Så tjänar vi pengar >

Hur lång tid tar det att få ett lån beviljat?

Tiden det tar att få ett lån beviljat varierar från långivare till långivare.  

För privatlån kan tiden från ansökan tills lånet blir beviljat eller avslaget variera från några sekunder till två dagar. Tiden det tar att få ett bolån beviljat eller avslaget är oftast längre än tiden det tar för ett privatlån. 

Det finns olika typer av lån i Sverige och tiden från att du gör en låneansökan till att lånet är beviljat eller inte, återspeglas av vilken typ av lån det är du ansöker om. Det går ofta snabbare att få svar på mindre lån och lån med en kortare avbetalningstid, än större lån. Det säger sig självt att långivaren kräver mer säkerhet för stora lån och påverkar därför låneansökningsprocessen.  

För att få en bättre förståelse för hur lång tid det tar att få svar på en låneansökan ska vi titta på hur processen går till.   

När du har hittat ett lån som passar just din privatekonomiska situation kan du göra din låneansökan online. Det gör att processen går fortare. Genom att legitimera dig med BankId kan du snabbt och enkelt tillhandahålla de personuppgifter som långivaren efterfrågar. I vissa tillfällen kan långivaren kräva kompletterande uppgifter, något som gör att låneansökningsprocessen blir längre. Därför är det viktigt att fylla i alla uppgifter som långivaren efterfrågan direkt när du gör din ansökan om lånet.   

Det uppgifter som långivare ofta kräver vid en låneansökan är bland annat ditt namn och efternamn, personnummer, adress, inkomstuppgifter samt vilka lån och krediter och du redan har fått beviljat. Utöver de uppgifter du själv lämnar till långivaren görs ofta en kreditupplysning och beroende på vilket kreditupplysningsföretag långivaren använder går låneansökningsprocessen fortare eller långsammare. 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot