MoreBanker

Lånkalkylator

Beräkna härunder hur mycket du ska amortera på ditt lån varje månad. Ange hur mycket du ska låna (inkl. grundkostnader), den årliga räntan i procent samt hur lång löptid ditt lån har. Baserat på detta beräknar vi vad du ska betala varje månad samt hur mycket du i slutändan har att betala i ränta över hela perioden för ditt lån.


Hur mycket vill du låna?
Kr.
Ränta i procent
%
Löptid
Månader
Grundkostnader
Kr.
spinner
Beregner lån...

Med MoreBankers lånkalkylator kan du beräkna hur mycket du ska betala av på ditt lån varje månad och därmed skapa en genomsiktlighet över din budget. Denne lånkalkyl har vi utvecklat för att hjälpa dig med att ta ditt beslut grundat på fakta och siffror snarare än känslor och försäljningstrick.

Om du redan har ett lån kan du räkna ut vad det kommer att kosta dig att ha över hela löptiden samt hur mycket du har kvar att betala av på ditt lån.

 

Lånkalkylators fyra parametrar:

För att beräkna ett lån via MoreBankers låneberäknare måste du ange dessa fyra uppgifter:

●      Hur mycket vill du låna?

●      Den månadsenliga räntesatsen

●      Löptid på lånet

●      Grundkostnader vid uppstart av lånet

Om du redan har ett lån kan du med låneberäknaren få en klar och tydlig översikt över vad det kommer att kosta dig genom lånets löptid. Om du ännu inte har valt ett lån kan du få kartlagt den ekonomiska konsekvensen av att förkorta eller förlänga lånets löptid.

När du har tryckt på ”beräkna” kommer en ruta att komma fram med de viktigaste uppgifterna. Här anges den månadsenliga prestandan, alltså hur mycket pengar du ska betala av på lånet varje månad. Du kan också se räntorna allt som allt, hur mycket räntorna kommer upp i under hela lånets löptid. Totalt motsvarar den det lånade beloppet samt ränte- och grundkostnader kombinerade.

Dessutom visar lånklkylen en månadsöversikt, längden av denne översikt motsvarar den angivna löptiden och berättar för dig vad ditt lån kommer att kosta dig varje månad. I månadsöversikten hittar du också en översikt över räntebetalningen och den motsvarande amorteringen för varje månad.

Låneberäknare

Vi har utvecklat en lånkalkylator som vi är riktigt stolta över, och vår lånkalkyl kan användas till alla typer av lån, exempelvis SMS-lån, konsumtions-lån, snabblån, bank- och även kreditföreningslån – dvs. den fungerar också som en bostadslånsberäknare så länge lånet har en fast ränta (läs mer längre ner).

När du använder en lånkalkylator får du en bättre överblick över vad du ska betala per månad och vad du verkligen betalar för att låna i helhet. Använd låneberäknaren och beräkna vad det kostar att låna pengarna. Ett lån kostar en avgift varje månad som kan vara relevant för att jämföra när man tittar på olika lån. Men det är lika intressant att titta på den totala kostnaden för lånet under lånets löptid och det säger något om hur mycket du måste betala långivaren för att låna pengarna under en viss period.

Så om du letar efter det bästa lånet för dig ska du alltså hitta det lånet som har en månadsenlig prestanda som du kan betala och som i helhet är billigast. Den månadsenliga prestandan som du är villig att betala ska naturligtvis baseras på den fasta intäkten eller inkomsten som du har.

Hos oss kan du jämföra olika lån innan du bestämmer dig för ett av dem. Om du väljer att jämföra lånen mellan varandra är det viktigt att du kommer ihåg att inkludera alla kostnaderna för lånet i beräkningen. Detta kan dock vara svårt då de olika låneerbjudandena kan vara svåra att genomskåda på grund av deras olika typer av avgifter och kostnader.

 

Snabblån – däribland andra snabba typer av lån och krediter – är en industri där man ska kika sig för noga innan man gör sitt val. Man ska bedöma om man står inför ett lån som passar ens livssituation och inkomst. Därför försöker Morebanker att besvara alla ofta ställda frågor. Hitta hjälp och goda råd under menypunkten ”Begrepp”, där vi förklarar alla de centrala begreppen och uttrycken som du bör använda för att välja de rätta lånen och få det mesta utav våra låneberäkningar.

Om du ska köpa en bostad kan du också använda vår beräknare. Den enda skillnaden är att man i förbindelse med köp av bostad oftast tar lån i en kreditförening där den månadsenliga prestandan som regel är fast (om det är ett lån med fast ränta), men där det i början betalas flera räntor än amortering.

Tvivlar du på om du ska ta ett lån med fast eller rörlig ränta? Du kan givetvis använda vår låneberäknare för att beräkna kostnaderna vid rörliga räntor, men bara så länge du känner till räntan. Om du därför har ett kreditlån med rörlig ränta där räntan är fast i fem år kan du använda beräknaren, men då enbart i maximalt fem år framåt.

Det finns många olika lånkalkylator på marknaden, och de har vanligtvis olika fokus. Några fokuserar på billån medan andra fokuserar på kreditlån. Det finns också lånräknare med inriktning på banklån och konsumtions-lån.

 

Om du gärna vill beräkna räntor och prestanda på ett realkreditlån kan vi rekommendera dig att läsa mer på Realkredits hemsida.

Om det däremot är ett billån som du är intresserad av att kika närmare på så kan vi rekommendera dig att ta en närmare titt på FDMs hemsida. Utöver att erbjuda dig en låneberäknare kan du genom FDM faktiskt också ansöka om ett billån. Detta är möjligt då FDM samarbetar med Lån&Spar. Så om du då tar billånet genom FDM är det egentligen faktiskt Lån&Spar som du ta lånet hos.

Det är inte bara låneinstitut och Bilägarnas förening FDM som erbjuder låneberäknare. Detta gör även bankerna i många fall. En av de bankerna som erbjuder en riktigt förnuftig låneberäknare är Nordea. Nordea har fokus på dina möjligheter för att låna om du har ett kapital i exempelvis din bostad. Oftast kan du uppnå vissa särskilda gynnsamma villkor om banken kan få säkerhet för lånet genom fast egendom.


 

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor