditupplysningen och inte på själva företaget som så.

Då kan det vara en bra idé att ta ett snabblån med direkt utbetalning

Ett snabblån med direkt utbetalning är en snabb lösning för den som står i ekonomisk knipa och behöver pengar snabbt. Även för den som har en välordnad ekonomi kan en stor utgift vara tung rent ekonomiskt.

Om din dator eller TV plötsligt går sönder kan ett snabblån med direkt utbetalning vara ett alternativ istället för att gå och vänta på att spara ihop pengarna. Dessutom får du möjlighet att betala av ditt köp i mindre bitar månad för månad, istället för att betala en stor klumpsumma direkt och det är en fördel för många.

Rent generellt kan man säga att ett snabblån passar dig som har koll på din ekonomi och som inte ligger efter med betalningarna månad efter månad. Det ska emellertid sägas att varje ekonomi är olik en annan. Även om du ligger back några månader betyder det inte alltid att du har en dålig ekonomisk situation. Det kan bland annat bero på att du har en varierande inkomst. Och då är det förklarligt att du en månad ligger plus och en annan minus.

I det stora hela handlar det om att ha sunt förnuft och välja det som är bäst för dig och din plånbok. Det kan du enkelt göra genom att sätta dig in i de faktorer som påverkar dina nuvarande utgifter och framtida utgifter såsom ett snabblån skulle kunna göra

Då är det inte en bra idé att ta ett snabblån med direkt utbetalning

Som tidigare nämnt finns det många olika typer av lån på marknaden. Lånen skiljer sig åt en hel del beroende på vilken långivare man väljer, men även själva lånen skiljer sig åt en hel del. Det är en bra idé att se över vilka lånetyper som finns om du vill vara säker på att få ett lån som verkligen möter dina krav och önskemål.

Rent generellt kan man säga att det finns två kategorier med lån. Den första kategorin är lån som är bundna till att användas för ett visst ändamål. Det betyder att du inte kan göra vad du vill med pengarna, enkelt förklarat. Exempel på den typen av lån är bland annat bostadslån och billån. Svaret på varför dessa lån inte kan användas till vad som helst är för att själva bilen eller bostaden står som säkerhet för lånet.

Så om du vill kunna använda ditt lån till vad du vill, ska du ta ett lån från den andra kategorin. Det är lån som ger låntagaren möjligheter att göra vad hen vill med pengarna. Exempel på den typen av lån är snabblån med direkt utbetalning, privatlån eller SMSlån. Ytterligare skiljer sig ofta dessa typer av lån storleksmässigt. Den senare kategorin består ofta av lån där lånebeloppet är lägre, än med exempelvis bostadslån.

Du som vill ta ett lån och ha friheten till att kunna göra vad du vill med dina pengar, bör alltså välja den senare kategorin med lån. Om du därtill vill ha ditt lån snabbt eller till och med direkt, kan ett lån som snabblån med direkt utbetalning vara ett bra alternativ för dig. Med det sagt, ibland finns det situationer då ett snabblån med direkt utbetalning inte alltid är den bästa lösningen.

Snabblån med direkt utbetalning är, som tidigare nämnt, ofta mindre lån. Lånen ska ses som en snabb lösning i situationer då du behöver pengar. Ofta är låneperioden på den typen av lån också kortare. Så om du vill ha ett lån som du kan betala av över en längre period är ett snabblån med direkt utbetalning inte en bra idé.

Därtill bör man vara uppmärksam på att snabblån med direkt utbetalning är en typ av lån som på många sätt är fördelaktig för den som behöver pengar snabbt. Å andra sidan kan den typ av lån föra med sig högre kostnader, än med den första kategorin med lån. Så om du har en belastad ekonomisk situation är det inte alltid en fördel att välja ett snabblån med direkt utbetalning.

Du kan enkelt få en tydlig överblick över din ekonomiska situation genom att göra en budget. I budgeten ska du lista dina inkomster och utgifter, räkna sedan ut om du går back eller ligger på plussidan varje månad

Vanliga frågor och svar om snabblån med direkt utbetalning

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna om snabblån med direkt utbetalning. Läs gärna frågorna och svaren om du vill veta mer om vad som gäller när du ska ta ett snabblån med direkt utbetalning. Det är alltid en bra idé att ta till sig så mycket som möjligt av den information som finns tillgänglig. I värsta fall tar du ett riktigt bra beslut när du har fått en tydlig bild över allt som du behöver veta när du ska låna pengar.

Vanliga frågor och svar

✅ Finns det bara ett snabblån med direkt utbetalning?

Det korta svaret är nej. Idag finns det många olika snabblån med direkt utbetalning från flera olika långivare. Lånevillkoren skiljer sig självklart åt mellan de olika långivarna, därför är det en bra idé att man som låntagare jämför de alternativ som finns.

✅ Kan man ta ett snabblån med direkt utbetalning även om man har en betalningsanmärkning?

De flesta långivare ställer krav på att låntagaren inte ska ha betalningsanmärkningar. Men det finns undantag. En del långivare fokuserar på låntagarens nuvarande ekonomiska situation och då görs många gånger inte en kreditupplysning. Långivaren ber istället låntagare att uppge information om sin nuvarande ekonomiska situation. Det är sedan baserat på den informationen som långivaren tar ditt beslut om att bevilja lånet eller inte.

✅ Hur gammal ska man vara för att ta ett snabblån?

I Sverige ska alla personer som ansöker om lån vara myndiga. Det vill säga att man ska vara 18 år gammal vid den tidpunkt då låneansökan görs. Det kan emellertid finnas långivare som ställer andra krav. En del långivare kan ha krav om att låneansökan ska vara äldre än 18 år, även om det inte är särskilt vanlig finns möjligheten.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot