MoreBanker

Snabblån - Quicklån

Ett snabblån är den enklaste och snabbaste typen av lån om du behöver en kortvarig ekonomisk boost. Ett snabblån är också känt under andra namn såsom sms-lån, mikrolån, minilån och mer därtill.

- - Överväger du ett snabblån? Läs mer här - -Med et quick lån har du mulighed for at låne penge uden at stille sikkerhed for lånet. Et quicklån er som regel af kortere varighed og har derfor en kort løbetid, hvilket giver dig et bedre overblik over hvad lånet reelt koster dig at tage.

Det hurtige og nemme quicklån er en god idé, hvis du med relativt kort tidsfrist har brug for at låne penge til at udbedre akutte skader eller pludselige problemer, som T.ex. en tandskade eller lignende.

De hurtige og nemme kviklån har også medført en del negativ presse, da nogle personer har benyttet låneformen til at tage et utal af lån samtidig uden reel mulig for at betale tilbage til tiden. TjekLån anbefaler naturligvis ikke at du tager et quicklån med hovedet under armen. Det kræver omtanke og at du overvejer din økonomiske situation ganske nøje.

Lovændring pr. 1. januar 2017 har medført at quick lån ikke længere kan udbetales samme dag, som der ansøges om lånet. Folketinget har gennemtvunget en lovændring, der betyder 48 timers betænkningspause på alle kortfristede lån med en løbetid på under tre måneder. Det vil altså sige at du kan sende låneansøgningen, men selve pengene vil du ikke kunne få udbetalt før efter minimum 48 timers tænkepause. Denne lovændring er indført fra politisk side for at hindre brugen af quicklån til at åbne op for impulskøb.

Til trods for førnævnte lovændring så forbliver quicklån en hurtig måde at låne penge. Snakker du med din bank omkring et banklån, så vil dette være en længere proces med det omfattende papirarbejde og godkendelsesprocesser. Banken vil bl.a. udspørge dig om formålet med lånet, et spørgsmål som kan være unødvendigt nærgående og som du kan slippe fuldstændig for med et quicklån.

Med ett snabblån har du möjlighet att låna pengar utan att visa upp säkerhet för lånet. Ett snabblån har i regel en kortare varaktighet och har därför en kort löptid, vilket ger dig en bättre överblick över vad lånet verkligen kommer att kosta dig att ta.

Sammenl1.jpgDet snabba och enkla snabblånet är en god idé om du inom en relativt kort tidsperiod behöver låna pengar för att klara av akuta skador eller plötsligt problem såsom exempelvis en tandskada eller liknande.

De snabba och enkla snabblånen har också medfört en del negativ press då vissa personer har använt lånetypen för att ta ett otal lån samtidigt utan någon riktig möjlighet att betala tillbaka i tid. Morebanker rekommenderar naturligtvis inte att du tar ett snabblån med huvudet under armen. Det kräver omtanke och att du överväger din ekonomiska situation ganska noga.

Lagändring från och med den förste januari 2017 har medfört att snabblån inte längre kan betalas ut samma dag som man ansöker om lånet. Det har beslutats om en lagändring som resulterar i en 48 timmars betänketid på alla kortvariga lån med en löptid på under tre månader. Med andra ord betyder detta att du kan skicka låneansökningen, men själva pengarna kommer du inte att kunna få utbetalda förrän efter minst en 48 timmars betänketid. Den här lagändringen har införts från politisk sida för att hindra användaren av snabblånet från att öppna upp för impulsköp.

Trots den ovannämnda lagändringen förblir snabblån ett snabbt sätt att låna pengar på. Om du pratar med din bank om ett banklån kommer detta att vara en längre process med det omfattande pappersarbetet och godkännes-processerna. Banken kommer bland annat att fråga ut dig om ändamålet med lånet, en fråga som kan vara icke-nödvändigt närgånget och som du kan slippa fullständigt med ett snabblån.

DE BILLIGASTE SNABBLÅNEN

Ett snabblån är en ganska ny form av lån som vanligtvis är ett mindre belopp med en kortare löptid. Snabblån har blivit allvarligt populära över de senaste två årtiondena i takt med att internet har fått en fot med i spelet och det då har uppstått en marknad för online lån. Därför har snabblån några av de samma fördelarna som gäller för andra online lån, såsom exempelvis SMS-lån. En av fördelarna med snabblån är en enkel låneansökan via NemID (BankID). När du använder ditt NemID får långivaren åtkomst till din senast rapporterade data till det offentliga, och därigenom kan långivaren ta en automatisk kreditkoll samt svara otroligt fort på din låneansökning.

 

VAD ÄR ETT SNABBLÅN?

Ett snabblån är först och främst ett enkelt lån som vanligtvis också har en kort löptid och därför ska betalas tillbaka inom en relativt kort tid. Andra namn för samma typ av lån är bland annat SMS-lån, mikrolån eller minilån. Snabblån har blivit en otroligt populär låneform, och det beror bland annat på att du kan ta ett snabblån utan att uppvisa någon säkerhet. Behandlingstiden på ett snabblån är dessutom ganska kort, och du kan låna pengar utan att bli tillfråga vad du ska använda dem till. På Morebanker hittar du ett urval av de billigaste snabblånen som ger dig möjlighet att låna ett mindre belopp med en kort löptid. Det kan finnas många orsaker till att du överväger ett snabblån. Kanske har du fått en oförutsebar räkning eller så kan du ha råkat ut för en olycka som kräver akut behandling. Även om vissa långivare erbjuder snabblån i stora belopp så är ett snabblån vanligtvis i en mindre storlek och har en kortare löptid. Om du behöver låna större belopp kan det också vara intressant att kika närmare på vårt konsumtions-lån som i vissa tillfällen kan vara en billigare lösning.

 

STARK KONKURRENS PÅ LÅNEMARKNADEN

Sammenl2.jpgMed spridningen av internet har lånemarknaden över de sista årtiondena blivit mycket konkurrenskraftig. Fysiska banker har fått börja konkurrera med långivare online som kan erbjuda kort behandlingstid. Den ökade konkurrensen har betytt att det har kommit många nya långivare, och därför kan man stöta på många okända långivare. Som intresserad låntagare finns det dock ingenting att vara nervös för eftersom alla de finansiella verksamheterna som drivs i Sverige är under uppsyn av en statlig myndighet. De kontrollerar att verksamheter med finansiellt arbete jobbar inom lagens ramar. Därför finns det som låntagare inga skäl till att vara bekymrad över långivarens legitimitet. Hos Morebanker prioriterar vi att samla de billigaste lånemöjligheterna, och därför är några av våra långivare också mindre kända i svenskt sammanhang. De flesta är dock antingen större utländska banker eller underavdelningar av välkända banker. Till exempel står Leasy koncernen bakom en lång rad lån såsom Føniks Provatlån, D:E:R Privat Finans, Modus Finans, Nordiclån samt Fokuslån. Därför är det alltså samma väletablerade koncern som står bakom flera av dessa mer eller mindre kända lån.

 

SNABBLÅN ONLINE ELLER LÅN FRÅN BANKEN?

Om du väljer att gå till en bank för ett lån kommer du att uppleva en ganska lång låneprocess. När man väl lyckas med att få ett möte med en bankman kommer man att utfrågas kring vad man ska använda pengarna till. Banken kommer att kika på din privatekonomi och genomföra en kreditvärdering. Om de väljer att godkänna din låneansökan ska lånedokument utfärdas, vilket mycket väl kan ta några dagar. När pappersarbetet äntligen är färdigt kan du återvända till banken för att skriva under. Hela den här processen är otroligt gammaldags och sannerligen inte anpassat för nutidens digitala möjligheter. Om du söker ett snabblån kan du snabbt fylla i låneansökan. Via ditt NemID får långivaren tillgång till din senaste rapporterade data till det offentliga och kan genom detta ge dig ett skräddarsytt låneerbjudande. Generellt är online lån i genomsnitt lite dyrare än banklån, men i gengäld för denne extrabetalning får du en rad fördelar som bankerna inte kan erbjuda.

 

SNABBLÅN UTAN SÄKERHET

En av fördelarna som bankerna inte kan matcha är möjligheten av ett snabblån utan att uppvisa säkerhet. Om du lånar pengar från banken kommer de vid större lånebelopp att kräva säkerhet, vilket betyder att du pantsätter ett föremål eller dylikt för lånet. Det kan exempelvis vara en bil eller någon egendom som banken kan ta om du inte kan betala tillbaka lånet. Att det ska uppvisas säkerhet kan också vara en av orsakerna till att banklån är långsamma och varför online lån har en sådan otroligt kort behandlingstid. Med ett snabblån kan du själv bestämma vad du önskar att använda pengarna till. Dina beslut kommer inte att ifrågasättas.

 

BETÄNKETID PÅ SNABBLÅN

I takt med att snabblån har blivit en populär låneform så har det naturligtvis uppkommit flera negativa historier i medierna. Som respons på några av de negativa historierna har en statlig myndighet sedan den förste januari 2017 beslutat att införa lagändringar som betyder att kortare lån med en löptid på under tre månader får en påtvingad betänketid på 48 timmar. Under den här betänketiden får långivaren inte ta kontakt med låneansökaren, och om ansökaren efter 48 timmar fortfarande önskar att genomföra lånet är det upp till låntagaren att kontakta långivaren för att få pengarna utbetalda. Den här lagändringen trädde i kraft för att skydda låntagaren och har som ändamål att förhindra att använda snabblån för att finansiera impulsköp.

 

VILKA BEGREPP BÖR DU KÄNNA TILL?

Vid låneerbjudanden står det alltid en stor mängd siffror och skriverier i finstilt, och om du önskar att hitta det billigaste lånet är det viktigt att du inte ignorerar dem. Det är dock lyckligtvis inte alla begrepp som du behöver känna till. Det är i stort sätt omöjligt att hitta ett gratis snabblån, men om du känner till begreppet ÅOP blir det mycket enklare att hitta de billigaste snabblånen. Begreppet ÅOP är en förkortning för Årliga Omkostnader i Procent, ett begrepp som kan berätta för dig vad ett lån kommer att kosta dig i utgifter under ett helt år. ÅOP täcker ett stort antal kostnader och avgifter såsom:

●      Stiftelsesprovision

●      Anmälningsavgift

●      Räntor

●      Sammansatta räntor

●      Expeditionsavgift

●      Dokumentavgift

●      M.m.

Långivarna har i uppgift att tjäna tillbaka sina utgifter, men många av de ovanstående begreppen vägde olika mycket från långivare till långivare. Därför är det inte enkelt att jämföra olika avgifter mellan långivare, men med samlingsbegreppet ÅOP får man en enkel procentsats som gör det lätt att jämföra låneerbjudanden. Eftersom ÅOP beräknas över ett helt år kommer utgifterna vid kortvariga snabblån att vara svårare att uttrycka genom ÅOP. Snabblån är ju inte beräknade att löpa över ett helt år. Genom ett snabblån vill långivaren försöka att tjäna tillbaka sina utgifter inom loppet av några får månader, och därför kan det ge en missvisande bild av att titta på utgifterna över 12 månader.

 

VEM ÄR MOREBANKER?

Morebanker erbjuder inte själv lån, utan är uteslutande en oberoende jämförelsesida som hjälper dig att hitta det billigaste lånet. Fördelen med en jämförelsesida är att låneerbjudanden visas upp sida vid sida, vilket gör det lätt för dig att värdera vilket lån som är billigast och passar dina behov som bäst. Vi har dessutom sorterat bort de värsta låneerbjudandena som inte är konkurrenskraftiga. Det betyder att du bara behöver jämföra de bästa och billigaste snabblånen.

 

VILKA KRAV SKA UPPFYLLAS FÖR ATT LÅNA PENGAR?

Det är i allmänhet otroligt enkelt att ansöka om ett snabblån, men det finns fortfarande vissa krav som du ska uppfylla för att långivaren ska godkänna din låneansökan.

●      Du ska ha fyllt 18 år

●      Du ska kunna bekräfta din identitet via NemID (BankID)

●      Du får inte finnas i Kronofogden-registret

●      Det är en fördel med en fast inkomst

Sammenl3.jpgDet är ett krav för att kunna ta ett lån att du har fyllt 18 år och än myndig, vilket är nödvändigt för att du ska kunna ingå i ett juridiskt bindande avtal. Om du är mellan 18-25 år kommer du att märka hur det finns ett mindre urval av låneerbjudanden. Om du söker ett snabblån och är 18 år gammal kommer du att se ett mindre antal långivare att välja mellan. Detta beror på att vissa långivare inte är intresserade av att låna ut pengar till unga inom den här åldersgruppen, då många studerar eller precis har flyttat hemifrån och därför inte har en stabil inkomst. Det kan betyda att vissa långivare har en stramare kreditpolitik, men den här lossnar gradvis upp tills man har fyllt 25 år. Härifrån finns det inte åldersrestriktioner på dina lånemöjligheter. Låneansökningar fylls i digitalt och därtill används NemID (BankID) för att bekräfta din identitet. Detta är med hänsyn till att undgå identitetsstöld så att andra inte ska kunna ta lån i ditt namn. Du kan också använda NemID för att göra en elektronisk signatur på låneavtalen, vilket är mycket säkert och svårare att förfalska än en gammaldags underskrift på papper.

När du använder ditt NemID ger du långivaren åtkomst till de uppgifterna som senast har rapporterats till det offentliga. Utefter dessa siffror kan långivaren ta en automatisk kreditvärdering, och därefter ge dig ett skräddarsytt låneerbjudande. Om du har en stabil och fast inkomst kommer du att bli värderad som någon med ett bra ekonomiskt utrymme, vilket betyder att du har goda möjligheter att betala tillbaka lånet och därför inte utgör en stor risk för långivare. Om du har en delad ekonomi med en make kommer detta också att värderas positivt i din kreditvärdering, och resultera i en lägre räntesats.

 

SNABBLÅN TROTS KRONOFOGDEN

Det händer vissa att man hamnar i en svår ekonomisk period. Om du har blivit anmäld till Kronofogden som en dålig betalare kan detta påverka dina möjligheter att få ett lån. Om du är registrerad som en dålig betalare kommer många långivare att värdera att de löper en stor risk om de lånar ut pengar till dig, och därför neka dig ett lån. Det finns dock också vissa långivare som erbjuder lån trots Kronofogden, men dessa lån är högst ofördelaktiga och kommer att bli en allvarlig belastning på en redan ansträngd ekonomi. Morebanker har valt att inte inkludera Kronofogden-lån, då dessa bara gör en dålig ekonomi sämre. Om du har hamnat hos Kronofogden är det vår rekommendation att du fokuserar på att betala tillbaka pengarna så att du kan bli borttagen från Kronofogden. Därefter kommer du återigen att kunna ta lån med mer normala villkor.

 

BILLIGA LÅN TILL STUDENTER

Studenter kan över en längre period uppleva en dålig inkomst och vara hårt åtspända rent ekonomiskt. Hos Morebanker får vi många förfrågningar från studenter som är intresserade i ett lån för att få vardagen att fungera lite bättre. Vissa studenter väljer att ta ett lån privat, men om du är en student och mottar SU har du också möjlighet att ta ett så kallat SU-lån. Detta är en mycket billig låneform som långivare inte riktigt kan konkurrera med. SU-lån tilldelas ett år åt gången, och som låntagare kan du naturligtvis själv styra hur mycket du önskat att låna och i vilka månader du önskar att få det utbetalat. Det finns dock ett tak över hur mycket pengar du kan låna varje månad. Statens lån till studenter har ganska låga räntor och när du är klar med att studera kommer återbetalningen att fortsätta enda tills lånet är tillbakabetalt. Du behöver inte betala tillbaka lånet förrän den förste januari ett år efter utgången av det år där du avslutade din utbildning. Du kan läsa mer om SU-lån här.

 

LÅN MED FÖRNUFT

Om du tar ett snabblån bör du inte låna mer än du behöver. Med ett online lån betalar du ofta lite större kostnader än vid ett traditionellt lån, men i gengäld för detta högre pris får du en snabb och enkel möjlighet att låna pengar utan de stora frågorna. När du jämför lån är ÅOP typiskt en bra plats för utgångspunkten, men för de kortvariga lånen såsom snabblån ger ÅOP inte alltid en rättvis bild, då det anger utgifterna bundna med ett lån över ett helt år. Snabblån är ett typiskt lån som betalas tillbaka inom ett år, och därför är det missvisande att kika på de samlade utgifterna över ett helt år. Du kan knappast hitta ett gratis snabblån, men om du söker efter ett snabblån med låg ränta ska du ansöka om lån hos minst tre olika långivare. DeSammenl4.jpg kommer enskilt att ge dig ett personligt låneerbjudande med individuellt anpassade räntor, och du kan själv välja det billigaste snabblånet.

 

VAD ÄR ETT SNABBLÅN?

Ett snabblån är den enklaste låneformen om du behöver en kortvarig ekonomisk boost. Ett snabblån är också känt under andra namn såsom exempelvis SMS-lån, mikrolån, minilån och dylikt. Med ett snabblån har du möjligheter att låna pengar utan att uppvisa någon säkerhet för lånet. Ett snabblån har i regel en kortare varaktighet, och har därför en kort löptid, vilket ger dig en bättre överblick över vad lånet verkligen kommer att kosta dig att ta. Det enkla snabblånet är en god idé om du under en relativt kort tidsperiod behöver låna pengar för att ta hand om akuta skador eller plötsliga problem, såsom till exempel en tandskada eller liknande. De snabba och enkla snabblånen har också medfört en del negativ press, då vissa personer har använt låneformen för att ta en stor mängd lån samtidigt utan att faktiskt kunna betala tillbaka dem i tid. Morebanker rekommenderar naturligtvis inte att du tar ett snabblån med huvudet under armen. Det kräver omtanke och att du överväger din ekonomiska situation ganska noga.

En lagändring från den förste januari 2017 har medfört att snabblån inte längre kan betalas ut samma dag som ansökningen av lånet skedde. En statlig myndighet har får igenom en lagändring som resulterar i 48 timmar av betänketid på alla kortvariga lån med en löptid på under tre månader. Med andra ord kan du skicka låneansökningen, men själva pengarna kommer du inte att kunna få utbetalda förrän minst 48 timmar av betänketid. Den här lagändringen är införd från politisk sida för att hindra användningen av snabblån från att öppna upp för impulsköp. Trots lagändringen förblir snabblån ett enkelt sätt att låna pengar på. Om du pratar med din bank om ett banklån kommer detta att bli en längre process med det omfattande pappersarbetet och godkännes-processen. Banken kommer bland annat att fråga ut dig om ändamålet med lånet. En fråga som kan vara icke-nödvändigt närgånget och som du kan slippa fullständigt med ett snabblån.E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor