Morebanker visar reklam för lånegivare och mottar provision för att förmedla lån.
MoreBanker
Mark Andersen
03. januari, 2022

Så kan du låna snabbt och billigt


Om du snabbt behöver låna pengar behöver det inte vara en omöjlighet. Idag är det enklare att låna pengar eftersom man inte behöver vända sig till de större bankerna. Det här innebär också att man enklare kan låna en mindre summa, exempelvis ett par hundralappar eller bara några få tusenlappar.

Det öppnar upp för nya möjligheter om man snabbt behöver en liten summa. Det kan till exempel handla om en oväntad utgift eller något liknande som man inte hade räknat med. Men man bör samtidigt inte ta ett snabbt lån allt för lättvindigt. Lånen leder till kostnader och är man inte försiktig, kan det leda till ekonomiska bekymmer.

Nedan kan du läsa mer om hur du kan låna snabbt och billigt, vad du bör tänka på, vilka krav som kan tillkomma och annat viktigt som man bör komma ihåg inför ett lån. Med guiden nedan kan du lära dig allt du behöver för att låna pengar säkert.

Bestäm hur mycket du ska lånalåna snabbt och billigt

Innan du börjar ansöka om ett lån bör du först och främst fundera på hur mycket pengar du behöver låna. Det går att låna allt från små till stora summor idag, men det kan också lätt leda till att man lånar mer än man faktiskt behöver. Det här leder sedan till onödigt höga utgifter och kan göra din totalkostnad onödigt hög.

För att ta reda på exakt hur mycket du behöver ska du först fundera över vad lånet ska användas till. Om det till exempel ska användas för en bilreparation är det lätt hänt att man lånar för hela kostnaden. Är det däremot helt nödvändigt? Om man räknar på sin egen ekonomi kan det lätt hända att man inte behöver låna riktigt så mycket som man först hade trott.

På så sätt kan du spara in en hel del pengar och även bli av med lånet snabbt. Det här gynnar dig i längden när du inte får en hög totalkostnad för ditt lån. Du slipper också stressen som ofta kommer med att låna pengar.

Det går att låna på helger och kvällar

Du kan idag också få dina lånade pengar ganska snabbt. Det är inte jätteovanligt att låneföretagen betalar ut dina pengar via exempelvis Swish. Det här innebär att man får en direktutbetalning och kan använda pengarna direkt när insättningen har gjorts till ditt konto. Det medför dock en del risker också.

Med snabba lån finns en viss risk att man tar så kallade impulslån, det vill säga att man lånar för något som man inte nödvändigtvis behöver. Det är därför viktigt att man sätter sig ned och funderar på om man verkligen behöver lånet, eller om man eventuellt kan spara ihop pengarna på egen hand.

Fördelen med snabba lån är däremot att du kan använda dessa vid akuta tillfällen. Man bör som sagt vara försiktig men det kan finnas en del tillfällen där man snabbt behöver lite pengar. Om du då vet med dig att du kan betala tillbaka pengarna i tid så kan det vara värt det. Tänk däremot på att snabba lån under kortade lånetider ofta kommer med ganska höga räntor, därav varför man bör undvika dessa när det går.

Fundera över om du behöver lånet

Det är som sagt lätt hänt att man tar ett lån trots att man inte nödvändigtvis behöver det. Ett så kallat impulslån kan komma från att man vill ha något, men inte har råd med. Det kan till exempel handla om en ny dator, mobil eller en resa. Det är däremot inte alltid en bra idé att ta ett lån i dessa situationer och det kan snabbt bli en dyr affär.

Det är därför viktigt att du funderar över om du verkligen behöver det, som du tänkt spendera ditt lån på. Om det är onödigt eller inte viktigt att göra just då, kan det vara bättre att vänta och spara ihop till det själv. Det sparar pengar och det förhindrar också många problem, eventuella skulder till exempel.

Att ta ett lån kan visserligen kännas bekvämt, men det kan snabbt bli något man ångrar. Snabba lån kommer med ganska höga räntor och det är därför man ska jämföra med sin egen ekonomi, för att se om man faktiskt klarar av utgifterna som är förknippat med lånet. Du kan eventuellt upptäcka att du kan skjuta på lånet till ett senare skede.

Diskutera eventuellt med din partner

Om du har en partner är det också viktigt att man samtalar med denne. Ett lån kan komma att påverka er ekonomi i framtiden och det är därför viktigt att ni tar er ett samtal om det. Det kan i många fall finnas bättre lösningar istället för att ta ett lån. Till exempel kan det hända att ni istället gemensamt betalar för det, som lånet annars hade täckt.

Har ni bestämt er för att ta ett snabbt lån kan det också finnas fördelar om ni gör det tillsammans. Det blir säkrare för långivaren och det kan därför innebära att ni får en lägre ränta om ni söker lånet tillsammans. Det här kan därför leda till lägre totalkostnad för ert lån.

Det finns alltså flera skäl till att man bör diskutera lånet innan man tar något beslut. Det finns annars risk för att det blir osämja eller uppstår bekymmer med ekonomin, något som kommer att påverka er båda. Det är en fördel att diskutera detaljerna kring lånet tillsammans, det är bra idé att sedan ta ett gemensamt beslut om lånet.

Hitta en lämplig långivare

Om du ska ta ett snabbt lån och vill göra det så enkelt som möjligt för dig, är det viktigt att du väljer låneföretag med omsorg. Att ta första företaget du hittar är ett enkelt sätt att få en skyhög ränta och andra onödiga utgifter. Samtidigt kan lånevillkoren vara dåliga, vilket ytterligare kan orsaka en hel del problem.

Gör därför dig själv en tjänst och jämför lån. På så vis kan du till exempel jämföra maximalt belopp företaget betalar ut. Det är trots allt ganska vanligt att vissa företag inte är aktuella, för att du vill låna mer eller mindre än vad som erbjuds.

Du kan också kontrollera andra viktiga egenskaper för ditt lån. Om du till exempel har betalningsanmärkningar kommer det att finnas många företag som inte är aktuella. Du kan då jämföra mellan de som erbjuder snabba lån trots betalningsanmärkningar, och sedan välja det som känns bäst och billigast för dig.

Att tänka på när det kommer till ränta

När det kommer till lånets ränta finns det en del att tänka på. Det är den här biten som till stor del avgör hur dyrt din totalkostnad för lånet blir. Det är därför viktigt att du tittar både på kostnaden per månad, men även för hela lånet.

Det första du bör titta på är hur mycket du ska betala tillbaka varje månad. Det här kommer att avgöra din månadskostnad för lånet och är det som avgör om du faktiskt har råd med lånet. Om du märker att det blir knapert kan det vara bättre att avstå lånet eller eventuellt kolla efter ett billigare lån. Om något oväntat sker med din ekonomi under låneperioden riskerar du nämligen att hamna i skulder.

Det du också bör kolla på är totalkostnaden för lånet. Det här kan kännas lite onödigt, inte minst om du ska ta ett längre lån. Men det här kommer att vara väsentligt för din ekonomi på längre sikt och totalkostnaden kan bli väldigt hög om du jämför med beloppet du har lånat.

Eventuella krav som kan finnas på dig som låntagare

När du ansöker om ett lån kommer det finnas en del krav på dig som låntagare. Till att börja med genomför man en kreditupplysning för att göra en bedömning av din ekonomi. Det här sker enligt lag och går alltså inte att undvika. Många långivare har ett krav på din årsinkomst, exempelvis 100 000 eller 120 000 kronor per år.

Det kommer även att finnas krav på din ålder. Enligt lag måste du vara minst 18 år gammal för att få ett lån. Långivare kan däremot bestämma en högre åldersgräns om de vill det.

Andra krav som finns är bland annat att du måste ha ett svenskt personnummer och ett svenskt bankkonto. I vissa fall kan det fungera med skandinaviska banker, men det är något man bör titta på innan man gör en ansökan. Vissa långivare kommer även att kräva ett svenskt mobilnummer, inte minst när Mobilt BankID används för att skriva under på lånet.

Gör ditt lån billigare

Om du vill sänka dina kostnader måste du se till att ditt lån redan från första början är så billigt som möjligt. Det finns en mängd olika saker du kan kolla på innan du ansöker om ett billigt lån.

Till att börja med kan du, som vi nämnde tidigare, titta på räntan. Det är här din månads- och totalkostnad kommer att ligga. Genom att få en så låg ränta som möjligt från första början, kan du försäkra dig om att dina kostnader inte blir allt för höga.

Du kan också titta på andra kostnader som kommer med lånet. Beroende på hur du betalar varje månad kan du ibland få en faktureringskostnad. Om du ändrar din betalningslösning, exempelvis genom att använda autogiro, kan du eventuellt spara in en del pengar.

Du kan också titta på startkostnaderna för lånet. En del långivare har en uppläggningsavgift på ett par hundralappar när man först får sitt lån. En del hoppar däremot av den här avgiften och det är därför ett smart sätt att undvika onödiga kostnader på.

Ser du över ditt lån noga innan du godkänner det, kan du ofta sänka dina utgifter en hel del. Det är därför viktigt att man tar det lugnt när man ska ansöka om ett lån.

Slutsats om att låna snabbt och billigt

Det finns som sagt en hel del att tänka på även om du ska låna snabbt och billigt. Det är därför viktigt att du inte gör något förhastat, utan att du tar det försiktigt och ser över alla dina möjligheter innan du tar något beslut. Om man gör det smart går det ofta att spara in mycket på kostnaderna och du kan även få ett säkrare lån.

Genom att se över räntan och kostnaderna som kommer med lånet kan du oftast hålla dig säker och med en låg månads- och totalkostnad. Det här är viktigt för din ekonomi och ser även till att du inte har några problem med att betala lånet.

Det är smidigt att kunna låna snabbt och enkelt, men det är ändå viktigt att du funderar över huruvida du behöver lånet eller inte. Att ta onödiga lån leder också till onödiga kostnader, vilket försämrar din ekonomi för framtiden. Det är inte heller någon dum idé att diskutera det hela med en partner eller resten av hushållet om du ska låna lite större summor.

Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

notifyImg Ansøg nu

Vi har ett extra erbjudande till dig

user

Email

Mobil

Nya låneerbjudanden väntandes!

user

Email

Mobil