MoreBanker

Låna pengar snabbt utan ränta upp till 30 dagar

Hitta lån utan ränta - Få pengarna på kontot idag - Ansök på 1 minut!

Låna pengar utan ränta också kallade räntefria lån. När du är ute efter ett billigt lån så kan det verka som det bästa alternativet att låna utan ränta. Men vad innebär det att låna utan ränta och vad är det du ska vara uppmärksam på egentligen när du letar efter räntefria lån? Det kan du läsa mer om här. 


Innehållsförteckning

Låna pengar utan ränta enkelt online Låna pengar utan ränta

Du kan låna pengar utan att betala ränta under en bestämd period. Oftast gäller det endast nya kunder som tar ett snabblån utan ränta med en löptid på 14 till 30 dagar. Om det dessutom inte tillkommer andra kostnader som avgifter och uppläggningsavgift så betalar du ingenting för lånet. 

Med ett räntefritt lån kan du låna pengar till vadhelst. Kanske går någonting i hemmet plötsligt sönder, kanske är man i behov av en ny mobil, vill åka på semester, ha råd till en billig bil eller täcka plötsliga utgifter som du inte har nog med sparpengar för...

Om det då är ett lån utan ränta som intresserar en är det dock just långivare på nätet som man behöver rikta in sig på.

Vad är ett räntefritt lån?

Såsom namnet antyder är ett räntefritt lån detsamma som att låna pengar utan att behöva betala någonting i ränta.

Dessa lån är vanligtvis relativt små (såsom snabblån och smslån) med en ganska kort återbetalningstid, men om det just är detta som man letar efter har man tur. 

Att låna pengar utan ränta är någonting som man med största sannolikhet inte kommer att få tillgång till genom ens bank, så därför gäller det att istället vända sig till långivare på nätet som erbjuder smslån utan ränta.

Vissa långivare använder de räntefria lånen som en välkomnande gest till nya kunder. De kan exempelvis erbjuda sitt första lån räntefritt medan alla lån som man därefter tar hos samma långivare har en ränta bundet till dem.

Detta första räntefria lån används därför som en typ av introducerande lån för att locka nya kunder i hopp om att de senare ska komma tillbaka och ta ett lån med ränta via samma bolag.

Är räntefria lån alltid gratis?

Man bör dock ha i åtanke hur det ibland egentligen inte är helt gratis att låna pengar direkt utan ränta då man inte alltid kommer undan diverse avgifter, men om några av dessa är bundna till lånet kommer man att se det omedelbart under ansökningsprocessen. 

Det betyder att de flesta räntefria lån inte är helt gratis. 

Lån utan ränta

  • Räntefria lån är inte alltid gratis
  • Var uppmärksam på eventuella avgifter
  • Var uppmärksam på löptiden på lånet

Privatlån utan ränta

Det finns långivare som erbjuder mindre lån utan ränta. Men när det kommer till större lån såsom privatlån så finns det en större risk för långivaren. Därför finns det inga privatlån som är helt räntefria. 

Men det finns däremot långivare av privatlån som erbjuder några räntefria månader. Vilket betyder att du som låntagare under några månader av året inte behöver betala någon ränta. 

Men var uppmärksam på att det inte fungerar på samma sätt som ett vanligt räntefritt lån. Vissa långivare gör det möjligt att få några räntefria månader på ett större lån men detta är enbart för att underlätta för låntagaren under precis de månaderna. 

Även om man inte betalar ränta under just den månaden eller månaderna så kommer det endast resultera i att man måste betala igen den här räntan senare eller att den istället fördelas på kommande månader. Man blir därför inte av med räntan eller får ”gratis” räntefria månader, utan dessa pengar ska betalas igen senare. Att låna pengar utan ränta kan därför vara mer gynnsamt i små belopp.

För- och nackdelar med räntefria lånlåna pengar utan ränta 30 dagar

Den finns en stor mängd fördelar med att satsa på ett räntefritt lån, men allt handlar i slutändan om vad man behöver lånet till.

Det är nämligen små lån och korta återbetalningstider som det handlar om, så fördelarna kan ligga i om man behöver pengar ganska fort och relativt snart har möjlighet att betala tillbaka dem. Kanske går ens kyl sönder helt plötsligt – någonting som måste fixas omedelbart – men man är väl medveten om att nästa lön är 14 dagar bort. 

Ett räntefritt lån har inte direkt någon nackdel, bortsett från vissa avgifter som man inte allt vet. Därför de enda problem man kan få är de som man själv kan orsaka genom att inte betala tillbaka lånet. 

Återbetalningstiden för ett lån utan ränta ligger på ca. 14 till 30 dagar. Detta är väldigt lite för ett lån men det är oftast villkoret för att du ska få låna utan ränta. Därför om du missar att betala tillbaka lånet inom denna tid kommer du råka ut för avgifter och övriga kostnader. 

Dessutom att missa återbetalningen kan leda till en betalningsanmärkning, vilket kan göra det svårare för dig att låna i framtiden. 

Att ansöka om ett lån direkt utan ränta

Då var det dags att låna pengar utan ränta, men hur går processen egentligen till?

Det är lika enkelt att ansöka om ett låna utan ränta som det är att låna med ränta. Den stora skillnaden är att det inte finns lika många långivare att välja mella. Dessutom kan det vara svårare att hitta en långivare som erbjuder lån utan ränta. 

Om du är osäker på om en långivare erbjuder ett lån utan ränta kan det vara en bra idé att kontakta deras kundtjänst för att vara säker. 

När du har hittat en långivare som erbjuder lån utan ränta så skickar du in din ansökan på långivarens hemsida. Här anger du hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du eftersöker samt diverse uppgifter kring dig själv.  

Efter att ansökan har skickats in kommer den potentiella långivaren att ta en kreditupplysning på en. Kreditupplysningen avslöjar hur ens ekonomiska situation ser ut i form av inkomst, betalningsanmärkningar, aktuella skulder hos Kronofogden samt pågående lån.

Utifrån  det kommer du att få svar på om din ansökan är godkänd eller inte. Blir den godkänd kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto inom kort. 

Återigen bör du dock ha i åtanke att vissa räntefria lån kan komma med extra avgifter, så läs alltid igenom vilka avgifter ens långivare tar. Vanliga kostnader som man kan stöta på är uppläggningsavgifter och aviavgifter. 

Att låna med låg ränta istället

Visst kan det vara en bra idé att låna pengar utan ränta. Men är du ute efter att låna ett större belopp.

Om det är fallet så kan du istället leta efter ett lån med låg ränta. Räntorna sätts vanligtvis individuellt baserat på låntagarens situation, så det finns ett par tips som du kan tillämpa för att påverka din ränta. 

Tips till att sänka din ränta:låna pengar direkt utan ränta

  • Ett av dessa tips är att finna en medsökande, med andra ord en person som man tar lånet tillsammans med. Att två personer står på ett och samma lån är säkrare för långivaren, då lånet faller på den andra låntagaren om den första inte klarar av att betala, så långivaren tar inte en alltför stor risk när de beviljar dessa lån. Räntan kommer därför att bli mycket lägre när man är två personer som står på lånet.

  • Ett annat sätt att sänka räntan är att helt enkelt se till så att man har en stabil och hög inkomst. Naturligtvis är detta lättare sagt än gjort, men en hög inkomst försäkrar långivaren om att den här personen inte kommer att få slut på pengar och då plötsligt bestämma sig för att inte betala tillbaka lånet.

Att tänka på innan du lånar pengar utan ränta 

Precis som vilket annat lån så finns det några saker som är viktigt att tänka på och veta innan du ansöker om ett räntefritt lån. 

För det första så behöver inte ett räntefritt lån vara kostnadsfritt. Ofta tillkommer flera avgifter på lånet och i värsta fall kan det bli dyrare än ett “vanligt” snabblån med ränta. 

Eftersom ett räntefritt lån har en väldigt kort löptid på 14 till 30 dagar så ska du alltid vara helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Om du missar att betala så kommer det att leda till dyra kostnader och i värsta fall kan du få en betalningsanmärkning. 

Innan du bestämmer dig för att ta ett räntefritt lån är det viktigt att du läser igenom villkoren noggrant. Lånet är också räntefritt i en förutbestämd period och därför om du ska avgöra om ett lån blir dyrt eller billigt så ska du inte bara kolla på räntan. Undersök också vad den totala kostnaden på lånet kommer att bli. 

Konsumentkreditlagen om räntefritt lån i 14 dagar

Det finns långivare som marknadsför sig med att du kan låna räntefritt i 14 dagar och att efter det fortsätter med ränta. Enligt konsumentkreditlagen så är faktiskt alla lån räntefria under 14 dagar om du betalar tillbaka hela lånebeloppet inom den perioden, eftersom låntagaren alltid har ångerrätt och kan häva lånet inom den perioden lånet tecknades. 

Alltså, om du har tagit ett lån men ångrar dig inom 14 dagar så måste du betala tillbaka hela beloppet till långivaren, men du behöver inte betala någon ränta eller andra avgifter på lånet.

Vanliga frågor och svar om att låna räntefritt

✅Hur lånar jag utan ränta?

Att låna pengar utan ränta fungerar på samma sätt när du lånar pengar med ränta. Du jämför lån och ansöker sedan på långivarens hemsida. Du kan jämföra långivare här.

✅Hur snabbt får jag pengarna?

Det kan ta mellan 0 till 3 dagar innan du får dina pengar.

✅Hur länge är mitt lån räntefritt?

Ett räntefritt lån har ofta en kort återbetalningstid på 14 till 30 dagar.}

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor