MoreBanker

Räntefritt lån

- -Räntefria lån på ett snabbt och enkelt sätt

De flesta är väl medvetna om att ett lån för det mesta inte är helt gratis. I många fall tillkommer det diverse avgifter tillsammans med en ränta. Man måste därför tänka igenom noga om man verkligen är i behov av ett lån eller om man lika bra kan vänta till dess att man har samlat ihop tillräckligt mycket pengar på egen hand.

Lyckligtvis nog finns det fortfarande vissa räntefria lån, men de kommer med diverse villkor och har ofta en kort återbetalningstid. För vissa kan dessa räntefria lån dock vara en fantastisk lösning. Så, vad är egentligen ett räntefritt lån och hur fungerar de?

Vad är ett räntefritt lån?

Oavsett om man är ute efter ett räntefritt lån i 6 månader eller ett räntefritt lån i 36 månader så kan man hitta diverse förträffliga alternativ, men det är bra att ha i åtanke hur de flesta långivare enbart bjuder på ett räntefritt lån i 30 dagar. Det man syftar på när man talar om ett räntefritt lån är precis såsom det låter – ett lån som man får ta utan att någon ränta ska betalas.

Det är inte sällan som man exempelvis blir erbjuden ett SMS lån räntefritt den första gången man lånar pengar hos just den långivaren. Detta används som ett sätt att locka nya kunder, och trots att långivaren inte tjänar någonting på det räntefria lånet kan det resultera i att kunden efter det räntefria lånet återkommer för att ta ytterligare lån med räntor i framtiden. Många långivare ser alltså de räntefria lånen som en typ av provperiod för låntagaren. Ett räntefritt lån kan ligga på hela 24 månader, men ett SMS lån som är räntefritt ligger oftast enbart på 30 dagar.

Diverse avgifter – är det verkligen gratis?

Vissa räntefria lån brukar beskrivas som gratislån trots att detta inte alltid är fallet. Vissa butiker kan exempelvis tillåta en att köpa en vara fri från ränta, men det kan då hända att det enbart är räntefritt under en viss period innan man sedan tvingas att betala ränta igen.

Vid lån är det även fullt möjligt att det finns uppläggningsavgifter och aviavgifter som är knutna till lånet, och då blir lånet sannerligen inte kostnadsfritt trots att man inte behöver betala någon ränta. Långivaren är skyldig att lämna ut information kring vad deras olika avgifter ligger på, så man kommer alltid att kunna se exakt hur mycket lånet kostar oavsett om man tar ett SMS lån på 2 000 kr räntefritt eller ett lån på 10 000 kr räntefritt.

Att ta ett räntefritt privatlån

Det finns flera fördelar med att ta ett privatlån, men ett av de största är just att man får använda pengarna till vad man än vill. Man är inte bunden till att behöva använda pengarna på ett fordon (såsom billån) eller på en bostad (såsom bolån) Med ett privatlån kan man istället lägga pengarna på det som man själv anser är en god idé utan att behöva meddela långivaren vid något skede. Så länge man betalar tillbaka pengarna i tid är det upp till en själv vad lånet ska gå till.

Det är därför möjligt att ta ett räntefritt lån till bil, ett räntefritt lån till körkort, ett räntefritt lån till plastikkirurgi eller varför inte ett räntefritt lån till en utlandsresa.

Räntefritt lån utan UC

Oberoende av om man tar ett lån räntefritt i 12 månader eller ett 24 månader räntefritt lån kan man sannerligen gynnas av att ta lånet utan UC. Det är inte alla som erbjuder lån utan UC, men om man finner en långivare med detta alternativ kan det vara väl värt att kika lite närmare på det.

När man talar om ett räntefritt lån utan UC syftar man på ett lån där kreditupplysningen inte går genom UC (Upplysningscentralen) En kreditupplysning är någonting som tas av långivare varje gång man ansöker om ett lån så att långivaren ska kunna få reda på hur ens ekonomiska situation ser ut. När en kreditupplysning tas via UC kommer framtida långivare att kunna se alla ens tidigare kreditupplysningar, och en stor mängd av dessa kanske inte ser alltför positivt ut.

Om man då istället väljer att få sina kreditupplysningar tagna via ett kreditupplysningsföretag utöver UC kommer storbankerna eller andra framtida långivare inte att kunna se just den kreditupplysningen. Det finns vissa långivare som hävdar att de erbjuder ”lån utan kreditupplysning”, men detta är olagligt – och vad de egentligen syftar på är ett lån utan UC.

Villkor för att få ta ett räntefritt lån

Att ta ett SMS lån räntefritt eller något helt annat lån utan ränta kräver att man lever upp till vissa krav och villkor. Alla i vårt avlånga land har inte möjligheten att ta ett lån, men lyckligtvis nog är kraven vanligtvis inte alltför hårda. Exempel på ett av villkoren som man definitivt kommer att stöta på oavsett vilken långivare som man vänder sig till är kravet om att vara en svensk medborgare med ett svenskt personnummer. Därtill kommer de flesta långivare kräva att man ska ha en stabil inkomst i form av en fast anställning, pension eller att vara en egenföretagare.

Åldersgränsen är ett av de viktigaste och mest strikta kraven då det är olagligt att skriva under ett lånekontrakt om man inte är minst 18 år gammal. Vissa långivare har till och med valt att lägga sitt åldersminimum på antingen 21 eller 25 år då det naturligtvis inte är särskilt vanligt att 18-åringar har en riktigt stabil ekonomi.

Därtill är det mycket få långivare som kommer att bevilja ens låneansökan om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare. En betalningsanmärkning är ett bevis på att man tidigare har varit slarvig med sin ekonomi och inte betalat en viss räkning eller skuld trots påminnelser om försening, så långivare vill helst inte riskera att låna ut pengar till någon med betalningsanmärkningar.

Hur man ansöker om räntefria lån

För alla de som är på jakt efter ett räntefritt lån till barn, resor, elektronik, jobb, nöjen och mycket mer finns det en rad banker som man kan vända sig till för att få en chans till ett sådant lån. Varför inte ta ett räntefritt lån från Nordea, ett räntefritt lån från Resurs Bank eller ett räntefritt lån från Svea Ekonomi med hjälp av Klarna? Det finns en lång rad banker och långivare online som man kan vända sig till om man är intresserad av ett lån utan ränta, men hur går det egentligen till när man ansöker om ett lån hos någon av dessa långivare?

I vanliga fall möts man av ett låneformulär när man besöker sin föredragna långivares sida. Här kan man ange uppgifter såsom hur mycket man önskar att låna, hur lång man vill att löptiden för lånet ska vara, huruvida man vill använda lånet för att samla tidigare lån eller inte samt uppgifter kring ens inkomst, telefonnummer och dylikt.

När man väl har skickat in sin låneansökan kommer det inte att dröja länge förrän en kreditupplysning tas, och om man lever upp till långivarens villkor kommer ens lån att beviljas. Man kommer sedan inte att behöva vänta någon längre tid innan pengarna har hamnat på ens bankkonto, och då är det fritt fram att använda pengarna till det som man själv föredrar. Så länge man betalar tillbaka i tid behöver man inte oroa sig för någonting.

Räntefritt lån för att samla tidigare smålån

Ibland kan det bli så att man tar smålån på smålån för att nya plötsliga utgifter uppenbaras eller att det visar sig att man behövde mer pengar än man initialt trodde. Om man dock betalar tillbaka på många mindre lån samtidigt kan detta ha en rad nackdelar. För att det ska vara lönt för långivare att erbjuda smålån och fortfarande tjäna pengar på det så kommer räntorna på mindre lån vanligtvis att vara ganska höga. Samtidigt kan det bli förvirrande att behöva hålla reda på en stor mängd lån varje månad som måste återbetalas.

För att göra allt detta enklare kan man istället satsa på att samla lån och krediter. Vad man då gör är att ta ett större räntefritt lån för att betala tillbaka alla de mindre lånen. Genom att enbart ha ett stort lån istället för en mängd smålån blir det inte bara lättare att hålla koll på tillbakabetalningarna varje månad, utan man slipper även de höga räntorna som annars hade varit i vägen för en.

Att hitta det perfekta räntefria lånet

För att låna pengar utan ränta redan idag kan det vara väl värt att vända sig till en av de många jämförelsesidorna där det inte kommer att dröja länge förrän man kommer i kontakt med ens drömmars lån. Här får man en överblick av många olika långivare som kan erbjuda en mängder med lån som passar för just ens individuella behov. Alla långivare kommer att ha olika villkor och erbjudanden, så just därför är det en god idé att kika runt på alla ens alternativ för att finna det absolut bästa lånet för en.Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor