Hur tar man sms-lån?
Så tjänar vi pengar >

Hur tar man sms laan?

Hur tar man sms-lån?

Ett så kallat sms lån, är egentligen en ganska gammalmodig benämning på ett modernt lån. Namnet sms lån kommer från en tid då man kunde ansöka om lån genom att skicka ett sms med sin telefon. Idag används internet på ett helt annat sätt och därför kan man ansöka om sms lån via de flesta långivares hemsidor.  

Genom att surfa in på långivarens hemsida får du en bredare översikt över vilka krav som ställs på dig som låntagare och du kan samtidigt göra dina låneansökan direkt med hjälp av ditt BankId. 

Så här går du tillväga när du vill ta ett sms lån  

När du ska ta ett sms lån är det först och främst viktigt att säkra dig att du har råd att ta lånet och att du har möjlighet att återbetala det inom den låneperiod som du väljer när du ansöker om lånet.

Det enklaste sättet att ta reda på om du har råd med lånet, och om du kommer ha möjlighet att återbetala lånet inom dess löptid, är att göra en budget över din privatekonomiska situation.  

Steg 1: Välj belopp du vill låna 

Det är viktigt att ta reda på hur mycket pengar du behöver låna. Genom att göra en kalkyl över de utgifter som du vill att ditt lån ska täcka, kan du enkelt ta reda på hur mycket pengar du behöver låna.   

Steg 2: Jämför långivare av sms lån 

Vilka faktorer ska man titta på när man vill jämföra lån? Dels är det viktigt att titta på räntan, men även återbetalningsperioden är viktig.   
Återbetalningsperioden, eller löptiden på lånet, avgör hur mycket pengar du behöver betala av per månad. Med din färdiga budget i handen kan du enkelt se hur stort disponibel belopp du har att röra dig med, det vill säga hur mycket pengar du kan betala tillbaka per månad. Ju mer pengar du kan betala av på lånet, desto kortare löptid behöver du.  Det är dessutom viktigt att titta på andra faktorer såsom avgifter. Ett lån kan ha en låg ränta med många avgifter och därför kosta dig mer.  

Steg 3: Skicka din ansökan & fyll i din information till valda långivare 

När du har gjort din jämförelse och bestämt dig för vilket lån du vill ansöka om, skickar du din låneansökan. Varje gång du skickar iväg en låneansökan görs en kreditupplysning på dig av långivaren. Alla långivare i Sverige är skyldiga enligt lag att kontrollera om låntagaren är registrerad hos kronofogdemyndigheten. Det är nämligen enligt svensk lag förbjudet för personer som har en aktiv skuld hos kronofogdemyndigheten att ta nya lån.  

När du ska skicka iväg en ansökan ska du ange en del personuppgifter om dig själv. De personuppgifter som de flesta långivare efterfrågar är namn, efternamn, adress, telefonnummer, årsinkomst, antal beviljade krediter och personnummer. Tänk på att varje långivare skiljer sig åt och en del kan efterfråga annan specifik information. 

Steg 5: Vänta och se om du blir godkänd  

Nu är du klar och det är bara att vänta på återkoppling från långivaren.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot