MoreBanker

Låna pengar online

Ett enkelt, snabbt och säkert sätt att låna pengar på – bara de bästa långivarna

- - Läs mer om att låna pengar online här - -ETT ONLINE LÅN ÄR ETT ENKELT, SNABBT OCH SÄKERT SÄTT ATT LÅNA PENGAR PÅ

När du söker ett online lån är du garanterad en snabb och smärtfri ansökningsprocess. Långivarna på lånemarknaden för online lån granskar helt enkelt inte din ekonomi såsom de gammeldags bankerna gör. Därför kan din ansökan behandlas mycket snabbare, och du kan vanligtvis få svar inom några minuter samt förvänta dig långt snabbare utbetalningar. Ändamålet med lånet är fullkomligt i dina händer och du slipper att förklara vad du ska använda pengarna till. Du förväntas heller inte att uppvisa någon säkerhet för att få lånet godkänt. Detta är särskilt en fördel om du står och behöver låna pengar någorlunda snabbt eftersom en godkänd ansökan till ett banklån tar tid att behandla innan pengarna kan betalas ut.

 

VAD SKA DU KIKA EFTER?

Den räntesats som är upplyst vid de olike lånen är en utgångspunkt som kommer att bli personligt anpassad när du har skickat in en låneansökan till långivaren. De skickar ett skräddarsytt låneerbjudande tillbaka som du kan välja att acceptera. Utav hänsyn till den här strukturen rekommenderar Morebanker att du söker lån hos minst tre olika långivare så att du därmed får flera individuellt passande lån att jämföra. När du undersöker lånekostnader är det viktigt att kika på de siffrorna som står i finstilt. För att jämföra lån behöver du inte kunna genomskåda alla de kryptiska begreppen, då de viktigaste uppgifterna finns samlade i den så kallade ÅOP. Årliga Omkostnader i Procent är ett samlat uttryck för hur mycket lånet kommer att kosta dig att ha – inklusive diverse avgifter – uttryckt i procent per år av lånesumman. De avgifter som inkluderas i ÅOP’n är bland annat administrationskostnader, sammansatta räntor och en lång rad engångskostnader såsom exempelvis:

●      Expeditionsavgift

●      Dokumentavgift

●      Stiftelsesprovision

●      Anmälningsavgift

●      M.m.

Dessa engångskostnader varierar utefter vilken långivare du väljer, vilket kan göra det svårt att sammanställa olika lån. ÅOP är därför ett centralt verktyg för att jämföra lån och identifiera det mest fördelaktiga lånet. Därför är det viktigt att du använder detta begrepp när du använder MoreBanker för att hitta ditt kommande lån.låna pengar online

 

VILKET BELOPP OCH VILKET BEHOV?

När du behöver ta ett lån är det naturligtvis viktigt att du lånar med förnuft och inte lånar mer än du faktiskt behöver. Lånet ska täcka ditt aktuella behov, men ju högre beloppet som du väljer är, desto mer ska du också betala av varje månad. Om du saknar pengar i vardagen har vi här en rad råd som du kan ha i åtanke:

●      Få mer pengar genom att skära ner på dina utgifter. Du kan exempelvis undersöka om du betalar för mycket för ditt bredband hos TjekBredbånd, om du kan skära ner på ditt mobilförbruk eller klara dig utan ett Netflix abonnemang.

●      Det kan finnas möjligheter för ekonomiskt stöd, exempelvis i form av bostadsbidrag. Om du flyttar till ett nytt hyresavtal erbjuder de flesta kommuner ett 5-årigt räntefritt insättningslån.

●      Håll ett öga på ditt förbruk. Det kan snabbt bli för enkelt att svänga runt med betalkortet utan att man märker hur pengarna försvinner ut. Prova att planlägga och samla dina matinköp så att du inte utsätter dig själv för så många potentiella impulsköp.

Om du behöver låna bör du vara säker på att du hittar det billigaste lånet för dina behov genom att använda en jämförelsetjänst såsom MoreBanker. Om du studerar och saknar pengar har du möjlighet att ta ett SU lån, ett särskilt fördelaktigt lån som bara erbjuds till studenter.

 

VAD BEHÖVS FÖR ATT FÅ LÅNA?

Om du går ner till den lokala banken för att söka om ett banklån kan du förvänta dig att bli korsförhörd kring ändamålet med lånet, och du kommer att bli ombedd att uppvisa säkerhet för lånet. Online banker opererar på en annan grundlag och frågar därför inte om säkerhet för lånet. De frågar heller inte dig om ändamålet med lånet. De har dock några krav som gäller för att man ska få lov att ta ett lån:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska kunna bekräfta din identitet med NemID (BankID), som också används för att skriva under på låneavtalen
  • Du får inte vara registrerad hos Kronofogden
  • En fast inkomst kan vara en fördel

För att kunna ta ett lån ska du vara myndig så att du kan binda dig juridiskt. Du ska alltså vara minst 18 år. Eftersom de flesta unga på 18-19 år studerar eller har en låg inkomst är utbudet av finansieringsföretag särskilt begränsat för denne åldersgrupp. MoreBanker har tagit detta i åtanke genom att inkorporera ett unikt åldersfilter som enbart visar de tillgängliga lånemöjligheterna utifrån användarens ålder. Med ett online låneavtal behöver du inte ta dig utanför ditt hem, då allt pappersarbete sker online. Det är bara ett krav att du har ett NemID (BankID) för att bekräfta din identitet och senare för att skriva under låneavtalet. Detta ser till så att man inte fuskar med lånet eller att andra inte tar lån i ditt namn. När du skickar vidare uppgifterna till långivaren värderas din inkomst och om de ser och du har en fast och stabil inkomstkälla kan detta vara till din fördel. En fast inkomst ger ett större ekonomiskt utrymme och därmed en ökad chans för att betala tillbaka lånet inom rätt tid. Det kommer att resultera i ett låneerbjudande med lägre ränta och lägre kostnader om du har en delad ekonomi med en make.

 

HAR DU HAMNAT HOS KRONOFOGDEN?

Låna förnuftigt

Om du har hamnat hos Kronofogden så kan det visa sig vara mycket svårt att ta ett lån. Om man är märkt som en dålig betalare kommer många långivare värdera att risken är för stor, och de kommer därför inte att erbjuda lån till hos Kronofogden-registrerade. Det är möjligt att hitta enskilda långivare som är villiga att låna ut pengar ändå, men i dessa fall kommer det att vara till en extremt hög ränta, och ett sådant avtal kan vara katastrofalt för en redan svår ekonomi.

Därför har MoreBanker valt att inte hänvisa till långivare som erbjuder lån trots Kronofogden, då man som Kronofogden-registrerad riskerar att få ännu större problem med ett lån trots att man är registrerad hos Kronofogden. Vi rekommenderar att du fokuserar på att betala din skuld till de som har anmält dig till registret, vilket betyder att du blir borttagen från registret.

 

LÅNA FÖRNUFTIGT

Om du är ute efter ett online lån är det viktigt att du kommer ihåg att du betalar ett högre pris för de fördelarna som du får. Diverse avgifter, räntor och grundkostnader är högre än vid ett traditionellt banklån, och därför är det viktigt att du är realistisk kring din privatekonomi, lånets storlek och löptid. Prova vår lånberäknare som ger dig en klar överblick över framtida utgifter bundna till ett givet lån och storleken på dina betalningar månad för månad. MoreBanker uppmanar dig att lägga upp en budget som ger en klar överblick över vad du har över varje månad. Du bör inte låna mer än du har användning för, och var realistisk kring att kunna betala av på lånet inom dess löptid.E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor