Snabblån med betalningsanmärkning - Morebanker
Så tjänar vi pengar >

Snabblån med betalningsanmärkning

Låna upp till 50 000 kr

Uppdaterad 14. juli 2024

Rekommenderad i juli

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Får jag låna pengar trots att jag har en betalningsanmärkning?

Det enkla svaret är ja. På denna sida visar vi endast snabblån med betalningsanmärkning samt guidar till hur det fungerar.

Snabblån trots anmärkning

På grund av att du har en betalningsanmärkning erbjuds dock inga traditionella lån, eller konsumtionslån som det också heter. Bankerna tar en högre risk när de lånar ut pengar till dig, därför måste de kompensera den risken.

Räntorna är oftast högre än om du hade valt ett privatlån och det ställs ofta krav på snabb återbetalning. Vet du med dig att din ekonomiska situation kommer att förbättras inom kort, kanske går du och väntar på pengar eller en utbetalning som inte skett? Då kan ett snabblån med betalningsanmärkning utan säkerhet vara lånet för dig.

Tänk på att det alltid är bättre att betala sina räkningar i tid och undvika att hamna hos Kronofogden. Även om många banker kan tänka sig att låna ut pengar till dig som har en anmärkning, så säger många nej. Ibland är det så att nöden har ingen lag, ibland tar pengarna helt enkelt slut. Det finns ingen anledning att svälta om du vet med dig att du får lön om till exempelvis två veckor och då kan betala tillbaka snabblånet i sin helhet.

Vissa långivare erbjuder också kostnadsfria lån om du betalar tillbaka det inom en viss period. På Morebanker finns flera alternativ där du enkelt kan jämföra de olika bankerna och vad de kan erbjuda dig.

Med flexibla belopp, räntor och återbetalningstid så är vi säkra på att du kommer få hjälp här. I denna text kommer du också att få råd och tips vad du kan göra för att förbättra dina chanser, få exempel på hur bankerna tänker i vissa fall, och allmänna råd om hur du kan bättra på din ekonomi.

Ekonomi är någonting man dras med hela livet, oavsett hur mycket pengar du tjänar, och det finns alltid andra chanser att få, och på Morebanker hjälper vi dig som vill ha just det.

Snabblån trots anmärkning

Lär dig mer om snabblån

Skulle du inte ha en betalningsanmärkning och ändå vill låna en mindre summa snabbt – ja då kan du naturligtvis räkna med en lägre ränta och bättre villkor. Snabblån är för alla, betalningsanmärkning eller ej.

Du behöver heller inte visa upp någon säkerhet, vilket förenklar processen för många sökanden. Att ta ett snabblån innebär att lånet ska betalas tillbaka inom en tidsbegränsad period, vissa kan ha ett par veckors frist, medan andra snabblån erbjuder mer flexibel återbetalning på ett par år. Dock ska man tänka på att ju längre återbetalningstiden är, desto högre blir kostnaden för lånet i slutändan.

För nya kunder kan det ibland erbjudas räntefria lån, läs dock alltid det finstilta för andra dolda avgifter. Att erbjuda räntefria snabblån är ett bra sätt för företagen att synas och få bra omdömen på internet, där de flesta söker sina lån. Eftersom marknaden är så stor så krävs det ibland åtgärder för att stå ut. Räntefria lån, fri uppläggningsavgift eller delbetalning är ett par sådana åtgärder bankerna kan erbjuda för att locka till sig nya kunder.

Det finns också en viss skillnad mellan snabblån och SMS-lån där återbetalningstiden vanligen är det främsta som skiljer dem åt, men typiskt är också att SMS-lån erbjuder lägre lånebelopp. Ett SMS-lån ska oftast vara återbetalt inom en månad från utbetalningsdatum.

Så vet du att du kommer att ha pengarna i handen innan tidsfristen löper ut, kan SMS-lån eller snabblån vara en god idé.

Generella krav som gäller för att få ta ett snabblån eller ett snabblån med anmärkning är:

● Du ska ha en fast inkomst. Näringsverksamhet, CSN, pension och förvärv räknas in här.

● Du måste ha ett Mobilt BankID eller ett svenskt mobilabonnemang.

● Du ska inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

● Du ska ha fyllt 18 år.

● Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Förutom dessa grundkrav så brukar bankerna ha ett par egna villkor som kan vara värda att läsa på ordentligt om. Vissa ställer krav på minimiinkomst exempelvis. Hos Morebanker kan du jämföra olika billiga snabblån och vad som krävs att få låna innan du gör en ansökan. Vi samarbetar med många olika aktörer som inte tar en traditionell UC när du gör din ansökan, vilket i slutändan kommer att se bättre ut för framtida bruk av kreditupplysningsföretag.

Med en traditionell UC menar man att det är oftast det företag som stora banker och hyresvärdar använder för att undersöka hur din kredithistorik ser ut, och ansöker du om en större kredit eller ett lån, så är det vanligen UC din upplysning hamnar hos. Andra kreditupplysningsföretag som låneinstitut kan använda sig av är exempelvis Creditsafe, Bisnode och Decidas.

Snabblån med betalningsanmärkning?

Ett snabblån med anmärkning är för dig som inte blir godkänd av de traditionella låneinstituten. Det kan vara av flera olika anledningar att man inte skulle bli godkänd, men den vanligaste är att man kanske har en betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Har man för övrigt en städad och välordnad ekonomi, så kan anmärkningen bli ett tufft hinder när man behöver låna pengar snabbt. Då finns det snabblån med anmärkning, det är särskilda lån med lite högre räntor.

Då är dessa till för dig som vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka lånet snabbt. Det är dock inte till för dig som vill låna till en bostad eller bil, då dessa lån kräver säkerhet. Då är det bättre att du ordnar det som varit stökigt i din betalhistorik innan du provar att ansöka om ett lån som är på ett högre belopp än vad ett snabblån kan ge.

Det är vanligt att man ibland hamnar i en situation där man behöver låna pengar snabbt – det kan handla om en vattenläcka i badrummet, kanske får du en oförutsedd räkning som behöver tas hand om på en gång, eller så kan det vara av precis vilken anledning som helst att man behöver ett snabblån trots betalningsanmärkning. Varken vi, eller låneinstituten bryr oss om vad du behöver pengarna till. Inga frågor ställs, vilket simplifierar processen för dig. Det går att snabbt att ansöka om lånet och i de allra flesta fall så blir lånet utbetalt inom någon dag eller två.

Om du har en betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning ligger kvar hos Kronofogden i tre år, förutsatt att skulden är betald. Är skulden hos Kronofogden inte omhändertagen, så kommer anmärkningen att ligga kvar tills hela skulden är betald, plus ytterligare tre år.

En betalningsanmärkning får man när man inte skött tidigare betalningar och inte betalat vare sig påminnelser eller inkassobrev. Innan du får en betalningsanmärkning så ger Kronofogden dig alltid en chans att betala skulden, men lyckas inte det så får du en prick i registret. En prick innebär att det syns i dina kreditupplysningar att du missat att betala en skuld. En kreditupplysning tas ofta i samband med lån, om du ska hyra en lägenhet och andra banker och företag som behöver upplysningar om din ekonomiska hälsa.

Du får inte alltid nej på ett lån trots att du har en betalningsanmärkning. Är skulden återbetald, var den relativt låg och du för övrigt har en välmående ekonomi, så finns det låneinstitut som hellre ger dig en chans genom att titta på din framtida ekonomi istället för den du har bakom dig.

Alla kan vara värda en omstart. Beroende på beloppet du ska låna, kan det också skilja vad banken ber om som säkerhet. Är det ett högt belopp finns det banker som kan ge dig en chans om du har exempelvis en bostad att lämna som säkerhet, på det viset kan du och banken känna er trygga. Gäller det ett mindre belopp, ett snabblån som du tänkt att betala tillbaka inom en snar framtid, behövs oftast ingen säkerhet.

Andra faktorer som spelar roll är om du har en fast inkomst och kan visa på en trygg ersättning från exempelvis näringsverksamhet, fast anställning eller inkomst från pension eller CSN.

Skulle du få ett nej på en ansökan så finns det ibland chans att be om en manuell bedömning, du får då en chans att prata om din ekonomi och be dem att ta en närmre titt. Detta förutsätter självklart att du vet med dig att detta är en kortfristig lösning som kommer att bli återbetald utan problem.

Men tackar banken nej till din ansökan, måste man ändå fundera på om deras beslut trots allt var rätt. Då kan det vara klokt att avvakta ett tag, kreditupplysningar försvinner efter ett år till exempel, kanske kan det göra skillnad? Kanske inväntar du en löneförhöjning? Vet du med dig att din ekonomiska situation kommer att förbättras inom en snar framtid, ja, då kan det vara läge att be om en manuell bedömning.

På Morebanker samarbetar vi med flera banker som kan hjälpa dig med ett snabblån trots betalningsanmärkning, vi har samlat seriösa aktörer som på olika villkor kan erbjuda det du behöver.

Vi råder alltid till försiktighet och att alltid läsa det finstilta. Ofta har snabblån en högre ränta än andra lån, men de kan också föra med sig höga kostnader när det kommer till annat, såsom uppläggningsavgift och avi-avgifter.

Att ansöka om ett snabblån med betalningsanmärkning

Du ansöker enkelt med hjälp av ditt BankID och får svar direkt. Det är först när du ansöker om ett lån du kan se vad din exakta ränta blir, banken måste alltid ta en kreditupplysning innan de kan erbjuda dig pengarna. Däremot behöver du inte acceptera räntan.

Ansök alltid om ett par lån via en låneförmedlare för att se och jämföra dina alternativ. Det finns gott om sidor som nöjer sig med en kreditupplysning, men som samarbetar med flera banker som får ta del av den. På det viset får du flera erbjudanden men bara en upplysning tas, vilket ser bättre ut för din ekonomiska framtid.

Varför du ska använda dig av Morebanker är enkelt... Vi finns till för att hjälpa dig.

Med våra experter inom finanser kan du lita på att vi ständigt utvecklar vår tjänst och tittar på hur vi kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet. Vi vet att marknaden ständigt är i rörelse, därför vet vi att vi också ständigt måste vara i rörelse.

Du kan lita på att de banker vi samarbetar med har ditt bästa framför ögonen, precis som vi har. Genom att vara noggranna med vilka vi väljer att arbeta med, kan vi förhoppningsvis hjälpa dig att göra kloka val. Självklart har vi sett till att det finns ett lån för alla, oavsett vad det är för lån det gäller och oavsett din ekonomiska historik.

Vi vill dock flagga för om det är så att du har flera betalningsanmärkningar och ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, så kan det bli svårt att få ett lån. Om så är fallet så tycker vi inte heller att du ska överväga ett lån som alternativ, då det kan sätta dig i mer ekonomisk knipa. Innan man tar ett lån ska det alltid vara noga övervägt.

Gör en budget

Innan du ansöker om ett lån är det bra att lägga upp en budget. Det finns flera verktyg på internet du kan använda för att säkerställa att du faktiskt har råd med det belopp du vill ansöka om.

I budgeten bör det till exempel ingå dina fasta kostnader; såsom hyra, el, försäkringar, telefonräkning och andra lån du kan tänkas ha. Sedan försöker du skriva ner alla dina rörliga kostnader. Det kan till exempel vara matkostnader, bensin, nöjen osv. Ibland är det svårt att räkna ut den exakta kostnaden för sin livsstil men allt som oftast får man fram summan man brukar leva efter varje månad.

När du fastställt den summan kan det vara värt att kika efter på hur man kan spara ytterligare pengar varje månad och skapa utrymme för den eventuella utgift ett nytt lån skapar.

Kan du samla lån och försäkringar? På det viset sänker du din räntekostnad och skulle du samla försäkringar hos ett enda företag så ger de ofta rabatt. Finns det också några onödiga abonnemang du kan avsluta? Kanske betalar du för flera streamingtjänster men bara använder ett fåtal? Bestäm dig för ett och säg upp resten, där finns hundratals kronor att spara!

Se över dina matkostnader; genom att göra en veckomeny och bara handla efter den en gång i veckan så sparar du dig turer till affären som oftast slutar i spontanköp och kan kosta dig mycket pengar.

När du är klar med din budget kommer den att visa hur mycket du har kvar att röra dig med i månaden, och förhoppningsvis kommer den att visa att du har råd att ta ett lån med ränta.

Räkna alltid med lite högre ränta när du ansöker om snabblån eller snabblån med anmärkning, glöm inte att det antagligen finns en anledning för banken att inte lita fullt ut på din ekonomi.

Snabblån med betalningsanmärkning via internet

Det heter snabblån av en anledning – det går snabbt att ansöka och du får pengarna utbetalda fort. Beloppen man kan låna skiljer sig åt, men behöver du låna ett högre belopp så är ett privatlån bättre än flera olika snabblån.

Det finns en risk att räntan skenar i väg, särskilt om du har flera olika räntor att betala. Att betala en skuld genom att låna pengar är sällan bra. Idag är internet tillgängligt för alla, vilket innebär att marknaden för snabblån med betalningsanmärkningar har vuxit lavinartat.

Risken att du blir överöst med erbjudanden från oseriösa aktörer är stor. Men vilken ska man välja i denna djungel av snabblån?

På Morebanker erbjuder vi en jämförelsetjänst som låter dig titta och jämföra de olika bankerna och undersöka deras erbjudanden innan du ansöker eller tackar ja till någonting du senare kommer att få ångra.

Genom att jämföra de olika aktörerna och göra en ansökan som gäller hos flera banker, så ser du enkelt vem som kan ge dig bäst villkor till bäst ränta. Så att ha en betalningsanmärkning och ändå vilja ta ett snabblån via internet behöver inte vara svårt och krångligt i dagens läge om man vet vad man ska titta efter och genom att göra kloka, förståndiga val.

Jämför banker

Innan du ansöker är det bra att se med kritiska ögon på bankerna du funderar på. Morebanker erbjuder en bra jämförelsesida där vi presenterar ren fakta, men vi kan inte se utfallet på förhand.

Det du som potentiell låntagare kan göra är att undersöka dina möjligheter. Välj ut till exempel tre av bankerna som har schyssta villkor, hyfsad ränta och kan erbjuda den återbetalningstid du är ute efter, sedan är Google din bästa vän.

Gå in på bankernas egna sidor först och läs på mer om dem, läs på ”Om oss” avsnittet exempelvis, är det ett nystartat företag eller ett som varit med ett par år? Ett nystartat företag kanske kan erbjuda dig lägre ränta, men då tillkommer kanske andra kostnader, de har ännu inte byggt upp någon egentlig kundkrets och därför blir det svårt att efterfråga recensioner osv. Det är också därför de kan ofta kan erbjuda dig bättre villkor så ett tips är alltså att spana in nya långivare på marknaden. Genom att locka nya kunder med en lägre ränta, kan de hoppas på att snabbt ta plats på en alltmer konkurrenskraftig marknad.

Ett företag som varit med i ett par år kanske har en högre ränta, men de är att lita på, de har byggt upp en kundkrets och har antagligen en välfungerande kundtjänst och ett väl fungerande system som är att lita på.

När du surfat runt på deras egna hemsidor är det en god idé att gå till recensionssidor som till exempel Trustpilot, för att se om tidigare kunder skrivit något. Man ska se varje kund och låntagare som unik, allas situationer och upplevelser skiljer sig åt. Så även om det kan vara bra att samla på sig andras omdömen, så ska man passa sig för att läsa in alltför mycket. Missnöjda kunder har en tendens att vilja sprida sitt ord mer än vad nöjda kunder har tyvärr.

Har bankerna någon kundtjänst du kan kontakta? Ibland kan det vara så att man vill ställa frågor till en fysisk person innan man gör sin ansökan. Det finns alltså många steg att ta innan man tar det där slutliga valet när man skickar in sin ansökan. Vad som är bra att veta är också att bara för att man blivit erbjuden en ränta och ett lån, så kan man alltid tacka nej om man känner att det blev en för övermäktig ränta.

Förhoppningsvis så ser man skillnaden på vad som är ett bra erbjudande och vad som inte är det, och förhoppningsvis hamnar man aldrig i en sådan desperat sits som gör att man måste tacka ja till erbjudande – trots att man vet att är dåliga villkor man blivit erbjuden.

Snabblån på internet utan säkerhet

Hur kan man få ett snabblån på internet med betalningsanmärkning som man dessutom inte behöver någon säkerhet till? Många banker säger nej till en ansökan där det finns en betalningsanmärkning, men vissa går med på om man har en anmärkning, och vissa banker går med på att man har fler.

Detta framgår vanligtvis på deras sidor. Här på Morebanker kan du enkelt se vilka banker som tillåter vad. Att ha en betalningsanmärkning i dagens läge är inte ovanligt. Inte heller att råka i någon sorts ekonomisk knipa. Har man otur och råkar i båda dessa sitsar kan det kännas som att ens alternativ är få.

Det är bra i dessa tillfällen att det finns snabblån med betalningsanmärkning på internet, där du utan vidare dröjsmål får svar på din ansökan och en utbetalning ofta sker samma dag. Det krävs inte heller att du pratar med någon kundtjänst eller behöver skicka in olika papper. För att öka dina chanser till ett bra snabblån med lägre ränta, kan man i vissa fall ansöka tillsammans med någon annan. Att ha en medsökande ger banken en viss säkerhet, kan inte du betala lånet, så faller det på din medsökande att betala.

Snabblån med betalningsanmärkning kräver alltid eftertänksamhet och ställer stora krav på dig som låntagare. För det första så ska du kunna betala tillbaka lånet – ofta med tillhörande hög ränta. För det andra så ska man ha i åtanke att det blir en belastning på en kanske redan ansträngd ekonomi.

Tänk efter, vad är det som föranlett till att du sitter i en situation där din ekonomi är hårt belastad? Finns det någonting du kan göra för att ändra på den situationen? Är det på grund av arbetslöshet, sjukdom, skilsmässa eller annan livsomvälvande händelse som gjort att du har en anmärkning?

När du ansöker om snabblån trots betalningsanmärkning ställs inga frågor. Vi bryr oss om dig som kund och vill därför bara skicka med dig en tankeställare. Är du redan i en svår ekonomisk sits så ska man tänka efter både en och två gånger innan man tar ett nytt lån. Ett tips är att vänta tills din betalningsanmärkning försvinner, chansen att få en mycket lägre ränta är avsevärt högre då!

Är du ändå i en sits där du behöver ett snabblån trots betalningsanmärkning så finns Morebanker här för dig. Vi jämför de olika långivarna, du kan enkelt se deras olika villkor på vår sida och kan ta ett klokt beslut baserat på den information vi presenterar för dig. Det du framför allt ska titta på när du jämför de olika alternativen som visas är:

● Vad den effektiva räntan ligger på

● Om det finns någon uppläggningsavgift

● Återbetalningstiden

● Max och minimibelopp banken erbjuder sina kunder

● Om det finns autogiro – och om inte, finns det någon avi-avgift?

● Vilket kreditupplysningsföretag de använder sig av

● Hur lång tid det tar för lånet att bli utbetalt

Kan jag ansöka om flexibel återbetalning?

Normalt sett så erbjuder inte SMS-lån, eller snabblån, möjligheten att delbetala sin skuld om man redan satt förfallodatum. Men som vi tidigare nämnt, så finns det banker som låter dig bestämma din återbetalningstid redan i din ansökan.

För många banker är det bra att kunna erbjuda lite längre återbetalningstid på snabblånen, eftersom ju längre tid lånet sträcker sig över, ju mer ränta kommer kunden att betala till dem. Det kan också vara en sorts säkerhet för dem att faktiskt få betalt för de pengar de lånat ut.

För en kund är det oftast lättare att betala till exempel 1 000 kronor åt gången, istället för 10 000 kronor på en gång. Detta vet bankerna med sig och många kan därför tänka sig att erbjuda delbetalning. Det är bättre att få betalt lite åt gången, dessutom få ränta på det, än att inte få tillbaka någonting alls.

Att skicka påminnelser för att sedan skicka vidare till inkasso och vidare till Kronofogden vid utebliven betalning innebär bara mer pappersarbete och administrativt arbete för företagen. Är det så att du som kund har svårt att betala allt på en gång och du vet med dig att banken inte har erbjudit flexibel delbetalning från början? Kontakta alltid banken ändå! Sök upp dem innan förfallodatum på fakturan, eller så snart du vet med dig att du inte kommer att kunna betala tillbaka. Att föra en dialog med banken är väldigt viktigt, ingenting löses genom att bara strunta i att betala och hoppas att de glömmer av din skuld.

Med det sagt så ska du alltid rannsaka dig själv innan du ansöker. Ansök inte om ett lån med 30 dagars betaltid om du vet att det finns en chans att du inte kommer att kunna betala den då. Titta i stället efter lån med flexibel betaltid och handla aldrig i desperation.

Om du hamnar i knipa

Ett snabblån med eller utan betalningsanmärkning är ett bra alternativ när få alternativ finns. En oförutsedd utgift, trasig elektronik eller kanske finns det ett tidsbegränsat erbjudande på någonting du behöver eller vill ha men vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka – då finns det bra alternativ för dig.

Skulle det vilja sig så illa att du har tagit snabblån med betalningsanmärkning och du sedan inte kan betala tillbaka lånet, eller kanske är det så att du tagit flera olika lån med så höga räntor att det helt enkelt är omöjligt, så är det först dags att gå tillbaka till din budgetplanering.

Där kan du se vilka åtgärder som krävs för att bryta en ond spiral. Kanske har du tvingats låna nya snabblån varje månad för att betala av de gamla och så blir räntan högre för varje gång? Då måste denna onda spiral brytas. Känner du att du tappat kontrollen över din ekonomi så finns hjälp att få.

Man måste bara våga sträcka ut en hand och erkänna att man behöver hjälp. Som vi tidigare nämnt så är det alltid bäst att kontakta företaget man har svårt att betala tillbaka till för att se om det finns en lösning som fungerar för båda parter.

Skulle det inte fungera kan du försöka vända dig till din familj eller vänner för att se om någon kan låna dig pengar till det mest akuta, det kan det vara värt i slutändan! Eller fråga om någon kan tänka sig att vara medsökande på ett lån, det kommer att öka dina chanser till en lägre ränta. På så vis vet banken att det finns två som är ansvariga för lånet vilket innebär mer säkerhet för dem.

För att långvarigt försöka lösa dina problem kan du kontakta din hemkommun där de erbjuder budget och skuldrådgivning. Där får du tips och råd om vardagsekonomin och hur du kan spara pengar på ett hållbart sätt. De kan också hjälpa till med skuldrådgivning och om det skulle vara aktuellt att ansöka om skuldsanering hos Kronofogden, så hjälper de till med den processen också. Du hittar kontaktuppgifter på din kommuns hemsida.

Har det gått så långt att du skulle vilja ansöka om skuldsanering så kan det vara bra att veta ett par saker innan. En skuldsanering görs i samråd med Kronofogden i syfte att bli skuldfri inom en överskådlig framtid. Det innebär oftast att dina skulder stryks eller reduceras till ett belopp som din ekonomi klarar av. Man gör en helhetsbedömning av din ekonomi och sedan bestäms ett belopp du kommer att betala till Kronofogden i vanligtvis fem år.

Beslut om belopp tas till hänsyn av din levnadssituation och sätts individuellt. Existensminimum kallas det när en person går under en sådan skuldsanering och för de som ansöker innebär det oftast under en tidsbestämd period och inte för hela livet, vilket man ofta är tvungen att göra annars. Vad som är värt att veta är att det oftast är väldigt svårt att få en skuldsanering hos Kronofogden. Se därför alltid till att ha en välmående ekonomi genom att göra smarta val som känns hållbara.

Sammanfattning av snabblån och lån med betalningsanmärkning

För att sammanfatta det vi på Morebanker vill säga är att man kan göra kloka val med hjälp av snabblån trots anmärkning. Genom att jämföra långivare på vår hemsida och genom att alltid jämföra de erbjudanden man får, så kan ett snabblån vara till stor hjälp.

Det finns snabblån att få både med och utan betalningsanmärkning, där den största skillnaden kommer vara räntan du blir erbjuden av bankerna. På vår hemsida hittar du också banker som inte använder sig av traditionell UC, utan använder sig av andra kreditupplysningsföretag som inte syns i en vanlig UC-kontroll som ofta görs när du ska ta större lån eller hyra en lägenhet. Vilket företag de olika långivarna använder sig av, ser du enkelt och överskådligt på vår jämförelsesida.

Att bli beviljad ett snabblån med betalningsanmärkning på internet är alltså fullt möjligt och kan vara en bra lösning när man behöver pengar snabbt. Att ansöka om ett snabblån är precis vad det låter som – du blir beviljad snabbt och utbetalning sker i många fall omedelbart.

Ett snabblån utan säkerhet ska betalas tillbaka relativt fort, ibland är det en vecka, ibland högst ett par år. Hur lång återbetalningstiden är på de olika lånen kan du också se på vår jämförelsesida, du väljer bekvämt den återbetalningstid som passar dig bäst.

Tänk på att ju längre återbetalningstid du väljer, desto högre blir räntan och beloppet du betalar tillbaka i slutändan. Räntan du vill jämföra med framgår hos Morebanker är alltid den effektiva räntan, det är den räntan inklusive avgifter lånet kostar dig i månaden.

Du kan dock aldrig veta på förhand vilken ränta du blir erbjuden av banken förrän du faktiskt ansökt om lånet. Med hjälp av bara en enda kreditupplysning kan du få ett erbjudande av flera banker. Du ser alltid räntan de erbjuder dig innan du tackar ja till ett lån. Bara för att du ansökt om ett lån innebär det inte att du måste acceptera. Låna bara pengar om du vet att du kommer att kunna betala tillbaka.

Det viktigaste att tänka på när du ansöker om ett snabblån trots betalningsanmärkning:

● Ansök inte om ett högre belopp än det du absolut behöver.

● Acceptera inte flera olika bankers erbjudande för att du inte fick det belopp du önskade, räntan kommer inte att vara värd det.

● Gör en budget så att du vet exakt hur mycket pengar du skulle kunna lägga på ett lån.

● Jämför alltid bankernas erbjudanden innan du tackar ja.

● Läs recensioner om låneinstituten på internet innan du ansöker.

● Låna inte pengar för att finansiera spel eller nöjen.

● Dra ut på det så länge du kan, ju längre det har gått mellan din anmärkning och din ansökan om lån, desto bättre chanser har du.

Varför jämföra snabblån med betalningsanmärkning hos Morebanker?

Vi på Morebanker finns till så att du ska kunna fatta kloka beslut och känna dig trygg i den stora lånedjungeln. Med vår mångåriga erfarenhet kan vi se skillnad på seriösa aktörer och de som inte är det.

De banker vi presenterar på vår hemsida är några av de bästa på marknaden och variationen i dem gör att det finns ett lån för alla. Med andra ord så lånar de ut pengar på olika villkor, precis som varje låntagare är unik, så är också många banker unika och ser till individen i stället för att dra alla över en kant.

De är också banker som förstår att situationer kan uppstå och att man vill lösa dem på bästa sätt, trots betalningsanmärkning. Ett snabblån trots anmärkning på internet kan vara en smart lösning för många, men inte för alla. Vi hoppas att vår guide har varit till stor hjälp för dig som framtida låntagare och att den kommer att stötta dig i dina val.

Vanliga frågor och svar om snabblån med betalningsanmärkning

✅ Hur mycket kan jag låna?

Generellt kan du ta ett snabblån med betalningsanmärkning från 5000 upp till 50 000 kr. 

✅ Kan jag ta ett snabblån med betalningsanmärkning?

Ja, det kan du. Men du ska räkna med att det kan bli svårare att låna och att din ränta blir högre än om du inte hade en betalningsanmärkning.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot