Låna till renovering
Så tjänar vi pengar >

Låna till renovering

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.

Rekommenderad

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 20.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 25,95 %. Effektiv årsränta: 29,3 %. Kostnad: 1910 kr/månad. Totalt: 22 920 kr.
4,2
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Brixo
Utan UC
Ja
Svarer på ansökan
Inom 24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
12500
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Räkneexempel: Låna: 150.000 kr. Löptid: 72 månader. Avgifter: kr. Nominell ränta: 5.91 %. Effektiv årsränta: 6.20 %. Kostnad: 2480 kr/månad. Totalt: 179.055 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26.0%
4
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Axo finans
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
1-2 dagar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 8.400 kr
Räkneexempel: Låna: 200.000 kr. Löptid: 108 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5,3 %. Effektiv årsränta: 5,43 %. Kostnad: 2 333 kr/månad. Totalt: 251 911 kr
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Likvidium
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Minst 10.000 kronor
Räkneexempel: Låna: 10.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 195 kr. Nominell ränta: 12.9 %. Effektiv årsränta: 22.82 %. Kostnad: 912 kr/månad. Totalt: 11135 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 4.9%- 19.9%.
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Att tänka på när du ska låna till renovering 

Oavsett om du behöver renovera för att ditt hus ska kunna hålla i flera år, eller om du vill förvandla din bostad till ett hem där du känner dig mer bekväm; så kan du behöva låna pengar till renovering av hus. 

Beroende på hur just din personliga situation ser ut och hur du tänker kring en renovering så finns det en mängd olika finansierings- och lånealternativ tillgängliga för dig. 

Men det är också viktigt att du kommer ihåg det faktum att bara för att du kan låna till renovering så betyder det inte att du borde göra det. Ibland kan det dock vara den enda möjligheten som finns om du inte har ett stort belopp på ditt sparkonto sedan tidigare... Läs mer här! 

Olika typer av husrenoveringslån att välja mellan

Att låna pengar till renovering av hus kräver tid och dedikation. Först och främst måste du beräkna hur pass stort lån du är i behov av, och om lånet ska täcka hela renovationen eller om du redan har ett kapital själv att lägga ut. Sedan finns det en variation av olika renoveringslån att välja mellan, och det viktigaste är att du hittar ett som passar dig och din personliga ekonomi bäst.  

Privatlån (utan säkerhet): Om du föredrar att inte koppla ditt lån till värdet av ditt hem är ett privatlån något att erbjuda. Medan det belopp som din bank eller långivare erbjuder räknar in värdet på ditt hem, så räknar ett privatlån din totala ekonomi som helhet, vilket kan ge dig de pengar du behöver för att kunna färdiggöra ditt renoveringsprojekt. Fördelen med ett privatlån är att det är smidigt och relativt enkelt att ansöka om. 

Utöka ditt bostadslån: Ett annat alternativ är att utöka ditt bostadslån. Detta lån använder det befintliga värdet som ökar samtidigt som du avbetalar din inteckning. Det är förmodligen det bästa och mest lönsamma alternativet för ditt renoveringsprojekt och har betydligt lägre ränta och avgifter än ett privatlån. Observera att ditt bostadslån endast kan bli utökat om du har ett övervärde i din bostad. Är din bostad redan högt belånat kan det därför vara svårt att få utökat sitt bostadslån 

Andra former för lån: Att låna till renovering behöver nödvändigtvis inte betyda att du tar ut ett lån som är specifikt dedikerat för renoveringen. Du kan låna pengar till renovering av hus genom andra lånetyper som t.ex. ett sms-lån. Sms-lån eller snabblån som de ibland kallas är helt enkelt lån av ett mindre belopp som ska betalas av på kort tid. På dessa lån görs det oftast ingen kreditupplysning, vilket som kan vara fördelaktigt. Däremot så innefattar snabblån likt dessa oftast höga räntor, och är inget för dig som kan nyttja en av de andra möjligheterna.

Jämför alltid lån innan du bestämmer dig

När du bestämt dig för att låna till renovering är det viktigt att du noggrant undersöker de olika långivarna och för- respektive nackdelarna med deras lån. Vilket lån passar dig bäst, och vad kan respektive långivare erbjuda dig som en annan inte kan? Det kan kännas förvirrande med alla långivare och lånemöjligheter som finns där ute; men det är för det bästa.

Ju större utbud du har, desto högre är chanserna för att du hittar ett lån som passar dig och din ekonomi bäst. Tänk på att inte ta det första bästa som dyker upp. Bara för ett lån “låter bra” (t.ex. Erbjuder låg ränta) så innebär det inte att det är det bästa alternativet för dig. Det kan fortfarande vara höga avgifter, alternativt kan betalningsplanen vara längre och mer komplicerad än vad som faktiskt behövs.

Låna till renovering eller finansiera på annat sätt?

Är du en av de människorna som vägrar ta ett lån även om du är tvungen till det? Du är inte ensam. Vi tycker personligen att en renovering är något man faktiskt kan låna till eftersom vi anser att det är en form för investering man gör för sig själv både i dag och i framtiden. 

Vägrar du ta ett lån finns det ibland olika möjligheter. Du kan såklart börja lägga undan pengar tidigt och öppna ett bankkonto som är dedikerat framtida renoveringar. Men ibland sker det nödsituationer och plötsligt kan det hända att man måste renovera trots att man inte räknat med det. Har du turen att ha förmögna vänner eller släktingar kan de löna sig att låna av dem, speciellt eftersom du då (oftast) slipper betala någon ränta.  

Nackdelen är dock att det kan kännas jobbigt att blanda in affärer i sina förhållanden. Hur gör du om du inte kan betala tillbaka lånet efter den betalningsplan ni avtalat? Det är lättare att diskutera alternativa betalningsmöjligheter och planer med en bank eller annan långivare än det är med dina bekanta.

Låna till renovering eller inte?

Vi hoppas at du nu fått en bättre uppfattning kring renoveringslån. Du ska givetvis inte ta ett lån om du redan har tillräckligt med besparingar eller kan låna av en bekant. Är dessa alternativ inte möjliga för dig, så anser vi att du ska se det som en investering att låna pengar till renovering av hus eftersom det gynnar dig idag och i framtiden. 

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot