MoreBanker

Låna med BankID

- -Att ta lån med BankID

För varje år som går blir det bara lättare och lättare att ta ett passande lån utan större ansträngning. Istället för att ta på sig ytterkläderna och ge sig av till närmaste bank för att ha ett möte gällande ett potentiellt låntagande kan hela processen numera skötas online. I vanliga fall är det inte svårare än att skicka iväg ett SMS eller att fylla i en låneansökan på nätet. Introduceringen av BankID har sedan kommit att göra lånandet både säkrare och lättare, men på vilka sätt? Nedan ska vi tala mer om att låna pengar med mobilt BankID.

Att låna pengar snabbt med BankID

Att låna med BankID är lätt som en plätt oavsett om det är tal kring att låna 2 000 med BankID eller att låna hela 15 000 med BankID. När man talar om att just låna pengar med BankID så syftar man på att bekräfta sin identitet och skriva under lånekontraktet genom att logga in på sitt mobila BankID.

Under tidigare dagar var låneprocessen sannerligen mycket mer komplicerad än i dagens samhälle. Då var långivaren tvungen att först av allt skicka ett låneavtal hem till ens bostad för att man skulle kunna skriva under det och därefter skicka tillbaka pappret till långivaren. Inte förvånansvärt nog tog detta en mycket lång tid, och särskilt under helgerna sköter inga postkontor leveranser fram och tillbaka.

Numera har det blivit lättare än någonsin då alla lån kan skötas digital och nästintill omedelbart med hjälp av att låna pengar och signera med BankID. Detta är ett av de säkraste sätten att ta ett lån på, då det är mycket svårt att förfalska en signering med BankID jämfört med en fysisk underskrift på ett papper.

Hur man får tillgång till BankID

För de som inte sedan tidigare hat dragit nytta av alla de fördelarna som BankID har att bjuda på kanske man undrar hur man egentligen får tag på mobilt BankID. Lyckligtvis nog är den här processen mycket snabb samt enkel, och genom att vända sig till sin bank kan man få tag på tjänsten nästan omedelbart. Allt man behöver göra är att följa några enkla steg som vi kommer att ta upp nedan.

Gå först av allt till Appstore eller liknande applikationsbutik på ens telefon för att ladda ner BankID appen. Därefter loggar man in i internetbanken hos Swebank, Nordea eller annan bank som man för närvarande använder sig av. Därefter klickar man på ”BankID” i menyn och väljer att lägga till ett nytt BankID.

Snart kommer ett avtal att dyka upp som man måste godkänna, och när detta väl är klappat och klart klickar man på knappen ”Hämta BankID från bankid.com”. En QR-kod kommer att dyka upp under ”Kom igång med BankID”, och när man väl har öppnat sin BankID-app och scannat QR-koden får man välja en säkerhetskod. Nu är det fritt fram att börja använda mobilt BankID.

Låna pengar utan UC med BankID

Låna utan UC med BankID: vad menar man med detta? Varje gång man tar ett lån så har långivaren en skyldighet att göra en kreditupplysning på låntagaren innan lånet kan beviljas. Den här kreditupplysningen går vanligtvis genom Upplysningscentralen (eller UC som förkortning) och via denne kreditupplysning får långivaren reda på vad låntagaren tjänar, hur hens ekonomiska situation ser ut samt om hen har några betalningsanmärkningar och mer därtill. Detta hjälper långivaren att ta reda på huruvida det är säkert eller inte att låna ut pengar till den här personen, hur mycket som max får lånas ut samt hur högt eller lågt de bör sätta räntorna.

En kreditupplysning måste som sagt alltid tas, men det är fullt möjligt att ta en kreditupplysning utan UC. Då vänder sig långivaren helt enkelt till ett annat kreditupplysningsföretag så att man helt och hållet slipper UC.

Varför skulle man då vilja göra det? Jo, när man i framtiden tar lån hos exempelvis någon av storbankerna kommer de att kunna se tidigare kreditupplysningar som har tagits hos UC, och en stor mängd upplysningar kan resultera i en större risk att få sin låneansökan nekad. När man då istället vänder sig till ett annat kreditupplysningsföretag kommer banken inte att se dessa upplysningar, någonting som kan vara mycket gynnsamt för en. Låna därför pengar utan UC med BankID. Låna 10 000 utan UC med BankID eller satsa på antingen ett högre eller lägre belopp.

Att ta ett privatlån med BankID

Man är numera säkerligen väl medveten om att man kan låna snabbt med BankID, men vilka sorters lån kommer man egentligen att ha tillgång till? Ett av de mest populära lånen med mobilt BankID är det så kallade privatlånet. Med ett privatlån är man inte låst till att använda pengarna till ett specifikt ändamål. När man exempelvis tar ett bolån blir man tvungen att använda pengarna på ens bostad, men med ett privatlån bestämmer man själv vad pengarna ska gå till utan att behöva informera långivaren om ändamålet.

Ett privatlån kan mycket snabbt och enkelt tas genom att fylla i ett låneformulär online. Här anger man exempelvis hur mycket man vill låna samt hur lång återbetalningstid som man föredrar. Ta exempelvis tillfället i akt och låna 10 000 med BankID, eller varför inte antingen ett högre eller lägre belopp. Inom kort kommer en kreditupplysning att tas, och efter dess att ens lån har beviljats kommer man att behöva skriva under ett lånekontrakt. Det är här man identifierar sig själv och enkelt signerar kontraktet med hjälp av mobilt BankID.

Använd ett privatlån till alltifrån resor, kläder och andra nöjen till en ny dator för jobbet, en ny bil för att kunna ta sig till arbetet eller en ny vitvara om den förra har brakat samman. Så länge man har mobilt BankID som ens e-legitimation kommer det att gå fort och enkelt att ta ett lån.

Att ta ett SMS lån med BankID

För de som är ute efter att låna ett lite mindre belopp pengar som mycket snabbt betalas ut och ganska snabbt behöver betala tillbaka är ett SMS lån det perfekta valet. En synonym av SMS lån som ofta används är ”snabblån”, och man kan lätt förstå varför då det som kännetecknar SMS lån är hur fort allting går. När man väl har fyllt i en låneansökan eller skickat iväg ett SMS till en långivare kommer det inte att dröja länge förrän pengarna är på ens konto så länge man lever upp till lånevillkoren.

Ett SMS lån brukar ligga på omkring 1 000 – 10 000 kr, och återbetalningstiden är ofta cirka 30 dagar. Likt ordinära privatlån är det upp till en själv vad man använder sina lånade pengar till så länge man betalar tillbaka lånet i tid.

Får jag ta ett lån med BankID?

När man är ute efter ett lån med mobilt BankID kommer man alltid att stöta på regler och villkor oavsett vilket sorts lån som man är ute efter. Hur villkoren ser ut varierar beroende på vilken långivare som man vänder sig till, men det finns fortfarande en lång rad villkor som kommer att se likadana ut oberoende av vilken långivare som man i slutändan väljer.

Ett villkor som man många gånger kommer att se är det faktum att man måste vara folkbokförd i Sverige. Man måste då även ha ett svenskt personnummer för att få tillgång till lånet. Därtill är det viktigt att man är minst 18 år gammal för att få skriva under på det juridiskt bindande lånekontraktet, men vissa långivare har höjt denne åldersgräns. Då få 18-åringar har en stabil ekonomi är det underförstått varför vissa långivare istället har satt gränsen vid 21, 23 eller ibland till och med 25 år.

Ett ytterligare villkor som är väl värt att nämna är just att man oftast måste ha en stabil inkomst i form av en fast anställning, eget företag eller pension. Sist men inte minst kommer de flesta långivare inte att acceptera ens ansökan om man har betalningsanmärkningar. Det finns fortfarande vissa långivare som tillåter detta, men de är få och svårare att hitta.

Om man har skulder hos Kronofogden

En fråga som ofta dyker upp är huruvida man kan ta ett lån eller inte trots att man har skulder hos Kronofogden. Här börs det påpekas att det alltid är en bättre idé att lägga fokus på att betala av skulderna som man redan har innan man börjar titta närmare på ett nytt lån. Om man dock verkligen är i behov av ett lån trots skulder hos Kronofogden är det möjligt att finna dessa typer av lån – trots att de är ganska få.

Någonting som man dock bör ha i åtanke när man kikar närmare på dessa lån är att räntorna alltid är mycket högre än lån utan betalningsanmärkningar. Anledningen till detta är för att personer med tidigare obetalda skulder har visat prov på att de är slarviga med sin ekonomi, och just därför är det riskfyllt för långivare att bevilja lån åt dessa personer. Se därför alltid till så att ett lån verkligen är behövt, och lägg gärna hellre krut på att betala av de nuvarande skulderna.

Låna med BankID utan säkerhet

När man tar vissa typer av lån via banken är man tvungen att uppvisa någonting i säkerhet för lånet. Det kan då vara tal om en bil, en bostad eller någonting av högt värde. Denne ägodel kommer banken att ta av en om man inte lyckas att betala tillbaka sitt lån i tid. Det är dock inte alla som har en ägodel att använda som säkerhet, och det är därtill många som inte vill behöva uppvisa någon säkerhet. Lyckligtvis nog finns det många privatlån och SMS lån utan säkerhet som man kan ta med hjälp av mobilt BankID. Kika på en jämförelsesida redan idag för att hitta det perfekta lånet för en.Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor