Morebanker visar reklam för lånegivare och mottar provision för att förmedla lån.
MoreBanker
Mark Andersen
03. januari, 2022

Hållbar livsstil ger plus på kontot: Guide i 5 steg!


Att vår planet inte mår så bra vet de flesta om idag. Det kommer åtskilliga rapporter från olika forskare om att vattennivån i världshaven stiger på grund av smältande is.

Det oroar allt fler och forskarna menar att det finns orsak till att vara orolig. Men man kan i själva verket gör en del själv för att hjälpa naturen och samtidigt spara lite pengar på det. Med några enkla tips kan du få en mer hållbar livsstil och få lite extra tusenlappar i plånboken. 

Spara pengar har de flesta kanske aldrig associerat med något roligt, men nu kan det bli andra bullar för med några enkla steg kan du ändra din livsstil så den blir mer hållbar och dessutom kan du spara lite pengar på det, för vem har sagt att det måste vara tråkigt att spara. 

1. Handla smarta kläder som du behöver
Att handla smart betyder att du köper saker som du kan använda till ett stort antal olika saker. Istället för att köpa en vit t-tröja med coolt tryck på, som du kanske kan använda på nattklubben, men inte på jobbet, så kan du köpa en helt vit t-shirt. Klä upp eller ner dig genom att lägga till accessoarer istället. På det viset behöver du bara köpa en t.shirt istället för två, något som sparar naturen och miljön alla utsläpp som kommer från klädindustrin.

2. Behöver du verkligen en bil så kan en använda begagnad bil vara ett alternativ
Både klädes- och bilindustrin är några av de branscher som är allra värst för miljön och för naturen. På grund av alla de utsläpp som dessa produktioner utgör. Genom att köpa begagnat skonar du miljön för utsläpp från ännu en ny bil. Dessutom är begagnade bilar ofta mycket billigare än helt nya, även om kvaliteten på bilen och att alla funktioner är i toppskick. 

3. Gå inte in i matbutiken när du är hungrig
Självfallet måste vi handla. Det är en dal av att vara vuxen och sköta om sitt hem. Att äta ut är ingen bra idé för ekonomin och inte heller för hälsan eftersom maten från snabbmatsrestauranger ofta är onyttig och dyr. Men när du istället går in i snabbköpet och ska köpa mat, undvik att göra det när du är hungrig. Det resulterar nämligen ofta i att du gör en massa onödiga spontanköp som du inte behöver och som är alldeles onödiga. 

4. Köp stora förpackningar iställer för små
Det finns gott om alternativ för att köpa stora förpackningar istället för små. Det är bra eftersom du då kan göra större portioner och frysa ner. På det viset blir maten inte gammal, om det skulle bli något över som hamnar i en burk i kylen. Du kan dessutom frysa ner många livsmedel om du köper storpack när dessa är på erbjudande exempelvis. Kanske behöver du inte använda alla på en gång. 

5. Använd jämförelses-sidor på nätet
Du kan komma en bra bit på vägen genom att inte handla på impuls alltså. Men om du då kan göra omvänt och planera dina inköp vad ska du göra då? Jo, det är givetvis att jämföra olika butiker och se var du kan få bäst pris och bäst produkt som du vill köpa. På internet finns många jämförelsesidor som du kan använda. 

Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

notifyImg Ansøg nu

Vi har ett extra erbjudande till dig

user

Email

Mobil

Nya låneerbjudanden väntandes!

user

Email

Mobil