Så tjänar vi pengar >

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är den enklaste och snabbaste typen av lån om du behöver en kortvarig ekonomisk boost på ett mindre belopp. Ett snabblån är också känt under andra namn, såsom exempelvis SMS-lån, mikrolån, minilån och mer därtill.  

Med ett snabblån har du möjlighet att låna pengar utan att behöva uppvisa någon säkerhet för lånet.  

Ett snabblån har i regel en kortare varaktighet och har därför en kort löptid, vilket ger dig en bättre överblick över vad lånet verkligen kommer att kosta dig att ta.

Det snabba och enkla snabblånet är en god idé om du med relativt kort tidsgräns behöver låna pengar till att reda ut akuta skador eller plötsliga problem såsom exempelvis en tandskada eller liknande. Ett snabblån är därför en kortsiktig lösning. 

Snabblån kallas också  

Som med många andra typer av lån på marknaden finns det flera olika namn på det så kallade snabblånet som används parallellt på lånemarknaden. Det kan skapa en del förvirring för dig som låntagare eftersom de olika namnen kan ge dig en bild av att lånen skiljer sig åt. Men när allt kommer omkring handlar det i de flesta fall om samma typ av lån. Det som skiljer lånen åt är helt enkelt bara namnet.

Några av det namn som används parallellt med snabblån är exempelvis smslån, minilån och mikrolån. 

Detta kännetecknar ett snabblån  

Man kan säga att de flesta lån på marknaden kan delas upp i två olika grupper. Den första gruppen är lån där det står specificerat i lånevillkoren vad pengarna ska användas till. Det handlar exempelvis om bostadslån eller billån. Denna typen av lån karaktäriseras också av att de kräver en säkerhet. Exempelvis fungerar den bostad du köper som säkerhet för ett bostadslån. På samma sätt fungerar den bil du köper för ditt billån, som säkerhet för det lånet. 

Den andra gruppen av lån är lån där det inte är specificerat i lånevillkoren vad pengarna från lånet ska användas till. Det gör att du som låntagare får stor valfrihet att göra vad du vill med de pengar du lånar. Till den här gruppen hör bland annat snabblån, mikrolån samt minilån. Och som tidigare beskrivit är det endast olika namn på en och samma typ av lån. 

Ränta på snabblån  

Olika långivare erbjuder olika ränta. Främst handlar det om fast och rörlig ränta. Den fasta räntan ligger stabilt över hela lånets löptid medan den rörliga räntan förändras i förhållande till marknadsekonomin i samhället.

Man kan säga att reporäntan som Riksbanken sätter, är avgörande för vilken ränta du får på ditt lån. Reporäntan som Riksbanken använder, som sitt främsta verktyg för att styra inflationen i den svenska samhällsekonomin, är den ränta som banker och kreditinstitut får låna pengar för. Den är därför avgörande i förhållande till vilken ränta du får på ditt lån som privatperson, när du lånar från långivare och kreditinstitut.  

Du som överväger att ta ett lån bör undersöka vad den nuvarande räntan är. Om räntan vid det tillfället då du ansöker om ditt snabblån ligger lågt, kan det vara en fördel att välja fast ränta. Om räntan sedan skulle sjunka ytterligare gör du i och för sig en förlust. Men med en rörlig ränta kan du å andra sidan uppleva att räntan stiger en hel del. Det gör att ditt lån blir väsentligt dyrare än för det var vid den tidpunkt då du ansökte om lånet och fick det beviljat. 

 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot