Meddelanelaan - Är det billigast och bäst för dig?
Så tjänar vi pengar >

Meddelandelån - Är det billigast och bäst för dig?

Meddelandelån erbjuder smslån - jämför andra långivare som också erbjuder smslån nedanför.

Uppdaterad 24. april 2024
Meddelandelan Logo Wh Transparent
0
Lånebelopp 0 - 0 kr.
Låneperiod 0 - 0 månader
Effektiv ränta 0 - 0 %
Ålderskrav 0 år
  • 0
0
Andra lån
Lendo Logo
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr.
Låneperiod 1 - 20 år
Effektiv ränta 2,95 - 29,95 %
Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
Advisa Logo RGB 2 Color Dark L
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr.
Låneperiod 1 - 20 år
Effektiv ränta 3,06 - 29,99 %
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
Zmarta Logo
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr.
Låneperiod 1 - 20 år
Effektiv ränta 2,99 - 29,9 %
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.

Enkla SMS-lån hos Meddelandelån

Med lånebelopp som ligger mellan 1 000 kr och 30 000 kr har man hos Meddelandelån möjligheten att låna efter individuellt behov. Genom ansökningsformuläret på deras sida får man omedelbart reda på ungefär hur lånet kommer att se ut när man talar om effektiv ränta, uppläggningsavgift, aviavgift och dylikt.

Pengarna som man lånar hos Meddelandelån kan man använda till vadhelst man är i behov av. Kanske planerar man att använda pengarna till en drömresa, en ny elektronisk enhet, för att laga någonting som har brakat samman i ens hem eller för att renovera bostaden. Oavsett vad så finns Meddelandelån där för en genom att erbjuda billiga sms-lån.

Låna utan UC via Meddelandelån

Varje gång man ansöker om ett lån genom att skicka in en låneansökan kommer en kreditupplysning att tas. Denne ger långivaren tillgång till information kring den potentiella låntagarens inkomst, utgifter, betalningsanmärkningar, skulder och dylikt.

Syftet med en kreditupplysning är helt enkelt att långivaren ska få reda på om man är i en god position för att få ta ett lån, och detta gör det lättare för långivaren att antingen neka eller bevilja låneansökan. När man ansöker om ett lån hos exempelvis någon av storbankerna kommer kreditupplysningen i de flesta fall att gå genom ett företag vid namn Upplysningscentralen.

Här kan storbanken se hur många tidigare kreditupplysningar som har tagits, och om en stor mängd upplysningar ligger där kanske storbanken inte alltid är alltför glad att bevilja ens låneansökan.

För att öka ens chanser att få ett lån beviljat kan man därför vända sig till Meddelandelån och ta ett lån utan UC. Här tas kreditupplysningen via ett annat företag än Upplysningscentralen, vilket betyder att framtida långivare inte kommer att se just den kreditupplysningen och därför vara mer villiga att bevilja lånet

Att ansöka om ett lån hos Meddelandelån

Att låna pengar ska inte behöva vara svårt när man behöver det som mest, och tack vare Meddelandelån går hela processen fort och enkelt. Man behöver inte sitta i långa bankmöten eller vänta flera dagar på att få tillgång till pengarna.

Istället fyller man snabbt i ett ansökningsformulär på bara några minuter. Först av allt väljer man hur mycket man vill låna – mellan 1 000 kr och 30 000 kr. Därefter anger man återbetalningstiden som är av intresse för en och sedan är det dags att identifiera sig. Detta är viktigt för att man ska kunna bevisa att man är den som man utger sig för att vara samtidigt som det blir svårare för andra att förfalska sin identitet.

För att identifiera sig kan man helt enkelt använda BankID på mobilen, vilken enbart tar några sekunder. Väl inskickat kommer Meddelandelån att kontrollera så att man uppfyller alla kraven för att få ta ett lån. Om detta är fallet kommer pengarna snart att befinna sig på ens konto utan dröjsmål.

Åldersgräns för lån

Likt Nordea och Handelsbanken – eller vilken annan bank som helst för den delen – kommer det att finnas krav som man måste uppfylla för att få ansöka om ett lån. Kraven brukar dock vara svårare att uppfylla om man vänder sig till banken jämfört med långivare online, och detta är ett av skälen till varför lån på nätet bara blir mer och mer populära.

Meddelandelån vill dock naturligtvis se till så att låntagaren kommer att ha möjlighet att betala tillbaka lånet oavsett vad, och därför kommer man att stöta på vissa villkor om man väljer att låna pengar via dem.

Kraven som man behöver uppfylla för att låna pengar hos Meddelandelån är först av allt att man måste vara minst 20 år gammal och inte äldre än 75 år gammal.

För personer under 20 års ålder kan ekonomin vara instabil och för personer äldre än 75 år finns det en risk att lånet inte hinner betalas tillbaka inom personers livstid. Just därför är det tryggare för Meddelandelån att sätta dessa gränser.

Ytterligare villkor

Andra krav som man måste kunna uppfylla för att få låna pengar hos Meddelandelån är att vara folkbokförd i Sverige och ha sin egen email adress. Det ska dessutom finnas ett registrerat mobilnummer som är kopplat till en samt ett konto som man har hos en svensk bank.

För att kunna identifiera sig själv när ansökan skickas in är det av yttersta vikt att man exempelvis har mobilt BankID eller liknande elektroniskt ID. Därtill är det värt att nämna att man inte får ha en skyddad identitet.

Villkoren kan variera lite smått beroende på om man är ute efter att låna 1 000 kr – 10 000 kr eller 11 000 kr – 30 000 kr, så kika gärna igenom villkoren själv för att vara säker på att allt står rätt till innan man ansöker om ett lån.

Vikten av att betala tillbaka i tid

Innan man ens börjar tänka på att ta ett lån måste man ha klart för sig att man kommer att kunna betala tillbaka alla pengarna. Det är nämligen inte enbart det lånade beloppet som ska lämnas tillbaka, utan ränta och ytterligare kostnader kan tillkomma.

Det finns en uppläggningsavgift som är en engångskostnad när lånet tas, en aviavgift, en ränta och potentiellt övriga avgifter om man exempelvis inte betalar tillbaka i tid. Påminnelseavgifter kan komma att bli dyra om man inte betalar lånet i tid, så se till så att man alltid är förberedd på kostnaderna varje månad.

Ett sätt att se till så att det aldrig blir knepigt med ekonomin är att lägga upp en budget för varje månad. Då ser man hur mycket pengar man kan lägga på annat samtidigt som man har nog med pengar kvar för att betala tillbaka lånet.

En annan god idé är att alltid betalar räkningar och lån så fort de dyker upp i brevlådan eller inkorgen så att man alltid prioriterar Meddelandelån och vet hur mycket pengar man sedan har över.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kan jag låna hos Meddelandelån?

Du kan låna från 1 000 kr upp till 30 000 kr.

Kan jag låna med betalningsanmärkning?

Ja, du kan låna med betalningsanmärkning.

Kan jag låna utan UC?

Ja, du kan låna utan UC. 

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot