Så tjänar vi pengar >

Jag vill låna pengar, hur gör jag? Vi hjälper dig!

Jag vill låna pengar, hur gör jag?

Det finns många olika sätt att låna pengar på. Du kan gå till din bank och fråga om ett lån, eller så kan du följa vår rekommendation -  jämför lån från flera långivare online. På så vis kan du enkelt få en överblick över flera långivares erbjudanden och både snabbt och enkelt hitta det lån som passar dina behov bäst.

Olika sätt att låna pengar på  

Om du överväger att låna pengar har du säkerligen upptäckt att det finns många olika sätt att låna pengar på idag. Du kan helt enkelt vända dig till många olika långivare för att ansöka om lån. Parallellt med de många olika lånealternativen som finns på marknaden, finns även många olika långivare. Det som är viktigt att känna till som låntagare är att alla långivare och alla lån skiljer sig åt både när det kommer till kostnader, avgifter och krav. 

Långivarna på marknaden sätter upp olika kriterier för dig som låntagare och gör olika typer av riskbedömningar. Det betyder att samma lån, från olika långivare, kan har olika ränta såväl som avgifter. Något som gör att det är viktigt att undersöka lånemarknaden och jämföra de olika alternativ som finns innan man tar ett lån. 

Bestäm vilket sätt det är bäst att låna pengar för dig 

Det finns många olika typer av lån på marknaden och alla passar sannolikt inte din hushållskassa. För att kunna avgöra vilket sätt som är mest fördelaktigt för just dig att låna pengar på behöver du ha en tydlig bild över din ekonomi.   

Först och främst behöver du göra en budget över din ekonomi för att få reda på hur mycket pengar du kan betala av på ditt lån varje månad. Det är viktig information för dig som låntagare eftersom det är en avgörande faktor som bestämmer hur lång tid du behöver på dig för att betala tillbaka lånet. Det kallas typiskt för löptid eller återbetalningsperiod. Ju längre löptid du har på ditt lån, det vill säga under hur lång tid du lånar pengarna, desto lägre belopp kommer du behöva betala av per månad.   

Därnäst behöver du ta reda på hur stort lån du behöver. Det kan du göra genom att ställa samman en kalkyl över de utgifter som du vill att lånet ska täcka. Tänk på att räkna med god marginal så att lånet du tar inte blir för litet – eller för stort. Om du tar ett för litet lån kan du tvingas ta ytterligare ett lån och det vill du sannolikt undvika. Om du å andra sidan tar ett för stort lån betalar du pengar i onödan.  

Jämför lån och den effektiva räntan  

När du börjar titta närmare på olika lån upptäcker du snabbt att de skiljer sig åt ganska mycket. Det är med andra ord viktigt att göra en bra jämförelse av de olika lånen på marknaden för att till slut kunna välja det lån som passar just din budget bäst och som samtidigt blir billigast för dig. 

Det finns generellt två typer av ränta. Fast ränta och variabel ränta, eller rörlig ränta som det också kallas. Fast ränta betyder att räntan är på samma nivå under hela lånets löptid. Rörlig ränta betyder att räntan följer marknadsekonomin. Den effektiva räntan syftar på lånets totala kostnad. 

Skicka din ansökan  

Om du vill spara tid kan du ansöka om ditt lån online. Du kan använda en så kallad låneförmedlare som erbjuder lån från många olika långivare. Samtidigt är det en fördel att du ofta samtidigt kan ansöka direkt från sidan med ditt BankId – smidigt och säkert.  

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot