Så tjänar vi pengar >

Kan jag få bort en betalningsanmärkning i förtid?

Nej, en betalningsanmärkning kan inte tas bort i förtid.

Alla betalningsanmärkningar i Sverige ligger kvar i registret i 3 år. Det betyder att den skada som sker idag kommer att finnas kvar 3 år fram i tiden.

För dig som överväger att ta ett lån kan alltså en räkning som du missar att betala nu, och som leder till en betalningsanmärkning, ha en effekt på om du blir beviljad ett lån eller en kredit som du söker om längre fram i tiden.

Det är därför viktigt att du betalar alla räkningar och skulder i tid och inom förfallande datum eftersom du annars riskerar att få en betalningsanmärkning. 

Det här kan du göra när du har fått en betalningsanmärkning  

Om du har fått en betalningsanmärkning kan det vara tecken på att din ekonomiska situation är ohållbar. Men det beror givetvis på varför du har fått en betalningsanmärkning. Det är viktigt att tänka på att en betalningsanmärkning kan ha en avgörande effekt på din ekonomiska situation långt fram i tiden.

Därför är det viktigt att du se över din ekonomiska situation om du har fått en betalningsanmärkning. Kanske lever du över dina tillgångar?   

Det enklaste sättet att få en tydlig bild över hur det står till med din ekonomi är att göra en budget. Med en budget kan du enkelt lista dina inkomster och utgifter. När du sedan räknar ihop posterna får du en bild över om du ligger på plus eller minus när månaden är slut.   

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot